به گزارش گلپانا به نقل از تابناک: آخرین اخبار و گزارشها از وضعیت میدانی مبارزه با تروریستهای داعش در رمادی عراق، فضاسازی کشورهای عربی درباره حضور و نفوذ ایران در عراق، جنایات جدید تروریستهای بوکو حرام در نیجریه، به چالش کشیده شدن عربستان و آمریکا توسط ایران در یمن و نتایج یک پژوهش درباره بزرگترین ارتشهای جهان، مهمترین موضوعاتی است که سرخط مطالب امروز مطبوعات جهان را از آن خود کرده است.
در همین حال، خبر رسیدن نیروهای نظامی شیعه به نزدیکی رمادی برای مبارزه با داعش نیز در شمار زیادی از منابع خبری بازتاب داشته است. سایت شبکه خبری «بیبیسی» مینویسد، گروههای نظامی شیعه مشغول تجمع در شرق رمادی هستند تا خود را برای انجام ضد حملهای علیه تروریستهای داعش آماده سازند. در همین راستا، منابع محلی از ورود تانکها و دیگر خودروهای نظامی متعلق به شیعیان به یک کمپ نظامی در منطقه مذکور حکایت دارد و در همین حال، گفته میشود عناصر داعش نیز حرکت خود به سمت این کمپ را آغاز کردهاند. رئیس شورای استانی انبار گفته، نیروهای شیعه در حال حاضر در این منطقه در وضعیت آمادهباش هستند. شمار این نیروها سه هزار نفر ذکر شده است.
همین موضوع، یعنی حضور شیعیان مورد حمایت ایران در عملیاتهای مختلف مقابله با داعش، بار دیگر سبب شکلگیری برخی فضاسازیها درباره حضور ایران در عراق شده است. در جدیدترین نمونه از این دست، روزنامه «گاردین» به طرح این سؤال پرداخته که آیا ایران با استفاده از گروههای شیعه، در حال ایجاد دولتی جدید در عراق است؟ این روزنامه ضمن اشاره به افزایش نفوذ و قدرت گروههای شیعه در عراق مینویسد، به عقیده کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس، توافق هستهای سبب آزاد شدن ایران از فشار اقتصادی و در نتیجه، افزایش نفوذ منطقه این کشور خواهد شد و در صدر دستور کار نفوذ منطقهای ایران، کشور عراق قرار دارد که به زعم اعراب، ایران قصد دارد دولت موردنظر خود را در این کشور مستقر نماید. البته خود این روزنامه در ادامه اشاره میکند که این گونه نگرانیها عمدتاً اغراق شده و نابجاست.
اما این فقط داعش نیست که با جنایات و اقدامات تروریستی خود توجه زیادی را در عرصه بین المللی جلب کرده است. روزنامه «نیویورک تایمز»، از جنایات جدیدی خبر داده که گروه تروریستی «بوکو حرام» در نیجریه مرتکب شده است. به نوشته این روزنامه، صدها تن از زنان و دخترانی که توسط تروریستهای بوکو حرام ربوده شدهاند، از سوی آنان مورد تجاوز قرار گرفتهاند که این اقدام درباره بسیاری از آنها چندین بار انجام گرفته است. مقامات محلی و همچنین نیروهای کمکرسان بینالمللی حاضر در نیجریه، معتقدند این کار یک استراتژی آگاهانه و عامدانه از سوی این گروه است تا بر ساکنان مناطق روستایی سلطه پیدا کنند و حتی از طریق تجاوزهای سازمان یافته، اقدام به گسترش نسل خود در میان مردم این مناطق نمایند.
در میان دیگر موضوعات، خبر اعزام کشتی نجات ایران به یمن نیز مورد توجه برخی مطبوعات و رسانهها قرار گرفته است. سایت نشریه «تایم» ضمن پرداختن به این موضوع، اعزام این کشتی ایرانی را به معنای به چالش کشیده شدن عربستان سعودی و آمریکا از سوی ایران دانسته است. این سایت مینویسد، کشتی کمک رسانی ایران که وارد آبهای خلیج عدن شده، چالشی مستقیم علیه عربستان سعودی و آمریکا به شمار میرود که محاصره بنادر یمن را اعلام کردهاند. در این مطلب اشاره شده که در ماه آوریل، یک کاروان کشتیهای کمکرسانی ایران به دلیل ممانعت ناو آمریکایی حاضر در منطقه نتوانست به مقصد رسیده و محموله خود را در یمن تحویل دهد. تایم نیز اشاره میکند که عربستان سعودی اساساً از افزایش نفوذ ایران در منطقه نگران است.
این در حالی است که عربستان سعودی پس از آتش بس پنج روزه، بار دیگر حملات خود را به مناطق مختلف یمن از سر گرفته و برای این امر، به توجیهات مختلفی نیز متوسل میشود. در همین راستا، خبرگزاری فرانسه مینویسد، احمد عسیری سخنگوی ائتلاف سعودی مدعی شده گروه انصار الله مسئول ازسرگیری حملات هوایی عربستان در یمن است. وی گفته اعضای گروه انصار الله در مدت اجرای آتش بس موقت پنج روزه که دیشب به پایان رسید، بارها آن را نقض کردند. عسیری گروه انصار الله را به سوءاستفاده از اجرای آتش بس موقت در یمن برای تقویت توان نظامی خود متهم و تأکید کرد اعضای این گروه در پنج روز گذشته با ادامه حملات نظامی بارها آتش بس موقت را نقض کردند. وی گفت: با توجه به اقدامات گروه انصار الله، ائتلاف تصمیم گرفت حملات هوایی علیه مواضع این گروه را در مناطق مختلف یمن ازسر گیرد.
در نهایت در میان دیگر مطالب، خبرگزاری روسی «اسپوتنیک» نتایج یک پژوهش درباره بزرگترین ارتشهای جهان را منتشر کرده است. به نوشته این خبرگزاری، نتایج پژوهشی نظامی نشان میدهد در رتبه بندی ارتشهای جهان، ارتشهای آمریکا، روسیه و چین، به ترتیب رتبههای نخست تا سوم جهان را در میان ۱۲۶ ارتش جهان به خود اختصاص دادهاند. بر اساس این گزارش، ارتش روسیه با ۱۵ هزار خودروی زرهی و تانک که از این نظر دو برابر خودرویهای زرهی و تانکهای آمریکاست، در رتبه دوم جهان است. البته ارتش روسیه از نظر شمار نیروهای نظامی، در جایگاه چهارم ارتشهای جهان قرار میگیرد. ارتش چین در رتبه سوم و ارتش هند نیز در رتبه چهارم جهان قرار دارند. ارتشهای انگلیس، فرانسه، کره جنوبی، آلمان، ژاپن و ترکیه به ترتیب رتبههای بعدی تا دهم را به خود اختصاص دادهاند.