تولید علوم انسانی «اسلامی» و «بومی» راهکار حل مشکلات فرهنگی است

رئیس کمیسون فرهنگی اجتماعی شورای عالی انقلاب با اشاره به فرهنگ به عنوان هویت یک ملت بیان کرد: ما در نظام اسلامی باید به دنبال هدف رشد اخلاق معنوی و پیشرفت های مادی در کشور باشیم.

به گزارش  گلپانا، [1]حسن بنیانیان  گفت: تولید علوم انسانی اسلامی و بومی و همچنین تحول بنیادین در نظام های آموزشی راهکاری برای حل مشکلات فرهنگی است.
رئیس کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای عالی انقلاب در همایش ویژه وحدت و دانشگاه که در سالن ارشاد گلپایگان برگزار شد تصریح کرد: علوم غربی شاید در جامعه غیر اسلامی خود کارامد و به منزله علم باشند ولی در جامعه اسلامی ما این علوم کارایی ندارد.
وی خاطرنشان کرد: متاسفانه سبک زندگی ما هر روزه به سمت سبک زندگی التقاطی با فرهنگ غرب پیش می رود که باید با طراحی الگوی پیشرفت اسلامی و ایرانی مردم را ترغیب به انتخاب فرهنگ درست بکنیم.
رئیس سابق حوزه هنری کشور با اشاره به تاثیر گذار بودن همه افراد در تغییرات فرهنگی موجود در جامعه اظهار کرد: هرچقدر نقش افراد متنوع تر و حساس تر و گسترده تر می شود تاثیرات فرهنگی فرد نتیجه بیشتری را در جامعه خواهد گذاشت.

معاون اسبق فرهنگی پژوهشی کشور نقش برخی طرحها و سیاست ها را به واسطه ماندگاری آنان در تحولات فرهنگی جامعه بزرگ و دوچندان دانست.

وی با بیان فهم کاذب فرهنگی به عنوان یکی از مشکلات بزرگ جامعه یاداور شد: همه باید منافع خود را ذیل منافع جامعه قرار دهند.

نویسنده کتاب مدیریت و توسعه اسلامی گفت: گرچه فرهنگ محصول و برایند تشکیل جامعه است اما اصلاح و تغییر آن از تغییر اندیشه و عمل تک تک نخبگان جامعه آغاز می شود.

 

رئیس کمیسون فرهنگی اجتماعی شورای عالی انقلاب با اشاره به فرهنگ به عنوان هویت یک ملت بیان کرد: ما در نظام اسلامی باید به دنبال هدف رشد اخلاق معنوی و پیشرفت های مادی در کشور باشیم.

وی افزود: پیشرفت‌های علمی کشور تاکنون خوب بوده است، اما بیشترین عقب ماندگی ما در زمینه فرهنگ است.

رئیس سابق حوزه هنری کشور خاطر نشان کرد: البته دولت یک نقش آفرین مهم در روند تحولات فرهنگی کشور است ولی ما در شرایط موجود به لحاظ این شرایط فرهنگی باید نقش خود را پیدا کنیم.

 

نویسنده کتاب مدیریت و توسعه اسلامی  با اشاره به اجتناب ناپذیری جهانی سازی حتی در کشور ما عنوان کرد: مدیران ما باید در تقلید های خود و انتشار آن بین مردم که بخشی از آن مثبت و بخشی از آن منفی است مراقب تهاجم فرهنگی باشند.

معاون اسبق فرهنگی پژوهشی کشور بااشاره به اینکه متاسفانه کشور ما عقب گرد تمدنی داشته تصریح کرد: دلیل این مختص شدن علوم تجربی به دانشگاه ها و علوم و معارف در حوزه هاست ولی تک تک نخبگان جامعه باید درک عمیقی از دین و فلسفه دین و حضور آن در عرصه های مختلف رشته های امروزی داشته باشند و به صورت تخصصی برای علوم امروزی کاربرد دین در آن رشته بیان شود.

وی افزود:  اگر به گذشته خوب بنگریم ما آثار بزرگی توسط شیخ بهایی در اصفهان داشتیم که هم روحانی و هم یک دانشمند توانا بود که آثار آن هنوز بیانگر فرهنگ ماست.

 

دکتر مومنی ریاست دانشگاه فنی و مهندسی در این همایش اظهار کرد: راهکار لازم برای وحدت بیشتر حوزه و دانشگاه را می توان علی رغم هم دلی بین مسئولین استفاده از کتب و تالیفات مشترک و همچنین تالیف کتب مشترک بیان کرد.

وی افزود: حضور روحانیون به عنوان استاد در دانشگاه ها و همچنین استفاده حوزه ها از اساتید برجسته دانشگاهی می تواند راهکار دیگری در جهت وحدت بیشتر باشد.