به گزارش فارس، در پی حوادث اخیر پاریس که به کشته شدن 129 نفر و زخمی شدن بیش از 300 نفر دیگر منجر شد، آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی در نامهای به عموم جوانان در کشورهای غربی نوشتند «حوادث تلخی که تروریسم کور در فرانسه رقم زد، بار دیگر مرا به گفتوگو با شما جوانان برانگیخت» که این نامه در رسانههای جهان بازتاب گستردهای داشت.
خبرگزاری آمریکایی آسوشیتدپرس در انعکاس این نامه رهبر معظم انقلاب نوشت: رهبر ایران در «اولین واکنش خود به حملات پاریس، این حملات را تروریسم کور خواند».
در گزارش این خبرگزاری آمریکایی آمده است: «این اظهارات و بیانیه، اولین واکنش آیتالله خامنهای به حملات پاریس بود؛ حملاتی که 130 کشته و دهها زخمی برجای گذاشت. پیش از این دولت ایران فورا پس از حملات، آن را محکوم کرده بود.»
این خبرگزاری در بخش دیگری از گزارش خود با اشاره به تأکید رهبر معظم انقلاب بر تروریسم رژیم صهیونیستی اینطور تصریح کرد: «ایران، اسرائیل را به رسمیت نمیشناسد و از گروههای ضداسرائیلی چون حماس فلسطین و حزبالله لبنان حمایت میکند.»
خبرگزاری فرانسه نیز با اشاره به نامه رهبر معظم انقلاب نوشت: «رهبر عالی ایران در دومین نامه خود خطاب به جوانان در کشورهای اروپایی و آمریکا استانداردهای دوگانه غرب را محکوم کرد.»
این رسانه فرانسوی گزارش کرد که رهبر ایران در این نامه که به زبانهای انگلیسی و فرانسوی منتشر شده است گفت «هرکس که از محبت و انسانیت بهرهای برده باشد، از دیدن این صحنهها متأثر و متألم میشود؛ چه در فرانسه رخ دهد، چه در فلسطین و عراق و لبنان و سوریه.»
این گزارش میافزاید: «این دومین نامه رهبر ایران خطاب به جوانان غربی و ادامه پیام اول ایشان است که در ژانویه 2015 و بعد از حمله به دفتر مجله شارلی ابدو و یک سوپرمارکت یهودی در پاریس منتشر شد.»
روزنامه صهیونیستی تایمز اسرائیل نیز به بخشهایی از نامه رهبری اشاره کرد که به جنایات رژیم صهیونیستی مربوط میشد و گزارش کرد: «رهبر عالی ایران میگوید که اسرائیل وحشیتر از تروریستهایی است که در حملات پاریس دست داشتند.»
تایمز اسرائیل با برجسته کردن اظهارات رهبر انقلاب درباره مسئله فلسطین و کشته شدن فلسطینیها به دست صهیونیستها ادامه داد؛ رهبر ایران در پیام خود گفته است هیچ مدرکی به اندازه شهرکسازی نمیتواند گویای وحشیگری اسرائیل باشد.
این روزنامه صهیونیستی اضافه کرد: رهبر ایران در نامه دوم خود (به جوانان غربی) میگوید، اگر مردم اروپا اکنون چند روزی در خانههای خود پناه میگیرند و از حضور در مجامع و مراکز پرجمعیت پرهیز میکنند، یک خانواده فلسطینی دهها سال است که حتی در خانه خود از ماشین کشتار و تخریب رژیم صهیونیست در امان نیست. امروزه چه نوع خشونتی را میتوان از نظر شدت قساوت با شهرکسازیهای رژیم صهیونیست مقایسه کرد؟
پایگاه اینترنتی «رادیو فردا» نیز در بازتاب نامه رهبری به جوانان غربی نوشت که «رهبر ایران در نامهای خطاب به جوانان غربی، تروریسم را «درد مشترک» دنیای اسلام و کشورهای غربی خوانده است و در عین حال غرب را به تضاد سیاسی و برخورد دوگانه با تروریسم متهم کرده است.»
رادیو فردا در بخشی از بازتاب خود نوشت که آیتالله خامنهای ضمن همدردی با قربانیان چنین رویدادهایی، گفته است «هر کس که از محبت و انسانیت بهرهای برده باشد، از دیدن این صحنهها متأثر و متألم میشود؛ چه در فرانسه رخ دهد، چه در فلسطین و عراق و لبنان و سوریه.»
استانداردهای دوگانه در مبارزه با تروریسم
خبرگزاری «ترند» آذربایجان نیز با اشاره به این نامه عنوان کرد که رهبر معظم ایران در خصوص تروریسم برای جوانان غرب سخن گفت.
ترند در گزارش خود نوشت که رهبر معظم ایران از طریق نامهای و با انتقاد از دولتهای غربی به دلیل اتخاذ «استانداردهای دوگانه» در مبارزه با تروریسم، برای جوانان غرب سخنانی ایراد کرد.
در این گزارش آمده است که رهبر ایران ناراحتی خود در خصوص حملات تروریستی اخیر پاریس را ابراز کرد و گفت که هرآنکس که از محبت و انسانیت بهرهای برده باشد، از دیدن این صحنهها متأثر و متألم میشود؛ چه در فرانسه رخ دهد، چه در فلسطین و عراق و لبنان و سوریه.
ترند ادامه داد که رهبر ایران ضمن تأکید بر اینکه امروز، تروریسم درد مشترک همه ما است، آمریکا را به حمایت از تروریسم محکوم کرد و همچنین از غرب و سازمانهای بینالمللی به دلیل سیاستهای اسرائیل در قبال فلسطینیان انتقاد کرد و گفت: «این رژیم بدون اینکه هرگز بهطور جدی و مؤثر مورد سرزنش متحدان پرنفوذ خود و یا لااقل نهادهای به ظاهر مستقل بینالمللی قرار گیرد، هر روز خانه فلسطینیان را ویران و باغها و مزارعشان را نابود میکند».
این رسانه ترک در پایان گزارش خود تصریح کرد که رهبر عالی ایران همچنین از جوانان غرب درخواست کرد تا بنیانهای یک تعامل صحیح و شرافتمندانه را با جهان اسلام پیریزی کنند.
شبکه «العربیه» نیز در بازتاب نامه رهبری به جوانان غربی عنوان کرد: «ایران در نامهای به جوانان، «استانداردهای دوگانه» غرب را محکوم کرد.»
در ادامه این گزارش آمده است: آیتالله «خامنهای» رهبر معظم ایران روز یکشنبه در پی حملات پاریس که 129 کشته برجای گذاشت، در نامهای به جوانان آمریکا و اروپا، «استانداردهای دوگانه» غرب را محکوم کرد.
العربیه به بخشهایی از اظهارات رهبر انقلاب در نامه دوم خود به جوانان غرب اشاره کرد و گزارش داد «آیتالله خامنهای در این نامه تاکید کرده است تروریسم درد مشترک ما است.»
روزنامه انگلیسی «دیلیمیل» نیز در بازتاب نامه رهبر انقلاب گزارش کرد که آیتالله خامنهای حملات پاریس را یک «تروریسم کور» خواند.
این رسانه انگلیسی ادامه داد که رهبر معظم ایران در نامه خود نوشت: «حوادث تلخ که تروریسم کور در فرانسه رقم زد، مرا به نوشتن این نامه سوق داد».
آمریکا و خلق و حمایت از تروریستهای القاعده و طالبان
روزنامه آمریکایی «واشنگتن تایمز» نیز در بازتاب نامه رهبر معظم انقلاب اسلامی نوشت: در پیام یکشنبه آیتالله خامنهای احساسات ضد آمریکایی فوران کرده و رهبر مسلمانان، آمریکا را به خلق و حمایت از القاعده و طالبان متهم کرد.
واشنگتن تایمز سپس به بخشی از نامه آیتالله خامنهای اشاره کرده و نوشت «امروز کمتر کسی از نقش ایالات متحده آمریکا در ایجاد یا تقویت و تسلیح القاعده، طالبان و دنبالههای شوم آنان بیاطلاع است. در کنار این پشتیبانی مستقیم، حامیان آشکار و شناختهشده تروریسم تکفیری، علیرغم داشتن عقبماندهترین نظامهای سیاسی، همواره در ردیف متحدان غرب جای گرفتهاند، و این در حالی است که پیشروترین و روشنترین اندیشههای برخاسته از مردمسالاریهای پویا در منطقه، بیرحمانه مورد سرکوب قرار گرفته است. برخورد دوگانه غرب با جنبش بیداری در جهان اسلام، نمونه گویایی از تضاد در سیاستهای غربی است».
روزنامه آمریکایی «نیویورک تایمز» نیز در بازتاب نامه رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران گزارش کرد که آیتالله علی خامنهای حوادث اخیر پاریس که به کشته شدن 129 نفر و زخمی شدن صدها نفر دیگر منتهی شد را «تروریسم کور» خواند.
در این گزارش آمده است که رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران از حادثه تروریستی پاریس که تکفیریهای «داعش» مسئولیت آن را برعهده گرفتند و همچنین دیگر حوادث تروریستی که در کشورهای دیگر از جمله لبنان، عراق و غیره به وقوع میپیوندد، متأثر و متألم شده است.
جملهای که در میان کاربران عرب محبوبیت یافت
پس از انتشار این نامه، خبر آن و بخشهای متعدد نامه در رسانهها بازنشر شد اما در میان کاربران و برخی رسانههای عربی بخشهای خاصی از نامه بازتاب بیشتری یافت.
جملهای که در ساعات اولیه نشر نامه، در میان کاربران عربی محبوبیت بیشتری یافت و با اقبال بیشتری روبهرو شد، جمله «من تحمیل فرهنگ غرب بر سایر ملتها و کوچک شمردن فرهنگهای مستقل را یک خشونت خاموش و بسیار زیانبار تلقی میکنم» بود.
همچنین در میان سایتهای مختلف عربی که این نامه و خبر آن را بازنشر دادند، سایتهایی بودند که همین بخش از نامه را تیتر گزارش یا خبر خود قرار دادند.
منبع: فارس