logo

امروز چهارشنبه ۱۲ دی ۱۴۰۳

Wednesday, 1 January , 2025

روشهای‌ جدید تقلب درامتحانات رسید!

با نزدیک شدن به ایام امتحانات و شنیدن نام امتحان خیلی‌ها رنگ شان زرد می‌شود و دستانشان یخ می‌کند و در اضطراب ناشی از نخواندن درس در پی هر راهی برای گرفتن حتی نمره لب مرز برای پاسی می‌دوند.

تاریخ انتشار: ۱۰:۱۶ - سه شنبه ۱۳۹۴/۱۰/۱۵
مدت زمان مطالعه: 6 دقیقه
روشهای‌ جدید تقلب درامتحانات رسید!
و هفته تا امتحان وقت دارم با 8 فصل درس‌، هفته‌ای 4 فصل بخوانم تمام می‌شود‌! 2 روز مانده با 8 فصل‌، روزی 4 فصل و در نهایت یک شب مانده به امتحان و هر 8 فصل در یک شب! کمتر دانش آموز و دانشجویی است که چنین برنامه‌ای را تجربه و تفریحاتش را روز به روز جایگزین درس و برنامه امتحان نکرده باشد‌.
انگاری این تبدیل به یک اصل شده که دانش آموزان و دانشجویان یک گوششان در و آن دیگری دروازه است که هرچی به آن‌ها گفته می‌شود درس‌هایتان را در طول ترم بخوانید و شب امتحان را برای مرور بگذارید اما باز هم به گوششان نمی‌رود و در طول ترم دفتر و کتاب و جزوه رو می‌بوسند و می‌گذارند کنار و حتی یک نگاه هم بهش نمی اندارند و همین که اسم امتحان میاید همه به تکاپو می‌افتند و به جان معلم و استاد، که بعضی از فصل هارو کم کنید یا چندتا سوال بدید و از همان‌ها امتحان بگیرید، اما خب از آنجایی که این حرف‌ها و توجیهات هیچ خریداری ندارند و معلم طبق روال معقول و منطقی درسی امتحانش را برگزار می‌کند، کم کم کتاب‌ها تبدیل به گنج می‌شوند و از زیر خاک بیرون می‌آیند و دانش آموز می‌ماند با حجم زیادی از یک کتاب با کلی استرس، بی‌خوابی و وحشت برای گرفتن یک نمره پاسی و قبولی! به خاطر همین، کمتر دانش آموزی است که این جمله را از اطرافیان خود نشنیده باشد که جان به جانت کنند شب امتحان درس می‌خوانی و لاغیر!
در همین مدت زمان کم هم برای موفق شدن در گرفتن نمره پاسی می‌شود با بعضی ترفند‌ها راه یک ترمه را یک شبه انجام داد.
دانش آموزان زرنگ در این مواقع چه می‌کنند؟
خیلی‌ها فکر می‌کنند که برنامه ریزی، برای‌‌ همان بچه زرنگ‌هایی است که از اول ترم درس‌هایشان را خوانده‌اند! روی همین حساب هم شب امتحان، همین جوری و بدون برنامه شروع به خواندن می‌کنند. بعد از اینکه نصف زمانشان را فقط برای مقدمه کتاب از دست دادند، تازه می‌فهمند که‌ ای دل غافل…اما اگر از من می‌شنوید، برای همین چند ساعت باقی مانده تا امتحان هم برنامه ریزی کنید! اول ببینید که دقیقا چند ساعت فرصت دارید و قصد دارید چند فصل بخوانید! بعد همین مقدار را برای فصل‌های کتابتان عادلانه تقسیم کنید. این جوری هم دستتان می‌آید که چقدر باید بخوانید و هم بیش از حد روی یک مطلب پیش پا افتاده وقت تلف نمی‌کنید!
این گونه هیچ نکته مهم امتحانی از شما مخفی نمی‌ماند
با دوستانتان چک کنید، تا هم خیالتان راحت شود که منبع امتحانی‌تان درست است و هم از آخرین تغییرات و حذفیات امتحان مطلع شوید. وقتی بفهمید که چند صفحه ناقابل از کتابتان حذف شده است، آن هم درست شبی که برای یک صفحه هم حاضرید چانه بزنید، انرژی‌تان مضاعف می‌شود.
ایزدی رئیس اداره مشاوره تحصیلی شغلی وزارت آموزش و پرورش گفت: خواندن درس با همکلاسی و رفع اشکال با او در یادگیری موثر است همچنین این گونه درس خواندن باعث می‌شود تا به یاد آوردن نکات مهمی که معلم در طول ترم برای امتحان ذکر کرده است بهتر صورت گیرد و روی آن‌ها بیشتر کار شود، حتی اگر باز هم در مواردی اشکال وجود داشت با یادداشت کردن آن‌ها و رفع اشکال با معلم حداکثر تا قبل از ساعت امتحان، می‌توان کاری کرد که در وقت امتحان دیگر نقطه تاریک و مبهمی از درس در ذهن باقی نماند و با خیالی آسوده از مرور تمام نکات مهمی که معلم گفته است در سر جلسه حاضر شد.
بدون تقلب هم می‌توانید ۱۰ بگیرید!
وی اظهار داشت: این به خود محصلان بر می‌گردد که با توجه به شناسایی توانایی و استعداد خود در مدت زمان محدود بهترین شیوه برای حفظ و درک مفاهیم را به کار گیرند و با جلوگیری از پراکندگی حواس و حفظ تمرکز موفق شوند. مثلا برخی از دانش آموزان از طریق شیوه‌های تصویری یا رمزگذاری یا حفظ کلید واژه‌های هر متن، مطالب را بهتر به خاطر می‌سپارند.
استفاده از حفظ کلید واژه‌ها بدین صورت است که واژه‌های مهم یک متن را حفظ می‌کنند و سپس متنی متناسب را با ذهن خود برای‌‌ همان واژه‌های مهم که نمره به آن‌ها تعلق می‌گیرد می‌پرورانند و می‌نویسند. یا حتی بعضی از دانش آموزان عکس ذهنی از برخی صفحه‌ها می‌گیرند و با توجه به تصویری که از آن صفحه در ذهن دارند و هرگز هم پاک نمی‌شود، مطالب را روی برگه پیاده می‌کنند.
بارم بندی‌ها را بپا
رئیس اداره مشاوره تحصیلی شغلی وزارت آموزش و پرورش عنوان کرد: ارتباط عمیق و علاقه به درسی که امتحان آن نزدیک است باعث می‌شود ۳۰ درصد درک و فهم آن برای دانش آموز بیشتر باشد. از این رو یک دانش آموز توانمند، با انرژی مثبت دادن، اراده و اعتماد به نفس خود را افزایش می‌دهد تا با یک روحیه شاد و آرام و با اعتماد به خدا برنامه خود را دنبال کند. دانش آموز به هنگام مطالعه با طرح سوال از خود یا مرور سوالاتی که معلم در طی کلاس و امتحانات قبل مطرح کرده است می‌تواند نکات و تیترهای مهم را برای خود مرور کند و آن‌ها را بهتر از موارد دیگر به خاطر بسپارد.
وی افزود: دانستن ریز نمرات یا‌‌ همان بارم بندی درسهای کتاب بسیار کمک کننده است چرا که در مدت زمان محدود که حداکثر ۱۲ ساعت تا امتحان است خواندن فصل‌ها با اولویت بندی بارم بیشتر به بارم کمتر باعث می‌شود فصلهای مهم شناخته شوند و روی آنهایی که در امتحان بارم بیشتری را به خود اختصاص می‌دهند وقت بیشتری صرف شود.
بکوب درس نخوانید به استخر بروید
ایزدی بیان کرد: بکوب و بدون استراحت، وقت خود را صرف درس خواندن کردن اشتباه است و این خود باعث زدگی فرد از درس و کاهش یادگیری او می‌شود. به همین دلیل توصیه می‌شود برای هر ۵۰ دقیقه مطالعه ۱۰ دقیقه به مغز استراحت دهید تا این گونه عملکرد ذهن و مغز با نیرویی دوچندان افزایش پیدا کند و یادگیری سریع‌تر صورت گیرد. همچنین لازم است دانش آموزان در حین مطالعه، از دروس یادداشت برداری نمایند تا بتوانند در فرصت‌های مرده، مطالعات خود را چندین بار مرور کنند و در امتحانات نکته‌ای را از قلم نیندازند.
وی اذعان داشت: قطعا شیوه‌های یادگیری در افراد متفاوت است اما در هر صورت درس خواندن با ذهن خسته کاری بیهوده است و فرد باید برای باز شدن ذهن و افزایش راندمان یادگیری در ایام امتحانات خیلی از اوقات فراغت خود کم نکند و به پارک، استخر و سینما برود.
دوپینگ غذایی شب امتحانی
وی گفت: نوشیدن زیاد آب و مصرف پروتئین همراه با صبحانه قبل از امتحان موجب افزایش هوشیاری و تمرکز بهتر در گرفتن اطلاعات می‌شود؛ بنابراین مصرف تخم‌مرغ، پنیر و شیر به توان مغز کمک می‌کند و مصرف آن‌ها در صبح روز امتحان به همراه ترکیبات حاوی فیبر مفید است. مصرف کربوهیدرات‌های مناسب (قندهای طبیعی شامل عسل، خرما و کشمش) با افزایش یک مادهٔ شیمیایی در خون به نام سروتونین باعث مهار درد، اشتها و اضطراب می‌شود. البته مصرف زیاد قندهای مصنوعی در طی دورهٔ امتحان توصیه نمی‌شود؛ زیرا گلوکز به میزان زیاد منجر به کاهش قدرت یادآوری و حافظه می‌شود. بهتر است در دورهٔ امتحانات از مصرف شکر، بیسکویت و سایر ترکیباتی که شکر زیاد دارند اجتناب کنید.
ایزدی ادامه داد: گاهی در زمان استراحت می‌توانید چای سبز یا چای سیاه کمرنگ بنوشید؛ اما نوشیدن قهوه توصیه نمی‌شود؛ زیرا کافئین آن می‌تواند موجب تضعیف سیستم ایمنی و احساس عصبانیت و سردرد شود. همچنین گفتنی است رژیم غذایی پرچرب، روی تمرکز افراد اثرات منفی دارد و حافظه را ضعیف می‌کند.
اه، تو این شلوغی کجا درس بخوانم؟
درس خواندن در محیطی آرام با شرایط مناسب با تمرکز و یادگیری بیش تری همراه است. نور و رنگ، شیوه چیدمان، نظم و ترتیب محیطی که در آن مطالعه انجام می‌شود، در میزان تمرکز و یادگیری موثر است از این رو ایزدی بیان کرد: اتاقی که برای مطالعه و درس خواندن انتخاب می‌شود باید خالی از هرگونه عوامل مزاحم از قبیل موبایل، تلویزیون، تبلت و رایانه و فقط دارای لوازم ضروری فرد برای مطالعه باشد. همچنین اتاق قبل از مطالعه باید به خوبی تمیز و مرتب شده باشد چرا که مرتب بودن اتاق مطالعه بسیار به یادگیری کمک می‌کند.
خانواده‌ها کاری از دستتان بر نمی‌آید حداقل استرس ندهید
وی در خصوص توصیه‌ای به والدین خاطر نشان کرد: در ایام برگزاری امتحانات به خاطر شور و هیجانی که جوان و نوجوان را فرا می‌گیرد در تغذیه، خواب و بهداشت او تغییراتی ایجاد می‌شود همچنین فشار خانواده‌ها برای گرفتن نمره‌ای مطلوب از سوی فرزندشان یکی دیگر از نگرانی‌های دانش آموزان در این ایام است از این رو باید به خانواده‌ها گفته شود که در این مورد منطقی و آرام برخورد کنند، روند برنامه‌های مدرسه را بسیار طبیعی جلوه دهند و در حفظ آرامش و دادن روحیه با نشاط و فعال در آنان بکوشند تا روی دانش آموز تاثیر منفی ایجاد نشود و فرزندشان در آرام‌ترین فضا بتواند درس بخواند و نمره مطلوب را بگیرد.
باید دانش آموزان از درس خواندن در شب امتحان با کم خوابیدن‌ها، شرایط روحی نامطلوب و پر استرس که موجب خستگی زودهنگام، کاهش بازده و فراموشی زود‌تر مطالب از ذهن آن‌ها می‌شود تجربه کسب کنند و یاد بگیرند که برای دیگر امتحانات خود از ابتدای ترم تحصیلی برنامه ریزی داشته باشند و خود را به این شیوه عادت دهند. مطمئنا در این صورت است که دانش آموز با‌‌ همان اندک اندک خواندن و مرور در شب امتحان می‌تواند در امتحانات موفق‌تر ظاهر شود و در ‌‌نهایت با گرفتن نمره‌ای بالا و نه فقط نمره‌ای برای پاس شدن درس لذتی دوچندان ببرد.
تقلب راه اول و راه آخر برای موفقیت در امتحان نیست، پس به جای ترس و دلهره و دست به دامن درسخوان کلاس شدن برای تقلب میان سیل عظیمی از مراقبان با چشم و گوش‌های تیز و این همه کمیته انضباطی و گرفتن نمره صفر به محض مشاهده تقلب بهتر است درس بخوانید تا موفق شوید و در شرایط اضطراری به ترفندهای شب امتحانی ناخنکی بزنید؛ فراموش نکنید، موفقیت تکرار لجوجانهٔ کارهای ساده و درست است.
منبع: باشگاه خبرنگاران

برچسب‌های خبر
دیدگاهتان را بنویسید

- دیدگاه شما، پس از تایید سردبیر در دیار عالمان منتشر خواهد‌ شد
- دیدگاه‌هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد‌ شد
- دیدگاه‌هایی که به غیر از زبان‌فارسی یا غیرمرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد‌ شد