logo

امروز چهارشنبه ۱۹ دی ۱۴۰۳

Wednesday, 8 January , 2025

نماینده گلپایگان و خواسار:

در هر صورت مجلس وظیفه قانونی خود را در رابطه با نظارت بر (برجام) انجام خواهد داد

شاید تلقی برخی این است که با گذر این برجام در مجلس منتقدین مانع توافق و برجام شوند که البته انتقادات که تاکنون بیان شده است انتقاداتی جدی و کارشناسانه است و قابل ذکر است در هر صورت مجلس وظیفه قانونی خود را انجام خواهد داد.

تاریخ انتشار: ۱۵:۳۴ - چهارشنبه ۱۳۹۴/۰۵/۲۱
مدت زمان مطالعه: 6 دقیقه
در هر صورت مجلس وظیفه قانونی خود را در رابطه با نظارت بر (برجام) انجام خواهد داد

 

جایگاه اقتصاد مقاومتی در دوران بعد از تحریم را چگونه میبینید؟

به لحاظ اینکه ایران از ظرفیت های بسیار خوبی برخوردار است لازم است این ظرفیت ها به طور کامل و در ابعاد مختلف به کار گیری شود ولی متاسفانه در این چند ساله به دلایل مختلف این راهکار رهبر معظم انقلاب در رابطه با اقتصاد مقاومتی تاکنون انجام نشده است .

اگر از پتانسیل های درون منطقه استفاده نشود به هر دلیلی ما در شرایط پسا تحریم نیز نمی توانیم تولیدات خود را بالا ببریم و نظام اقتصادی خود راد تولید محور کنیم ما باید و در شرایط بعد از توافق نامه نیز با توجه به موانعی که قبلا برای ما ایجاد شده بود پیشرویم تا بتوانیم اقتصاد و نظام اقتصادی خود را اصلاح کنیم.

آیا در توافق نامه اخیر خطوط قرمز نظام به طور کامل رعایت شده است؟

تلاش تیم مذاکره کننده بر این بود که این خطوط رعایت شود ولی اشکالاتی هم  در این توافق اخیر است که با اختیاراتی که در دست مجلس و شورای امنیت ملی وجود دارد امیدواریم بتوانیم این اشکالات را برطرف کنیم و به یک جمع بندی کلی در این زمینه برسیم .

نظر شما در مورد ادعای مطرح شده در رابطه با اینکه برجام نیاز به تصویب مجلس ندارد چیست؟

بر اساس اصل قانون اساسی کلیه توافق نامه ها و تفاهم نامه های بین المللی باید به تائید مجلس شورای اسلامی برسد و این توافق نامه نیز از این قانون مجزا نیست و اگر نیاز باشد سیر موجود تغییر کند باید رهبر معظم انقلاب با استفاده از جایگاه حکومتیشان این دستور را صادر کنند که مسیر قانونی از مجلس گرفته شود و از طریق شورای امنیت ملی به تائیدشان برسد که با موضع گیری و سخنان ایشان در عید فطر امسال تاکیدشان بر گذراندن این توافق نامه از مسیر قانونی است.

چرا عده ای تلاش می کنند فرایند تصویب برجام را در مجلس از مسیر فانونی خارج کنند و این برجام در  شورای عالی امنیت به تصویب برسد؟

شاید تلقی برخی از دوستان این است که با گذر این برجام در مجلس منتقدین مانع توافق و برجام شوند که البته انتقادات که تاکنون بیان شده است انتقاداتی جدی و کارشناسانه است و قابل ذکر است در هر صورت مجلس وظیفه قانونی خود را انجام خواهد داد.

یکی از افتخارات دولت اخیر قانونمند بودن آن است به طوری که شخص ریاست جمهوری همیشه تاکید بر اجرا قانون دارند که در اینجا باید حتی اگر مجلس بخواهد از وظیفه خود شانه خالی کند دولت پیگیر و مشوق او باشد.

لازم به ذکر است دوستانی که فکر می کنند اگر توافق نامه به مجلس بیاید با چالش روبه رو می شود، باید بدانند مجلس منافع ملی و کلان ملت را چه در کوتاه مدت و چه در بلند مدت در نظر می گیرد و اگر اشکالاتی در این توافق وجود داشته باشد این اشکالات باید رفع شود.

موارد بازنگری برجام از دیدگاه شما کدامند؟ 

چند مشکل در توافق نامه اخیر وجود دارد که یکی زبان حاکم بر توافق است که هر کس تعابیر خود را از این توافق دارد و دوم داوری است که در صورتیکه مشکلی در این توافق پیش بیاید داوری به طرف مقابل داده شده است .

این در حالیست که در صورت اختلاف معمولا داوری از اطرافین یا کسانی که بی طرف هستند استفاده میشود که در این توافق نامه این مورد لحاظ نشده است.

اقدام مشکوک محدود کردن سامانه دفاعی ایران و رابطه آن با رعایت خطوط قرمز چیست؟

بازرسی مناطق نظامی جزیی خطوط قرمز نظام است و هیچ گاه چنین اجازه ای را به آنها نخواهیم داد مگر آنکه همان طور که در مصاحبات نیز گفته شد اگر جایی برای طرف مقابل تردیدی پیش آمد اعلام کنند تا ما برایشان شفاف سازی کنیم و موضوعات دیگری که مطرح کردند برای مثل از فناوری هسته ای برای بحث موشکی از کلاهک هسته ای استفاده نشود و مانیز معتقد به عدم استفاده از سلاح هسته ای هستیم ولی از فناوری فضایی برای امور فراجو و ماهواره ای می توانیم استفاده کنیم .

آنچه که درون توافق نامه آمده است بیان می کند که این کاربرد نباید به گونه ای باشد که برای بحث های هسته ای استفاده شود و بنابراین ما استفاده از صنایع موشکی را برای تحقیقات و پژوهش در فراجو می توانیم استفاده کنیم.

نظرتان در مورد موشک هایی چون شهاب سه که کاربری چندگانه دارد چیست؟ 

یکی از مشکلات و ایرادات دیگری که به این توافق می توان وارد کرد همین موضوع است که برای موارد که کاربری دوگانه یا سه گانه دارد ابهاماتی وجود دارد ولی بر طبق دیدگاه ما طرف مقابل باید کاربرد های مثبت آن را ببیند و تا زمانی که دلیل و مدرکی مبنا بر استفاده ما در مسائل هسته ای نداشته باشد نمی تواند مانع استفاده ما شود.

آیا حذف تحریم ها به طور موقت در توافق نامه آمده است؟ 

بله فکر می کنم در یکی از بندهای توافق نامه آمده است که تا زمانی که طرفین به تعهدات خود عمل کنند تحریم ها به طور موقت برداشته شود.

نظرتان در مورد خدعه های امریکایی در توافق اخیر چیست؟

در این چند ساله و تاریخ انقلاب گواه این است که آنچه امریکا در رابطه با نوع رفتارش با ما داشته است نوع دشمنی بوده است که باعث میشود ما به آنها اعتماد نکنیم ولی طرف مقابل طرف مقابل موضوع را به جنبه اعتمادی تصری می دهند و می گوید ایران باید شفاف سازی کند و اعتماد بین المللی را جذب کند این در صورتی است که طرف مقابل به ایجاد اعتماد در ما ارجع تر است و ما تاکنون هر جا دید کارشناسی به منطق سیاسی مبدل نشده باشد نظام در مورد ابهامات موجود پاسخ گو بوده است.

در خصوص تهدید های امریکا روز بعد از قرائت بیانیه مشترک چه نظری دارید؟

دولت محردان امریکائی این را پذیرفته اند که دیگر تهدید کارساز نیست و این را میتوان از یک ماه اقامت دائم در وین برای مذاکرات و گفت و گوی 6 وزیر خارجه در روزهای متفاوت در مقابل وزیر خارجه ایران و درخواست توافق آنها دید و تهدید های بعد از توافق نامه را میتوان ناشی از همراهی با تند روی های که در امریکا موجود است دانست و راضی کردن این گروه تندرو و در درجه دوم حفظ جایگاه صهیونیسم و آرام کردن آنان.

آیا صحیح است رقم پول بلوکه شده به ریال تبدیل شده و دولت نمی تواند دوباره اختیار آن را در دست بگیرد و یا در اصل از پیش مصرف شده است؟

دولت در مقاطعی به جهت اینکه مطلع از این بود که منابعی برایش حاصل شده است و موقتا در جایی بلوکه گشته معادل ریالی آن را در مقاطعی تبدیل به ریال کرد و انتشار داد و وارد بازار کرد ولی بدون پشتوانه، این در صورتی است که از لحاظ نظام اقتصادی و طراز مالی باید منابع به عنوان پشتوانه پولی که تزریق بازار شد قرار بگیرد ولی از لحاظ انضباط مالی ایجاب می کند در مورد تفاوت این ارقام شفاف سازی از طریق رئیس بانک مرکزی و وزیر اقتصادصورت بگیرد.

که رئیس بانک مرکزی تاکنون این تفاوت را ناشی از تبدیل به ریال شدن پول، استفاده قسمتی هم در طرح های فاینانس دانسته  و گفته شده مابقی این پول آزاد و به کشور باز می گردد.

و قابل ذکر است اگر قرار است این مبالغ به جمهوری اسلامی منتقل شود به گونه ای باشد که اولا مستقیما وارد بازار نشود و اگر خواست هزینه شود حتما در رابطه با پروژه ها و زیرساخت های عمرانی کشور باشد و به هیچ عنوان در زمینه واردات و هزینه های جاری دولت استفاده نشود.

البته باید مقداری از این پول را برای رکود موجود در بازار خرج کرد و نظام اقتصادی صحیح را در بازار به جریان انداخت و حمایت از تولید و در نهایت از زیر ساخت ها اصلی کشور در حد بسیار محدودی به کار گیری شود.

نظرتان در مورد شرط سخیف آلمانی ها در مورد بهبود روابط اقتصادی با ایران و گره زدن آن با ارتباط نزدیک با رژیم صهیونیستی چیست؟

در سال های اخیر بیشتر در روابط بین المللی، منافع اقتصادی کشورها مد نظر است وقتی این کشورها در قراردادی با جمهوری اسلامی منافع اقتصادی شرکت ها و بنگاه های خودشان را ببینند ممکن استدر این حین حتی به مصاحبه های عمومی و سیاسی هم ادامه دهند ولی انچه که مهم است کشورها دنبال منافع اقتصادی خود هستند و آنچه که گفته شده وجاهتی نیز نداشته است که به موضوعات سیاسی تعمیم داده شود

 چرا وزرا در این رابطه سکوت کردند؟ 

من معتقدم در رابطه با این قضیه باید اظهار نظر صریح کی کرد و وزارت خارجه باید از اینکه طرف مقابل ناراحت شود ابایی نداشته باشد و در شان و ما این را در شان جمهوری اسلامی نمی دانیم که سکوت کنند.

طرح سه فوریتی نمایندگان در اردیبهشت ماه با چه هدفی تهیه شد و نظر شما در آن مورد چه بود؟

این طرح یک فوریتی جنبه چتر حمایتی برای تیم مذاکره را داشت که بتوانند دست بالا را در این مذاکرات بگیرند و ما نیز به لحاظ اینکه قوه مقننه حمایت خود را نسبت به این توافق نامه انجام داده باشیم امضا کردیم که متاسفانه آمدند و طرح را سه فوریتی مطرحکردند و به جهت اینکه نوعی از اعتماد نمایندگان سو استفاده شده بود و مخالف آیین نامه بود لغو شد.

لازم به ذکر است طرح سه فوریتی تنها در زمان جنگ وصلح و موقعیت های حیاتی کشور مطرح می شود و زمانی که این طرح در غالب سه فوریتی مطرح میشد به نوعی ما را مخاف با توافق نشان میدادند.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


برچسب‌های خبر
اخبار مرتبط
دیدگاهتان را بنویسید

- دیدگاه شما، پس از تایید سردبیر در دیار عالمان منتشر خواهد‌ شد
- دیدگاه‌هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد‌ شد
- دیدگاه‌هایی که به غیر از زبان‌فارسی یا غیرمرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد‌ شد