در آن گزارش گفته شد که این طرحها (امکان مکالمه درون شبکه با هزینهای ناچیز) رویه جهانی دارد و لذا اپراتورهای موبایل کشور ما نیز همسو با آن و در جهت جلوگیری از کاهش ترافیک مکالماتی و پیامکی، طرحهایی تشویقی را ارائه میکنند تا بهواسطه آنها ترافیک پایه را حفظ کنند.
با این حال، صادق عباسی شاهکوه -معاون بررسیهای فنی و صدور پروانه رگولاتوری- با ارائه استدلال رگولاتوری از اتخاذ چنین تصمیمی و با اشاره به این موضوع اظهار کرد: طرحهای تشویقی تلفن همراه با مجوز رگولاتوری و برای دوره زمانی محدود از سوی اپراتورها اجرائی میشود و طرح مکالمه نامحدود سه اپراتور تلفن همراه با عناوین “کد شگفتیها”، “هدف را بزن” و “دکا” هم جزو بستههای تشویقی به حساب میآمد که در زمان محدودی قابل اجرا بود.
وی با اشاره به اینکه ادامه این طرحهای تشویقی منوط به موافقت سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیوئی است، گفت: در بازه زمانی اجرای طرحهای فوق به دلیل نامحدود بودن میزان مکالمات، بر اساس گزارشهای دریافتی، بخشهائی از شبکه به دلیل ترافیک بالا در مقاطعی از شبانهروز از نظر کیفیت با مشکل مواجه و از سوی دیگر شکایتهایی به سازمان منعکس شده که به دلیل عدم اطلاعرسانی دقیق و شفاف از سوی اپراتورها، مشکلاتی برای مشترکانی که از این طرحها استفاده کردهاند، پیش آمده است.
معاون رگولاتوری افزود: بر همین اساس ادامه این گونه طرحها منوط به برطرف شدن این مشکلات از سوی اپراتورها شده است.
عباسی شاهکوه عنوان کرد: علاوه بر این موارد، آثار ضدرقابتی اجرای این طرحها نیز برای رگولاتوری بسیار مهم است که در این زمینه نیز برای اجرای این طرحها شروطی برای اپراتورها در نظر گرفته و به آنها ابلاغ شده است چرا که از نظر رگولاتوری وجود رقابت سالم برای منافع درازمدت مشترکان دارای اهمیت حیاتی است.
وی درباره وضعیت سایر طرحهای تشویقی اپراتورها گفت: سایر طرحهای تشویقی که دارای مشکلات ذکر شده نیستند همچنان ادامه دارند ضمن آنکه اپراتورها طرحهای متنوع جدیدی نیز ارایه خواهند کرد.