گلپانا ؛ درحالیکه صاحب نظران و اقشار مختلف جامعه گمانه زنی های مختلفی را پیرامون عنوان شعار سال داشتند، “دولت و ملت همدلی و همزبانی” عنوان شعاری بود که رهبر فرزانه و حکیم انقلاب اسلامی، سال جاری را مزین به این چراغ راه نمودند.
عنوانی که اگرچه دور از ذهن بود، اما بار دیگر نقشه راه جامعی را برای حفظ استقلال، عزت، شرف و اقتدار ایران عزیز اسلامی پیش روی مردم و مسئولان قرار داد.
رهبر معظم انقلاب در ابتدای سال 94 در پیام نوروزی خود به ظرفیت های والای ملت ایران برای تحقق آرزوهای بزرگ ملی اشاره و همکاری صمیمانه و همدلی بیشتر میان دولت و ملت را شرط مهم عملیاتی شدن ظرفیت ها و تحقق آرزوها برشمردند و بستر شکل گیری این همکاری و هدملی را «اعتماد متقابل» معرفی کردند.
معظم له فرمودند:
((اگر این همکاری صمیمانه [میان ملّت و دولت] از دو سو شکل بگیرد، یقیناً همهی آنچه را که جزو آرزوهای ما است دستیافتنی است و آثار آن را مردم عزیزمان به چشم خواهند دید… هرچه بین ملّت و دولت صمیمیّت بیشتر و همکاری بیشتر و همدلی بیشتری باشد، کارها بهتر پیش خواهد رفت. باید به یکدیگر اعتماد کنند؛ هم دولت، ملّت را به معنای واقعی کلمه قبول داشته باشد و ارزش و اهمّیّت و تواناییهای ملّت را بدرستی بپذیرد، هم ملّت به دولت که کارگزار کارهای او است به معنای حقیقی کلمه اعتماد کند))
همچنین رهبر معظم انقلاب بار دیگر با تاکید بر عنصر مهم«همدلی» که در شعار سال جاری تبلور یافته ، اهمیت آن را یادآور شدند.
موضوع مهمی که ایشان در گذشته نیز از این موضوع به عنوان «نعمت بزرگ خدا» یاد کرده بودند:
((همه آحاد ملت و بخصوص مسؤولین کشور باید نعمت وحدت و اتّفاق و همدلی را – که خدای متعال آن را به ما ارزانی داشت – برای خود حفظ کنند و آن را به خطر نیندازند: «واذکروا نعمة الله علیکم اذ کنتم اعداء فالّف بین قلوبکم فأصبحتم بنعمته اخوانا». برادری، احساس همگامی و همدلی، نعمت بزرگ خداست)).
مهم تر آنکه در این مقطع و برهه حساس از تاریخ که قطار پیش روی انقلاب اسلامی با سرعت به سمت اهداف عالیه خود پیش می رود و اقتدار ایران سرافراز اسلامی در اوج، و دشمنی دشمنان و بدخواهان این کشور در بالاترین سطح از سطوح خود قرار دارد، ضروریست تا همدلی و همزبانی میان مردم و مسئولان بیش از پیش به دور از شعار زدگی و در مقام عمل مورد توجه و اهتمام جدی قرار گیرد.
لذا مهمترین تکلیف در شرایط کنونی حفظ هوشیاری، شناخت اهداف متعالی انقلاب و نظام اسلامی و همچنین شناخت نقشه شوم دشمنان و بدخواهان این مرز و بوم می باشد.
یکی از ترفندهای اصلی و نقشه های شوم دشمنان برای بازداشتن قطار انقلاب از حرکت سریع و روبه جلوی خود، ایجاد اختلاف و دو دستگی در جامعه است.ترفندی که درصورت عملی شدن به راحتی موتور حرکت کشور را از کار انداخته و مانع از پیشرفت و بالندگی خواهد شد.
رصد حرکت های جبهه دشمن در طول عمر پر برکت نظام اسلامی نشان می دهد که قدرت های سلطه گر همواره می کوشند تا با ایجاد اختلاف میان دولت و ملت آنان را از مسائل اصلی خود غافل نموده و پس از آن، آنها را در مسیر فرعی و تعریف شده خود قرار داده و ضربات جبران ناپذیری وارد سازند.که مصداق بارز آن را به وضوح می توان در فتنه سال های 78 و 88 مشاهده نمود.
رهبر معظم انقلاب اسلامی در بخشی از سخنان نوروزی خود تاکید می کنند که: “هم دولت ملت را به معنای واقعی کلمه قبول داشته باشد و ارزش و اهمیت توانایی های ملت را بدرستی بپذیرد و هم ملت به دولت که کارگزار کارهای اوست به معنای حقیقی کلمه اعتماد کند”
از مفهوم این سخن و عنوان شعار سال به وضوح می توان دریافت که : تعامل دوسویه و متقابل دولت و ملت، شرط اصلی و لازم برای تحقق شعار سال است.
اما آنچه در تحقق شعار سال و تعامل دوسویه دولت و ملت اهمیت فراوان می یابد، بایدها و نبایدها و یا به عبارت دیگر فصل مشترک هایی است، که می بایست مورد توجه قرار گیرد تا شعار سال در یک چارچوب مشخص عملی گردد.
که از جمله مهمترین موارد می توان به موارد زیر اشاره داشت:
– پیشرفت اقتصادی برمبنای حرکت جهادی با نگاه به ظرفیت درونی، یکی از خواسته های مهمی است که می بایست مردم و به ویژه مسئولان برای تحقق آن در مقام عمل و به شکل ملموس تلاش نمایند.
– حفظ اقتدار و عزت در روابط خارجی و مناسبات بین المللی خواسته مهم دیگری است که نیازمند آن است تا مسئولان نسبت به آن اهتمام بیشتری داشته باشند.با دشمنان و بدخوهان با صلابت و جدیت و قاطعیت و با دوستان و همراهان با عطوفت و مهربانی رفتار نمایند.
– لزوم توجه به پیشرفت های علمی در کشور به ویژه در دوران تحریم خواسته مهم دیگری است که به دلیل اهمیت آن در حفظ استقلال کشور و عدم وابستگی به بیگانگان نیاز است تا بیش از پیش مورد توجه مردم و به ویژه مسئولان قرار گیرد.
– استقرار عدالت قضایی و اقتصادی خواسته های مهم دیگری هستندکه توجه به آنها سبب خواهد شد تا یک فضای دوستی و صمیمیت بیشتر در جامعه ایجاد شود و در پی آن مردم با مسئولان خود که مجریان اصلی استقرار عدالت قضایی و اقتصادی در جامعه هستند، با اعتماد، همکاری و تعامل بیشتری داشته باشند.
نظر به مطالب پیش گفته آنچه امروز مهم و ضروری است، بهره گیری از فرصت ایجاد شده در سال مزین به نام “دولت و ملت،همدلی و همزبانی” است تا دولت به عنوان سکاندار اجرایی کشور و ملت به عنوان صاحبان کشور با فصل الخطاب قرار دادن فرامین رهبر معظم انقلاب در مقام عمل و به دور از شعار زدگی با تقویت عنصر همدلی،همزبانی و اعتماد متقابل گام های موثری را در جهت تحقق آرزوهای بزرگ ملی و ظرفیت های عظیم کشور بردارند و مهمتر آنکه کشور را در برابر توطئه ها و نقشه های شوم دشمنان و بدخواهان این ملت محافظت نمایند.
ای کاش دولت محترم با مدنظر قردادن شعار سال و اتکا به ظرفیت های درون در پی حل مشکلات کشور باشد