به گزارش گلپانا [1]به نقل از همشهری: مزیت موز [2]این است که حاوی ترکیبات شیمیایی نیست و عوارض جانبی داروها را نیز ندارد. این میوه حاوی 3 نوع قند (فروکتوز، ساکاروز و گلوکز) است که انرژی را بالا برده و بدن را تقویت میکند.
در این مطلب بیماریهایی که با موز قابل درمان و بهبود هستند را عنوان میکنیم. لطفاً با ما همراه باشید.
سندرم پیش از قاعدگی
اگر از مشکلات و دردهای پیش از قاعدگی رنج میبرید بهجای خوردن دارو، موز میل کنید. این میوه با رساندن ویتامین B6 به بدن روی وضعیت روحی خانمها نیز تأثیر گذاشته و باعث بهبود خلقوخوی آنها میشود. در واقع افزایش میزان گلوکز بدن تأثیر مثبتی در کاهش افسردگی و افزایش نشاط خانمها دارد.
تب
اگر احساس میکنید بدنتان کمی داغ شده است موز را پوره کرده و میل کنید. البته حواستان باشد که در صورت تب شدید موز موثر نخواهد بود و حتماً باید به پزشک مراجعه کنید. اما برای تبهای جزئی میتوانید به این میوه اعتماد کنید. در کشور تایلند [3] خانمها برای تقویت و کنترل دمای بدنشان هر روز موز میخورند.
خستگی
اگر در اغلب مواقع احساس خستگی میکنید و تمرکزتان خدشهدار شده است بهطور مرتب موز میل کنید تا انرژیتان بازگردد. به خاطر اینکه موز سرشار از کربوهیدراتها، آهن و پروتئینها است.
کمخونی
اگر آزمایش خون دادهاید و مشخص شده است کمبود آهن دارید حتماً موز را در برنامهی غذایی روزانهتان بگنجانید. این میوه برای درمان کمخونی بسیار موثر است. در واقع میزان بالای آهن موجود در این میوه باعث تحریک ترشح گلبولهای قرمز خون شده و به تسکین و بهبود برخی علائم کمخونی کمک میکند.
سوزش معده
اگر از سوزش و درد معده و روده رنج میبرید کافی است به موز اعتماد کنید. این میوه حاوی ترکیبات ضداسید طبیعی است که نقش موثری در پانسمان طبیعی مشکلات معده دارد.
بیماریهای قلبی
شما باید همیشه مراقب قلبتان باشید تا خدای نکرده به مشکل برنخورید. نتایج پژوهشی که در The New England Journal of Medicine به چاپ رسیده است نشان میدهد که مصرف روزانه یک عدد موز باعث کاهش 40 درصدی خطر سکتهی قلبی میشود.
افسردگی
افسردگی [4] تبدیل به یکی از بیماریهای رایج زمانهی ما شده است که باید با آن مقابله کرد. خوشبختانه موز سرشار از ویتامین B6 است و میتواند حدود 25 درصد نیاز روزانهی ما به این ویتامین را تأمین کند. ویتامین B6 نقش موثری در کنترل سیستم عصبی و خلقوخوی افراد دارد. به خاطر اینکه در تولید برخی از ناقلهای عصبی مانند سروتونین نقش دارد. اما حواستان باشد که این میوهی مفید بهتنهایی در رفع افسردگی معجزه نمیکند چون تمام ترکیبات موثر برای این کار را ندارد. اما میتواند در بهبود علائم این مشکل موثر عمل کند. برای افزایش اثرگذاری موز در بهبود افسردگی باید آن را به همراه آبمعدنیهای سرشار از منیزیم [5]و غلات کامل میل کنید که حاوی تریپتوفان هستند و به بهبود خلقوخوی کمک زیادی میکنند.
مشکلات روده
موز حاوی فیبرهای محلول و غیر محلول در آب است و اکثر این فیبرها میتوانند روده را تحریک کنند. اما مزیت موز است که بهخوبی حتی برای افرادی که دارای رودههای حساس هستند قابلمصرف است و تنها میوهای است که در صورت وجود مشکل ورم معده و روده تجویز میشود. به خاطر اینکه تسکیندهنده است و باعث تقویت معده و روده میشود. تنها مشکلی که امکان دارد موز برای برخی افراد ایجاد کند (نه برای همه) مشکل یبوست است. در این صورت نباید در مصرف آن زیادهروی کرد و مصرف روزانه یک عدد موز کافی است.
سکتهی مغزی و پوکی استخوان
سکتهی مغزی و پوکی استخوان دو نمونه از بیماریهایی است که میتوان بهسادگی از آنها پیشگیری کرد. معمولاً در بدن همه تعادل نامناسبی بین سدیم و پتاسیم است. به خاطر اینکه مواد غذایی شور بیشتری مصرف میکنیم. مازاد سدیم (نمک) وارد شده به بدن باعث افزایش فشارخون [6] و همچنین احتباس آب بدن میشود. پتاسیم یک مادهی معدنی ضروری برای کنترل فشارخون و پوکی استخوان [7] است و میتواند با اسیدی و دمینرالیزه شدن استخوانها مقابله کند.
به عقیدهی محققان پتاسیم باعث کاهش خطر سکتهی مغزی [8]نیز میشود. خوشبختانه موز حدود 500 میلیگرم پتاسیم به بدن میرساند و حدود یکششم نیاز روزانه به این مادهی معدنی را تأمین میکند. توصیه میکنیم برای افزایش میزان پتاسیم بدنتان از مصرف سیبزمینی [9]، اسفناج [10]، عدس [11] و آووکادو [12] نیز غافل نباشید.
موز برای ورزشکاران
خوردن موز قبل از ورزش باعث افزایش انرژی ورزشکاران میشود. این میوه حاوی قند و همچنین فیبرهای غذایی مفید است. اگر از موزهای کاملاً رسیده استفاده کنید انرژیتان را به مدت طولانی تأمین میکند. بعد از ورزش نیز دریافت پتاسیم موجود در موز برای جبران پتاسیم ازدسترفته از طریق تعریق مفید است. البته بهتر است موز را قبل از ورزش استفاده كنيد به خاطر اینکه بعد از ورزش بدن بیش از غذا به مایعات نیاز دارد. در نتیجه بهتر است بعد از ورزش بیشتر به سمت میوههای آبدار بروید.
موز برای ترک سیگار
بدون شک سیگار کشیدن مریضی نیست اما باعث ابتلا به انواع بیماریها میشود. اگر تصمیم دارید سیگار را ترک کنید اما نمیدانید چگونه بهتر است به سراغ موز بروید. این میوه سرشار از ویتامین B و بخصوص B6 و B12 [13] است. این ویتامینها در ترکیب با پتاسیم و منیزیم موجود در موز باعث میشود که کمبود نیکوتین را کمتر احساس کنید.