حملات بيسابقه رئيسجمهور به شوراي نگهبان سوالات متعددی را در محافل سیاسی به وجود اورده است.
به گزارش گروه سیاسی صراط، حسن روحانی که خود تاییدشده شورای نگهبان درانتخابات ریاست جمهوری، خبرگان و مجلس بوده، هفته گذشته شورای نگهبان را با طعنه و کنایه به حذف یک جناح و تصمیمت سلیقه ای و مغایر قانون متهم کرد.
این در حالی است که سابقه روحانی نشان می دهد او موضعی علیه شورای نگهبان درباره ردصلاحیت ها نداشته است.
اکنون با گذشت چند روز از حملات روحانی به شورای نگهبان چند فرضیه و یا پیامد درباره سخنرانی آتشین او مطرح است. اول اینکه روحانی با این اظهارات، عملا موضوع اجرای برجام و تعلیق تحریم ها را که متعاقب آن مواجهه با توقعات مردم بود به حاشیه فرستاد.
فرضیه دیگر، ادای دین به برخی رای دهندگان به روحانی است. در انتخابات ریاست جمهوری 92 دسته ای از اصلاح طلبانن تندرو و حتی تجدیدنظرطلبان پس از کناره گیری عارف رای خود را به نام روحانی نوشتند. حمله روحانی به شورای نگهبان، “ظاهر” موجهی برای او در نظر این قشر می سازد و احتمالا توقعات آنها پس از این اظهارات فروکش کند.
در عین حال، روحانی با توجه به تجربه خود در انتخابات گوناگون، از اینکه شورای نگهبان مقابل فشارها عقب نشینی نخواهد کرد، اطمینان دارد؛ از همین رو، مطمئن است که اصلاح طلبان تندرو به دلیل سوابق خود در فتنه، جایی در مجلس نخواهند داشت.
این موضوع بدان معناست که رقابت اصلی انتخابات مجلس دهم میان اعتدالگرایان و اصولگرایان خواهد بود. البته اصلاح طلبان میانه رو که نقشی در فتنه 88 نداشتند، هم پشت سر اعتدالگرایان صف آرایی خواهند کرد و این احتمالا، رقابت مطلوب روحانی است.
شواهد نشان می دهد رییس جمهور به تشکیل يك مجلس سياسي و تنشآفرين در مقابل نظام علاقهمند نيست که این موضوع نیز بدان معناست که رییس جمهور نه تنها مخالفتی با برخورد قاطع و قانونی شورای نگهبان ندارد، بلکه از آن رضایت کامل دارد
منبع..صراط [2]