به گزارش گلپانا [1]، یک کارشناس در مسائل سیاسی با اشاره بر لزوم یک توافق پایدار گفت: اگر در بحث هسته ای توافق نشد ما چیزی را از دست نمی دهیم و با توجه به شرایط مساعد جغرافیایی کشورمان، راهکار مقام معظم رهبری یعنی اقتصاد مقاومتی را عملیاتی می کنیم.
محمود معلمی در گفت وگو با خبرنگار گلپانا [1]با بیان مولفه های توافق پایدار، بیان کرد: اگر توافقی بر اثر مساله هسته ای صورت می گیرد باید مادام الاجرا برای تمام زمان قرار داد باشد و همچون قرار داد سال 82 و 83 نباشد که با بهانه راستی آزمایی اعمال کشور و تائید آن توسط آژانس، شش ماه تاسیسات هسته ای راکد شد و پس از دو سال و نیم با بهانه های بی مورد و اعلام اینکه نباید در دانشگاه ها رشته علوم هسته ای تدریس شود و بیان اینکه به دلیل دارا بودن منابع گاز و نفت نیازی به علوم هسته ای نداریم از ادامه توافق سر باز زدند.
وی با یاداوری مساله عراق و افغانستان و برخورد با طالبان تصریح کرد: تجربیات نشان میدهد که به این کشورها علی الخصوص امریکا نمی توان اعتماد کرد و افزود، متن توافق به دلیل همین بی اعتمادی باید به گونه ای نوشته شود که نتوان تفسیر دوگانه از آن برداشت شود و التزامات لازم برای اجرایی شدن مطالبات ما گرفته شود.
این کارشناس مسائل سیاسی با اشاره بر لزوم توجه بر آینده کشور اظهار کرد: اگر در روند توافقات زمینه پیشرفت علمی از کشور گرفته شود این توافق برای آینده کشور بسیار بد است و افزود، آنها برای مدت زمان مد نظر خود برای این قرار داد 20 الی 25 سال را بیان می کنند که کشور ما این زمان را بسیار زیاد و مطابق با منافع خود نمی داند.
وی ادامه داد: ما معتقدیم که توافق بد را امضا نکنیم و تحریم ها همان موقع امضا باید برداشته شود و نه در زمان اجرا ولی اگر بعضی مفاد موجود در قرار داد به نفع ما نبود باید اندیشمندان کشور با شیوه های گوناگون فکر برون رفت از آن را بکنند.
محمود معلمی با اشاره به کشور هایی همچون ژاپن و کره جنوبی و عدم استقلالشان گفت: این کشور ها وابسته و در مشت امریکا هستند و اگر امریکا اراده کند صنعت آنان را به مشکل می کشاند.
وی افزود: یکی از اصول رفتاری استکبار شعار نفت در برابر غذاست که از کشورهای همچون عربستان و کشور ما می خواهند، با اداره کشور تنها با محصول نفت ما بقی مایحتاج خود را از آنان مطالبه کنیم و بدین وسیله همیشه به آنان محتاج بمانیم.
این کارشناس مسائل سیاسی عنوان کرد: ما با بازرسی متعارف مخالفتی نداریم ولی متاسفانه این کشور ها خواستار مواردی هستند که ورود به حریم امنیتی کشور است و در این زمینه ما تجربه عراق را داشتیم که با بهانه بازرسی از سلاح های شیمیایی به اطلاعات امنیتی کشورش دست یافتند و از این اطلاعات بعدا به عنوان گرا برای جنگ با عراق استفاده کردند.
محمود معلمی در ادامه تصریح کرد: اجازه بررسی از مراکز نظامی کشور را هیچ دولت عاقلی نمی دهد و این یعنی دست یابی به اطلاعات امنیتی کشور و افزود، اینها قبلا هم با شناسایی دانشمندان هسته ای ما از داخل جلسات آنان را ترور کردند و اکنون نیز لیست همین اشخاص و افراد تاثیر گذار در انقلاب را می خواهند.
وی با اشاره به عادل نبودن آژانس در موضع گیری های خود گفت: افراد آژانس عمدتا از جاسوسانی هستند که هیچ وقت با هدف راستی آزمایی گفتار و اعمال کشور ما پیش نمی آیند و در نهایت با گفتن ما مطمان نیستیم زمینه های اماها و اگرهای دیگر در این توافقات را فراهم می آورند.