دشمنان در بازار ایران به دنبال منافع خود هستند

باتوجه به اينكه هدف گزاري دشمنان در ضمينه هاي اقصادي و فرهنگي متمركز شده است ما بايد در رابطه با اين دو مؤلفه بزرگ كه نقش مهمي در اداره حكومت ها و دوام آن دارد مي بايست نگاه ما به گونه اي باشد كه از حالت عادي خارج و به صورت جهادگونه به آن بپردازيم و با برنامه ريزي ، چابكي و دقت عمل در اين زمينه مشكلات و معضلات موجود را مرتفع كنيم.

به گزارش  خبرنگار گلپانا، [1] اقتصاد مقاومتی مجموعه‌ای از استراتژی‌هایی است که با هدف‌گذاری واقع‌بینانه در مسیر شناسایی توانمندی‌ها و امکانات داخلی؛ خودکفایی، رونق و رشد کسب و کار را با کمترین هزینه در کوتاه‌ترین زمان با به‌کارگیری همه ظرفیت‌های بومی فراهم می‌آورد.

در این استراتژی تمامی عوامل اقتصادی از جمله دولت ها، تولیدکنندگان و خانوارها وظایفی را عهده‌دار می‌شوند که اجرای آن‌ها نه تنها آسیب‌پذیری اقتصاد در برابر انواع تهدیدات داخلی و خارجی را به صفر می‌رساند، بلکه باعث شکوفایی و رشد اقتصادی وضعیت زندگی تک‌تک اعضای جامعه  نیز می‌شود.

در همین زمینه و به علت اهمیت اقتصاد مقاومتی با lمحمد حسین میرمحمدی  نماینده مردم گلپایگان و خوانسار به گفتگو نشسته ایم که در ادامه می خوانید:

download (1) [2]

دانشگاه در كنار صنعت چقدر ميتواند نقش در ترويج اقتصاد مقاومتي داشته باشد؟
به دليل اينكه اساس كار و طرح هاي اقتصاد مقاومتي بر توانمندي داخلي از لحاظ تخصص و تجربه و كليه ظرفيت هاي منابع انساني استوار است پس قطعا رابطه فيما بين دانشگاه و صنعت ميتواند كمك كند كه صنعت كشور رو به تعالي و پيشرفت باشد، علم هم فرصت پيدا خواهد كرد كه يافته ها و پژوهش هاي خود را به كارگيري كند و بازخورد آن را ببيند.

از ديگر فوايد تلفيق اين دو بخش ميتوان به مفيد بودن براي دانشگاه هاي ما از طريق اينكه مي توانند تجربيات و اكتسابات خود را در صنعت توليد  به منصه ظهور بگذارند و به درآمد زايي دست بابند از طرفي هم بنگاه هاي اقتصادي را بي نياز ميكند از اين كه بخواهند واحدهاي در درون خود به تحقيق و توسعه بپردازند و هم باعث ارتقاي كيفي و هم كمي محصولات بنگاه اقتصادي خواهد شد.
چه موانعي بر سر راه صادر كنندگان كالاي داخلي وجود دارد؟ از نظر من ما اگر بتوانيم روان سازي صادرات كالاي داخلي را با وضع قوانين جديدبه وجود آوريم يعني يك محصول كه در كارخانه  توليد ميشود تا بيايد و به دست مصرف كننده يا بنگاه خريدار برسد حتما بايد به گونه اي باشد كه در كوتاه ترين زمان ممكن اين دوره به انجام برسد، به دليل آنكه منابع آزاد شده حاصله از صادرات ميتواند در يك چرخه معين به دست توليد كننده برسد و توليد كننده ميتواند ازاين ظرفيت استفاده كند و محصولات خود را در يك بازه زماني معين و با بهروري بيشتر توليد كند، مي توانيم به مشكلات اساسي صادرات پاسخ دهيم.
موانع رشد اقتصاد مقاومتي در داخل چيست؟
يكي از اصلي ترين موانع رشد اقتصاد مقاومتي در داخل كشور از نظر من نبود اراده اجماعي بين همه اركان و دست اندر كاران در حوزه اقتصاد مقاومتي، چه بخش دولتي و چه بخش غير دولتي  است.
قطعا بايد اين خواست و اراده در بين مسئولان زيربط به وجود بيايد و از ظرفيت هاي ممكن استفاده شود و آنچه تا به امروز شاهد آن بوده ايم بخشي اين توانايي ها و ظرفيت هاي موجود است و نه دولت ما و نه بخش خصوصي هنوز از تمام توان خود براي اجرايي كردن آن، استفاده نكرده اند. ما از دولت و بخش خصوصي انتظار داريم با توجه به امكاناتي كه در دست دارند، شرايطي رابه وجود آورد كه تمام جامعه به سمت اين اقتصاد گرايش پيدا كنند تا بتوانيم از فوايد حاصل از آن استفاده كنيم و يك اقتصاد قوي و منسجم داشته باشيم، اما مانع اصلي از ديدگاه بنده نبودن اين اراده در بين مسؤلان زيربط است.

چه عامل يا عواملي به ايجاد مشاغل زود بازده در درون خانه ها كمك ميكند؟ باتوجه به حمايت هاي مالي كه در كشور ما از صنايع زود بازده مي شود بايد توجه داشت كه اين حمايت ها همراه با نظارت كامل انجام پذيرد وايطور نباشد كه مامنابع مربوطه را در اختيار بخش هاي غير دولتي قرار بدهيم اما هيچ نظارتي برآن نداشته باشيم واين سرمايه ها به جاي آن كه در بخش توليد و صنايع زود بازده به كارگيري شود در بخش هاي ديگر مصرف شود. به اين دليل نظارت اين بخش بسيار حاظ اهميت است و ارگان هاي تأمين كنندگان اين منابع بايد به اين مورد توجه ويژه داشته باشند تابنگاه هاي كوچك و زود بازده و صنايع دستي رونق بيشتري پيدا كنند و نتوانند اين منابع را در مكاني ديگر مصرف كنند.
نظرتان درباره جهاد اقتصادي و تبيين فرمايشات رهبري در رابطه با توان داخلي چيست؟
باتوجه به اينكه هدف گزاري دشمنان در ضمينه هاي اقصادي و فرهنگي متمركز شده است ما بايد در رابطه با اين دو مؤلفه بزرگ كه نقش مهمي در اداره حكومت ها و دوام آن دارد مي بايست نگاه ما به گونه اي باشد كه از حالت عادي خارج و به صورت جهادگونه به آن بپردازيم و با برنامه ريزي ، چابكي و دقت عمل در اين زمينه مشكلات و معضلات موجود را مرتفع كنيم.
اينكه بحث جهاد در اقتصاد مطرح مي شود به اين علت است كه حركت هايي كه بايد در اين زمينه صورت بپذيرد از حركت هاي عادي و متعارف متمايز مي باشد و بايد به صورت جهادي و ضربتي عمل كرد.جهادي بودن اين مورد كه توسط رهبر معظم انقلاب مطرح شده است به علت حساس بودن موضوع است و اقدامات پيش بيني شده بايد به سرعت انجام پذيرد.
آيا دركشور منابعي وجود دارد كه بتواد اين جهاد اقتصادي را ايجاد كند؟
حتما همين طور است كشور ما باتوجه به منابع خدادادي و ظرفيت هاي بالقوه اي اعم از نيروي انساني و منابع طبيعي كه در اختيار داريم  همچنين با توجه به موقعيت سوق الجيشي كشور ما در منطقه و همچنين باتوجه به مسائل اعتقادي و نگاه ويژه آن به جايگاه انسان در عرصه نظام هاي ديني و نظام هاي مردم سالار قطعا اين موقعيت ممتاز را براي جمهوري اسلامي ايران ايجاد كرده كه  متوانيم به خوبي در همه ابعاد اين ظرفيت ها را چه به طور مستقيم وچه غير مستقيم بكار گيري كنيم و با اين جهاد اقتصادي يك جهش اقتصادي رو به جلو در كشور به وجود آوريم.

باتوجه به افزایش سفرهای دیپلمات های اروپایی و غربی به کشورمان، آیا میتوان از ظرفیت آنها برای پیشرفت اقتصاد کشورمان کمک گرفت؟
بعد از مذاکرات وین به جهت فضایی که در کشور به وجود آمده و مورد توجه کشور های غربی قرار گرفته، ما در ارتباط با این کشور ها دو کار را باید انجام دهیم، اول آنکه به کشور هایی پاسخ مثبت داده شود و دست همکاری دهیم که ضمینه دشمنی با جمهوری اسلامی را نداشته اند و اگر دوست و حامی ما نبودن حداقل بیطرفی خودرادر ضمینه های انقلاب اسلامی و آرمان و اهداف آن اعلام کرده باشند.
مسؤلین سیاست خارجی ما باید به این نکته توجه داشته باشند که باید آخرین نوبت را به کشور هایی که درتعارض با اهداف جمهوری اسلامی بوده اند، بدهند و یا اصلا نوبتی برای آنها قائل نشوند  و اگر هم داده شد خیلی کم و در حد کوتاه مدت انجام پذیرد. ما باید در درجه اول با کشور های دوست و متحدمان دردنیا ارتباط برقرار کنیم و اولویت اصلی را برای آنها قائل شویم در درجه دوم کشور های بی طرف و در درجه سوم و در صورت لزوم و در شرایط ضروری به کشورهایی که سابقه دشمنی با ما را دارند اين امتياز را بدهیم. ما نباید بازار خود را در اختیار دشمنانمان قرار دهیم چون آنان به جمهوری اسلامی با توجه به میزان جمعیت و شرایط موجود در منطقه به عنوان یک لقمه چرب و نرم نگاه میکنند و می خواهند در بازار ایران منافع خود را دنبال کنند.
در هرمورد سرمایه گذاری و استفاده از منابع و ظرفیت کشورمان توسط کشورهای خارجی در زمینه اقتصادی باید منجر به انتقال تکنولوژی و فناوری به داخل کشور شود ما اگر بخواهیم از توانمندی های کشور های مختلف در زمینه اقتصادی استفاده کنیم باید حتما در یک دوره زمانی کوتاه مدت این ظرفیت ها به داخل کشور انتقال یابد تا بتوانیم خودمان آن را به اتمام برسانیم.