به گزارش گلپانا، رئیس آموزش و پرورش گلپایگان گفت: بالای 80 درصد زندانی ها بی سواد و یا کم سواد هستند همچنین اکثریت معتادان را بی سواد ها تشکیل می دهند.
حبیب الله جمالی در نشست خبری خود با اصحاب رسانه گلپایگان اظهار کرد: در سال 58 بنیانگذار انقلاب اسلامی با توجه به دیدگاهی که داشتند 7 دیماه را به عنوان روز نهضت سواد آموزی نامگذاری کرد.
وی افزود : در اوایل تاسیس نهضت سواد آموزی حدود 52 درصد از مردم کشور بی سواد بودند اما اکنون این آمار به 8 درصد رسیده است که می توان فهمید نهضت سواد آموزی نقش مهمی را در این راستا ایفا کرده است.
رئیس آموزش و پرورش شهرستان گلپایگان گفت:ادغام آموزش و پرورش با نهضت سواد آموزی سبب شد که موفقیت های زیادی در این زمینه کسب شود چرا که بیشترین آمار شناسایی افراد بی سواد توسط آموزش و پرورش و به کمک دانش آموزان انجام می شود.
جمالی سواد را وسیله ای برای خوب زندگی کردن دانست و تصریح کرد: بالای 80 درصد زندانی ها بی سواد و یا کم سواد هستند همچنین اکثریت معتادان را بی سواد ها تشکیل می دهند و در اینگونه موارد است کهنقش سواد آموزی جلوه گر می شود.
وی در ادامه بیان کرد: براساس سرشماری سال 90، در سطح استان 11 هزار بی سواد و کم سواد وجود دارد البته تعدادی از بی سوادان که دارای برخی از معلولیت ها هستند و یا بالای 50 سال سن دارند برای سواد آموزی جز گروه هدف محسوب نمی شوند.
مدیر آموزش و پرورش گلپایگان یاداور شد: افراد بی سوادی که سنی بین 10 تا 49 سال دارند از افرادی محسوب می شوند که می توان برای سواد آموزی آنها اقدام کرد،ضمن اینکه هر فرد بی سوادی که سواد آموز شود مبلغ صد و سی هزار تومان دریافت خواهد کرد و به مربی وی نیز 570 هزار تومان اهدا خواهد شد.
حبیب الله جمالی عنوان کرد: با وجود اینکه در تمامی بخش ها دچار مشکل مالی هستیم اما برای پرداخت مبالغ مذکور به فرد سواد آموز و مربی وی مشکلی وجود ندارد و مبالغ به آنها پرداخت خواهد شد.
وی در تشریح گروه انتقال گفت:گروه انتقال افرادی را در بر می گیرد که سواد خواندن و نوشتن دارند اما اطلاعات کافی ندارند و برای این دسته از افراد شهرستان گلپایگان 59 سهمیه درنظر گرفته شده که می توان از آن بهره مند شد.
مدیر آموزش و پرورش شهرستان با بیان اینکهمتاسفانه آقایان از کلاس های سواد آموزی کمتر استقبال می کنند و بیشترین مشکلمان در این بخش است خاطرنشان کرد: آموزش و پرورش شهرستان 57 نفر از افراد بی سوادی که سنی بین 10 تا 49 سال دارند را شناسایی کرده است که عمده این افراد را آقایان تشکیل می دهند.
جمالی در رابطه با بازسازی مدارس اظهار کرد: 60 درصد مدارس شهرستان نیازمند بازسازی و تخریب هستند اما به دلیل وضعیت فعلی دولت در حال حاضر درصدد تعمییر و نگهداری فضاهای آموزشی موجود می باشیم.
وی در ادامه یاداور شد : دبیرستان پسرانه امام خمینی (ره) گلپایگان با توجه به قدمت 80 ساله ای که دارد جز طرح های ملی محسوب شد و با مبلغی حدود 2 میلیارد تومان که 20 درصد آن توسط خیرین تامین شد مورد بازسازی قرار گرفته است.
ریاست آموزش و پرورش شهرستان گلپایگاندر پایان گفت: هیچ مدرسه ای در سطح شهرستان به طور کامل هوشمند سازی نشده است اما تمامی مدارسمان حتی یک مدرسه ای در روستایی که تنها 13 دانش آموز در پایه های مختلف دارد، تاحدودی از سیستم هوشمند مدارس بهره مند است.
جمالی در پایان در رابطه با سیستم گرمایشی مدارس خاطر نشان کرد:18 واحد بزرگ آموزشی شهرستان از سیستم گرمایشی شوفاژ برخوردار هستند که برای آن یک و نیم میلیارد تومان هزینه شده است اما امیدواریم بتوانیم در طی 3 سال آینده تمامی مدارسمان را به این سیستم گرمایشی مجهز کنیم.