logo

امروز سه شنبه ۱۸ دی ۱۴۰۳

Tuesday, 7 January , 2025

این خرافات تکنولوژیک را همین امروز دور بریزید!

تا وقتی باتری گوشی کاملا خالی شده آن را به شارژ نزن؛ لپ‌تاپت را هر روز خاموش نکن؛ تلفن همراه باعث سرطان مغز می‌شود…‌؛ این توصیه‌ها و جملات حتما برای شما هم آشناست و احتمالا به اطرافیان خود هم ‌چنین نکاتی را گوشزد کرده‌اید؛ اما بسیاری از این نکات با توجه به پیشرفت فن‌آوری دیگر کاربردی ندارند.

تاریخ انتشار: ۰۲:۰۷ - چهارشنبه ۱۳۹۴/۰۲/۳۰
مدت زمان مطالعه: 4 دقیقه
این خرافات تکنولوژیک را همین امروز دور بریزید!

به گزارش گلپانا به نقل از تابناک: بسیاری از ما درباره استفاده و نگهداری از دستگاه‌های الکترونیک، به ویژه رایانه و تلفن همراه، تصوراتی داریم که ریشه در سال‌های نه چندان دور دارد، اما پیشرفت فن‌آوری در همین سال‌های کم، چنان سریع بوده ‌که دیگر این تصورات همچون افسانه به نظر می‌رسند. در همین زمینه، بیزینس اینسایدر نگاهی داشته ‌به برخی از نظریات رایج که دیگر درست نیستند و باید کنار گذاشته شوند.

رایانه‌های اپل ویروسی نمی‌شوند

بله، رایانه‌های اپل هم در معرض بدافزار‌ها قرار دارند. اپل به این موضوع می‌بالید که رایانه‌هایش همچون نمونه‌های ویندوز در مقابل ویروس‌ها آسیب پذیر نیستند؛ اما پس از آنکه یک تروجان هزاران رایانه مک را آلوده کرد، این شرکت شعار صفحه اول سایت بازاریابی خود را نیز تغییر داد.

این خرافات تکنولوژیک را همین امروز دور بریزید!

وب‌گردی در حالت «محرمانه/ناشناس» (Private/Incognito) شما را ناشناخته نگه می‌‌دارد

تصوری اشتباه وجود دارد که استفاده از مرورگر‌ها در حالت نا‌شناس یا محرمانه، معادل است با ناشناخته ماندن و کشف نشدن. در واقع استفاده از چنین حالتی به معنای آن است که مرورگرتان تاریخچه وب‌گردی شما را ذخیره نمی‌کند، بوکمارک‌ها را وارد نمی‌کند، یا ‌خودکار به هیچ یک از حساب‌های کاربری شما وارد نمی‌شود؛ به عبارت دیگر، استفاده از این حالت باعث می‌شود افراد دیگری که از رایانه شما استفاده می‌کنند، به تاریخچه وب‌گردی شما دسترسی نداشته باشند، ولی هویت شما برای سایت‌هایی که مرور کرده‌اید یا شرکت ارائه کننده سرویس اینترنت پنهان نخواهد ماند.

این خرافات تکنولوژیک را همین امروز دور بریزید!

اگر گوشی مدت زیادی به شارژر متصل باشد، باتری آسیب می‌‌بیند

ممکن است شما هم از جمله افرادی باشید که گوشی‌تان را شب‌ها پیش از خواب به شارژر می‌زنید و صبح آن را در‌می‌آورید و احتمالا کسی هم به شما گوشزد کرده ‌که این کار، باعث خراب شدن باتری می‌شود؛ اما تا کنون ثابت نشده ‌که شب تا صبح شارژ کردن گوشی به باتری آسیبی بزند. در واقع گوشی‌های هوشمند امروزی از باتری‌های لیتیوم ـ یون استفاده می‌کنند و به قدر کافی هوشمند هستند که پس از پر شدن باتری، شارژ شدن آن را متوقف کنند.

این خرافات تکنولوژیک را همین امروز دور بریزید!

تا زمانی که باتری گوشی کاملا خالی نشده آن را شارژ نکنید

این موضوع هم از دیگر افسانه‌های پرطرفدار درباره باتری‌های لیتیوم ـ یون است؛ اما بهتر است بدانید که شارژ کردن گوشی قبل از خالی شدن باتری آن مضر نیست؛ در واقع ممکن است بهتر هم باشد. باتری‌ها تعداد دوره‌های محدودی برای شارژ ‌دارند. دوره شارژ عبارت است از شارژ کامل باتری زمانی که هیچ شارژی ندارد. دلیل اینکه به مرور زمان عمر باتری کاهش پیدا می‌کند، این است که بسیاری از دوره‌های شارژ ‌ معمول مورد استفاده قرار می‌گیرند، نه اینکه گوشی را با باتری نیمه پر به شارژر زده‌اید.

این خرافات تکنولوژیک را همین امروز دور بریزید!

نباید رایانه را هر روز خاموش کنید

در حالی که برخی معتقدند، خاموش کردن روزانه رایانه مضر است، واقعیت این است که خاموش کردن مرتب آن مفید هم هست. قرار دادن رایانه در حالت اِسلیپ یا استندبای برای دسترسی سریع‌تر به آن، بدون نیاز به بوت شدن، کار را راحت کرده است، اما آن گونه که لایف هکر اشاره می‌کند، خاموش کردن رایانه در زمانی که از آن استفاده نمی‌کنید، باعث می‌شود فشار کمتری به اجزای آن وارد شود که می‌تواند عمر بیشتر رایانه و قطعات آن را به همراه داشته باشد.

این خرافات تکنولوژیک را همین امروز دور بریزید!

قرار دادن آهنربا در کنار رایانه تمام داده‌های آن را پاک خواهد کرد

این موضوع به لحاظ فنی اشتباه نیست. ممکن است روزگاری را به یاد داشته باشید که با قرار دادن یک آهن‌ربا در پشت فلاپی دیسک به راحتی اطلاعات آن پاک می‌شد؛ اما برای پاک کردن اطلاعات هارد درایو رایانه به یک آهن‌ربای خیلی ‌بزرگ نیاز دارید. متخصصان می‌گویند هارد درایوهای امروزی تنها در مقابل آهنرباهای خیلی قوی با میدان مغناطیسی متمرکز آسیب پذیر هستند؛ بنابراین استفاده از آهن‌رباهای معمولی ـ که معمولا روی یخچال قرار می‌دهید ـ نمی‌توانند‌ ‌آسیبی به هارد آن بزنند.

این خرافات تکنولوژیک را همین امروز دور بریزید!

تلفن همراه باعث سرطان مغز می‌شود

هرچند تلفن‌های همراه امواجی را ساطع می‌کنند که توسط بدن جذب می‌شود، ‌هیچ مدرک قاطعی وجود ندارد ‌که نشان دهد تلفن‌های همراه باعث ابتلا به سرطان مغز می‌شوند. در گزارش منتشره ‌مؤسسه ملی سرطان آمریکا‌ آمده است: در حالی که برخی نگرانی‌ها درباره تأثیر انرژی امواج رادیویی تلفن همراه بر مغز و دیگر بافت‌های بدن وجود دارد، از مطالعاتی که تا کنون ‌روی سلول‌ها، حیوانات و انسان‌ها انجام شده، مدرکی درباره ابتلا به سرطان بر اثر انرژی امواج رادیویی یافت نشده است.

این خرافات تکنولوژیک را همین امروز دور بریزید!

آنتن بیشتر تضمین کننده خدمات عالی است

در حالی که داشتن آنتن بیشتر به خدمات مخابراتی کمک می‌کند، این مسأله لزوما تضمین کننده برخورداری از کیفیتی عالی نیست. پر و خالی بودن آنتن روی صفحه نمایش گوشی، تنها نشان دهنده فاصله شما با دکل شرکت خدمات دهنده است. این در حالی است که عوامل دیگری نیز وجود دارند که کیفیت خدمات دریافتی را تحت تأثیر قرار می‌دهند؛برای مثال، افزایش افرادی که از اینترنت همراه استفاده می‌کنند، می‌تواند باعث کندی اینترنت همراه شما شود.

این خرافات تکنولوژیک را همین امروز دور بریزید!

 


برچسب‌های خبر
دیدگاهتان را بنویسید

- دیدگاه شما، پس از تایید سردبیر در دیار عالمان منتشر خواهد‌ شد
- دیدگاه‌هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد‌ شد
- دیدگاه‌هایی که به غیر از زبان‌فارسی یا غیرمرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد‌ شد