به گزارش «تابناک»، خبرگزاری روسی «اسپوتنیک» در مطلبی به بررسی چگونگی عملیات آزادسازی خلبان جنگنده روسی سرنگون شده در سوریه پرداخته و می نویسد، نفس خبر آزادی این خلبان و پس لرزه های خبری، هدف قرار گرفتن هواپیمای روسی توسط ترکیه آنقدر زیاد بود که بسیاری به اصل چگونگی موفقیت عملیات پشت خطوط دشمن نپرداختند.
در این مطلب، به نقل از یک افسر سوری در لاذقیه آمده است، پس از سقوط هواپیمای روسی بلافاصله هلیکوپترهای روس جهت نجات خلبان دست به کار شدند؛ اما با آتش شدید ارتش آزاد سوریه و ترکمان های وابسته به ترکیه و استفاده آن ها از موشک ها و تسلیحات پیشرفته ای که اخیراً به دستشان رسیده مواجه شدند، در این ماجرا یک امدادگر روس هم کشته شد. اطلاعات موثق مبنی بر اینکه تعدادی از یگان های ویژه ترکیه جهت اسارت خلبان روس و باج گیری از روسیه به مکان اعزام شده اند به دست آمده بود.
در گیرودار برنامه ریزی برای عملیات مجدد جهت آزادی سریع خلبان روس، سردار سلیمانی با روس ها تماس می گیرد و به آنها اطلاع می دهد که یک یگان ویژه جهت نجات خلبان روس آماده کرده و پیشنهاد داد به دلیل اینکه این یگان ویژه متشکل از نیروهای ویژه حزب الله لبنان و کماندوهای سوری آموزش دیده توسط ایران است و آشنایی کامل با جغرافیای مکانی دارند، عهده دار عملیات زمینی شوند و نیروی هوایی روسیه پشتیبانی و آتش بار هوایی و اطلاعات ماهواره ای را برای آن ها تأمین کند و تعهد می دهد که خلبان روس را صحیح و سالم برگرداند. در نهایت همین هم شد.
پس از ردیابی مکان خلبان روس توسط دستگاه ردیابی ماهواره ای که به وی متصل شده بود، مشخص گشت خلبان در مکانی حدود 6 کیلومتر پشت خطوط مقدم درگیری ارتش سوریه و مخالفین قرار دارد. شش رزمنده از یگان ویژه عملیاتی حزب الله و 18 کماندوی سوری برای انجام عملیات به خطوط مقدم نزدیک شدند. همزمان نیروی هوایی و هلیکوپتر های روس در منطقه آتش گشودند و همه استحکامات را با خاک یکسان کردند، به گونه ای که بیشتر نیروهای دشمن مستقر در مکان گریخته و زمینه نفوذ یگان های ویژه فراهم شد.
این افسر سوری افزود، تمام محدوده پیشروی یگان های ویژه توسط ماهواره های روسیه به گونه ای دقیق پوشش داده شده بود که هر گونه حرکتی را در فاصله چند صد متری یگان ها حتی درون مکان های سربسته را به آنها اطلاع می دادند و لحظه به لحظه گزارش عملیات به یک مقام خیلی عالی رتبه در کرملین که به نظرش شخص پوتین بود منتقل می شد و مشخص بود که وی از همان جا بر کل عملیات با چشم ماهواره ای نظارت دارد.
به گفته این افسر که نمی خواست نامش فاش شود، عملیات به شکار یکایک تروریست ها در محیط عملیات چه توسط نیروی هوایی روسیه چه یگان های عملیاتی سردار سلیمانی تبدیل شده بود. طبق اظهار نظر این افسر، همزمان روس ها یک جنگ الکترونیکی راه اندازی کردند که طی آن، کل ماهواره ها و تجهیزات ارتباطاتی دشمن در شعاع چند کیلومتری منطقه و اطراف آن کور شده بود، زیرا بیم آن می رفت ماهواره های غربی جهت کمک به تروریست ها اطلاعات عملیات را در اختیار آنها قرار دهند.
در نهایت، این یگان ویژه پس ازنفوذ در این شش کیلومتر و نابودی کل نیروهای باقیمانده با تجهیزات پیشرفته ای که در اختیارشان بود، خلبان را نجات دادند. جالب اینکه در این عملیات فوق العاده خطرناک کل 24 نیرو به همراه خلبان کاملا سالم بدون حتی یک زخمی به پایگاه بازگشتند. افسر سوری اظهار داشت ژنرال سلیمانی اصرار داشت خود شخصاً بر ریز عملیات نیروهای خود نظارت داشته باشد و تا اطمینان از موفقیت عملیات در کنار آن ها بود.
یکی از خلبانان هواپیمای سوخو 24 سوریه، که روز گذشته توسط ترکیه در خاک سوریه سرنگون شد و امروز با عملیات ویژه ارتش سوریه نجات پیدا کرد ، از راز سرنگون شدن هواپیمای روسی پرده برداشت.
ناگفته های خلبان نجات یافته هواپیمای سرنگون شده روسیه
به گزارش «تابناک»، نخستین جملات این خلبان حاکی از آن است که ادعاهای مقامات نظامی ترکیه مبنی بر اینکه این هواپیما وارد حریم هوایی ترکیه شده و یا حدود ده بار به خلبانان اخطار شده که حریم هوایی ترکیه را ترک کنند، کذب بوده است .
بر پایه این گزارش، خلبان نجات یافته جنگنده سوخو 24 روسیه، در مصاحبه با سایت خبری اسپوتنیک اعلام کرده که از طرف جنگنده ها ی ترکیه هیچ اخطاری برای آنان ارسال نشده؛ نه اخطار رادیویی و نه اخطار تصویری. نظامیان ترکیه هیچ تماسی با خلبانان نداشتند. وی اشاره کرد، به همین دلیل بود که ما طبق برنامه در حال انجام مأموریت خود بودیم. شما باید متوجه باشید که سرعت یک بمب افکن کروز نسبت به یک جنگنده اف 16 چقدر کمتر است.
این خلبان اضافه کرد، اگر آنان می خواستند به ما اخطار بدهند، می توانستند با پرواز کردن جلوی هواپیمای ما به ما اخطار بدهند؛ اما هیچ یک از این کارها انجام نشد و یک راکت ناگهان به انتهای هواپیمای ما برخورد کرد. ما حتی فرصت مانور برای فرار از این راکت را هم نداشتیم. ما با منطقه آشنایی کامل داشتیم و دقیقا مطابق مسیر از پیش تعیین شده در حال بازگشت به پایگاه هوایی بودیم.
وی در پایان سخنانش همچنین گفت: بی صبرانه منتظر تأیید سلامت از طرف تیم پزشکی ام و می خواهم هرچه زودتر به انجام مأموریت هایم بازگردم، زیرا من دینی به مردم و کشورم دارم که باید آن را ادا کنم.
این در حالی است که در ساعات گذشته، مقامات ترکیه اظهارات ضد و نقیضی درباره این حادثه ابراز داشته اند. از یک سو، مقامات نظامی این کشور مدعی هستند که این هواپیما حریم هوایی ترکیه را نقض کرده و در طول کمتر از پنج دقیقه بیش از ده اخطار برای ترک حریم هوایی ترکیه دریافت کرده است. اما نخست وزیر این کشور مدعی است، هویت این هواپیما برای مقامات نظامی ترکیه نامشخص بوده است.
با این حال، مقامات نظامی روسیه در واکنش به این حادثه خویشتنداری از خود نشان داده اند و رئیس جمهور و وزیر خارجه روسیه نیز اظهارات تندی در این باره خطاب به مقامات ترک از خود بروز نداده اند.
رئیس جمهور کشورمان نیز در واکنش به این حادثه ضمن دعوت ترکیه به خویشتنداری در جمله ای طعنه آمیز که خطاب آن به مقام های ترکیه برمی گردد گفته است، هواپیما و موشک اسباب بازی نیستند که اینقدر راحت برخی درباره استفاده از آنان صحبت می کنند.
منبع : تابناک