رئیس قوه قضاییه تأکید کرد: در طول سه سال اخیر در سه نوبت تعدادی از محکومان امنیتی مربوط به فتنه 88 مورد عفو قرار گرفته و آزاد شدهاند و روند بررسی عفو و آزادی اخیر محکومان نیز قبل از انتخابات ریاست جمهوری انجام شده است.
آملی لاریجانی با تأکید بر «ما نیز قبول داریم که فضای کشور عوض شده است» افزود: رأی مردم برای عوض شدن فضای عمومی کشور در نتیجه برخی بیتدبیریها و بداخلاقیهای دولت گذشته و افراطیگریهای آن دوره بود و مردم نیز برای عوض شدن آن فضا به عقلانیت و تدبیر و اعتدال رأی دادند و حماسه سیاسی آنها البته ربطی به فتنهگران ندارد.
رئیس قوه قضاییه اظهار کرد: متأسفانه اخیراً در برخی گزارشها و تحلیلها آمده است که برخی مسببان فتنه 88 مدعی شدهاند که از آزادی اخیر محکومان خوشحالند و حتی ادعا کردهاند که اکثر این محکومان اتهامی نداشتهاند و قوه قضاییه اتهامهای غلطی به آنها وارد کرده و این افراد را بیگناه محکوم کرده بود اما بهصراحت اعلام میکنم که این شما مسببان فتنه 88 هستید که با رفتار خلاف قانون و مجرمانه خویش اخلال در امنیت کشور نمودید و حال بهغلط قوه قضاییه را به صدور احکام نادرست متهم میکنید.
آملی لاریجانی با تأکید بر اینکه مردم ایران مردمی بصیر و آگاه هستند و بهخوبی فتنهگران را شناختهاند، گفت: مردم بصیر ایران همواره به حرف حق توجه دارند و در این دوره نیز به شعار عقلانیت و تدبیر رأی دادهاند و کسانی که گمان میکنند رأی مردم به مسببان و طرفداران فتنه 88 بوده است، در اشتباه محضاند.
رئیس قوه قضاییه فتنهگران سال 88 را «خائنان به ملت ایران وآرمانهای انقلاب اسلامی و دروغپردازانی بزرگ» دانست که «فریب بزرگی بهنام تقلب در انتخابات را مطرح کردند و بهاستناد این دروغ و فریب بزرگ، قصد داشتند کشور را به آشوب بکشانند و البته اکنون به این خیال واهی افتادهاند که عوض شدن فضای جامعه بهمعنی رویکرد دوباره مردم و نظام به آنان است ».
وی تأکید کرد: فتنهگران سال 88 کودتاگران علیه آرای ملت بودند که قصد داشتند با بلوا و آشوب آرای مردم را تصاحب کنند و در زمان خندههای امثال اوباما علیه ملت ایران، همراه با آنان قهقهه سر میدادند.
رئیس قوه قضاییه افزود: فتنهگران کسانی هستند که بهدروغ دختری فراری را شهیدی از ناحیه نظام معرفی کردند و برای او مجلس عزا به راه انداختند و در مجلس وی شرکت هم کردند. فتنهگران بدانند که فضا برای فتنهگری مجدد مطلقاً باز نیست.
آملی لاریجانی همچنین به برخی تهدیدهای فتنهمآبانه مربوط به لزوم برنامهریزی برای مجلس و حتی مجلس خبرگان رهبری آینده اشاره کرد و گفت: مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان هرگز جای فتنهگران نیست و افرادی که پیش از این بهصراحت ولایت فقیه را زیرسؤال بردند اکنون نمیتوانند مدعی حضور در مجلس خبرگان و مجلس شورای اسلامی شوند و بهدروغ قسم یاد کنند که نظام جمهوری اسلامی را قبول دارند و به ولایت فقیه ملتزماند.
رئیس دستگاه قضا تصریح کرد : اینگونه حرفها در واقع خیالهایی واهی است و شورای محترم نگهبان محکم در مقابل آنان خواهد ایستاد.
آملی لاریجانی در ادامه سخنان خود با ابراز امیدواری نسبت به تداوم اعتدال و عقلانیت در دولت یازدهم، به سخنرانی دکتر روحانی در سازمان ملل و مذاکرات انجامشده اشاره کرد و گفت: با غمض نظر از برخی حواشی، رئیس جمهور محترم در سفر به آمریکا با رفتار و گفتار سنجیده سیاستهای جمهوری اسلامی ایران را به گوش جهانیان رساند.
رئیس قوه قضاییه با تأکید بر این نکته «سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران ثابت، معقول و منطقی بوده و هست » شرط هر نوع مذاکره را وجود فضایی متعادل و معقول دانست و گفت: تحت فشار قرار دادن نظام و مردم ایران مذاکره را غیرمنطقی میسازد. البته ممکن است کشورهایی بهدلیل ضعف و سستی تن به مذاکره بدهند اما تجربه بیش از سی سال ایران نشان داده که این کشور اهل سستی، ضعف و عقبنشینی نیست و این آمریکاییها هستند که باید رویکرد خود را اصلاح کنند و صداقت خود را نشان دهند.
رئیس دستگاه قضا لابی صهیونیست را در چرخش جدید سخنان اخیر اوباما مبنی بر ادامه سیاست جنگطلبی علیه ایران کاملاً مؤثر دانست و گفت: جهان منتظر شنیدن حرفها و سخنان جدید و منطقی از سوی آمریکا است وگرنه زبان تهدید که همیشه بوده است و البته اگر زبان زور و تهدید و تحریم غربیها علیه ایران مؤثر بود که آمریکاییها باید تابهحال به اهداف خود رسیده بودند.
آملی لاریجانی تهدیدهای رژیم صهیونیستی علیه ایران را پوچ و توخالی توصیف و اظهار کرد: رژیمی که پاسخ حزبالله لبنان را نتوانست بدهد حالا به چه خیال خامی نظام مقتدر و مردمی ایران اسلامی را تهدید میکند.
رئیس قوه قضاییه افزود: رژیم صهیونیستی بسیار کوچکتر از آن است که بخواهد مقابل ایران بایستد و این کشور بزرگ را تهدید کند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به اقدام اخیر قوه قضاییه در اعلام احکام انفصال شش نفر از قضات متخلف اشاره کرد و گفت: رویکرد دستگاه قضایی پاک کردن قوه قضاییه از عناصر نامطلوبی است که چهره پاک و شریف و خدوم اکثریت مطلق قضات و کارکنان این قوه را لکهدار میکنند.
رئیس قوه قضاییه افزود: نظارت بر رفتار قضات و کارکنان و برخورد با تخلفات آنان سیاست همیشگی دستگاه قضایی بوده است که بهدلیل برخی مصالح از جمله اینکه ممکن است موجب سوء استفاده برخی بشود اعلام عمومی نمیشد اما پیراستن دستگاه قضایی از اتهاماتی که متوجه اکثریت قریب به قاطع قضات شریف و کارمندان قانع و شریف نیست، ضرورتی بالاتر است که ما را بر آن داشت نسبت به اعلام نتیجه رسیدگی به تخلفات تعدادی از قضات متخلف اقدام کنیم.
آملی لاریجانی با تأکید بر اینکه قوه قضاییه محلی برای سودجویی و دنیاپرستی نیست به کسانی که روحیات اینچنینی دارند هشدار داد واعلام کرد: به عده بسیار قلیلی که قصدشان لکهدار کردن ساحت قوه قضاییه است اخطار میکنم که وسوسه نشوند و اگر نمیتوانند مبتنی بر ایمان و اخلاق و قانون و عدالت و سوگند خود رفتار کنند، این دستگاه را ترک نمایند.
رئیس قوه قضاییه افزود: در صورت ضرورت در آینده اسامی قضات و کارکنان متخلف نیز پس از قطعیت حکم اعلام خواهد شد تا همگان بدانند در مقام رسیدگی به تخلفات و جرایم تفاوتی میان محکومان وجود ندارد.