به گزارش گلپانا: محمد صادق جمالی محقق طب اسلامی و سنتی و دارای مدرک کارشناسی ارشد مدیریت فرهنگی در گفت وگو با خبرنگار گلپانا گفت: ترویج فرهنگ تغذیه سالم و اصلاح سبک زندگی باید از مهم ترین اولویت های ما قرار بگیرد. متاسفانه امروزه استفاده از مواد شیمیایی و نگه دارنده در محصولات خوراکی بسیار به چشم میخورد و روز به روز منابع غذایی ما از حالت طبیعی خارج و به سمت مواد شیمیایی میروند که در طولانی مدت برای بدن اثرات جبران ناپذیری را خواهد داشت.
جمالی اظهار کرد: استفاده از غذاهای طبیعی و ارگانیک در فرهنگ و سفره های اصیل ایرانی باید قرار بگیرد و فرهنگ تغذیه صحیح در بین مردم رواج پیدا کند و شاید می بایست دوباره به سنت های گذشته خود برگردیم و از محصولات سنتی حمایت بیشتری شود.
وی افزود: با گذشت زمان و تغییر و فراوری بعضی محصولات اساسی همچون، نان، شکر، نمک عمده ترکیبات لازم برای بدن چون منگنز، کلسیم، منیزیم … را جدا میکنند که باعث به وجود آمدن برخی بیماری ها و کمبودها در بدن می شود.
جمالی با اشاره به استفاده روزمره نانوایان از آرد بدون سبوس تصریح کرد: با جدا شدن سبوس آرد مواد اصلی موجود در آن همچون آهن فیبر منیزیم و…از آن جدا میشود که باعث کمبود آهن در بدن و انواع بیماری های گوارشی و یبوست میشود.
وی با تاکید بر مضرات روغن نباتی موجود در بازار که متاسفانه اکثرن مواد تشکیل دهنده آنها پالپ است روغن کنجد را بهترین جایگزین برای روغن های نباتی دانست و بیان کرد: روغن کنجد تا 250در جه سانتی گراد حرارت را تحمل میکند که باعث پایین آمدن درصد جذب شده و قابلیت 8 الی 9 بار استفاده مجدد را دارد.
جمالی با عنوان کردن حدیث پیامبر در مورد خوردن نمک در قبل از غذا گفت: متاسفانه در تلویزیون و رسانه تبلیغات زیادی مبنا بر عدم استفاده از نمک می شود که البته باید گفت نمک های موجود و تصفیه شده در بازار عموما فاقد خواص نمک کامل هستند که اکنون این مضرات را برای بدن به وجود آوردند، این در صورتی است که نمک کامل نه تنها فشار خون را بالا نمی برد بلکه تنظیم کننده فشار خون در بدن نیز هست.
وی در پایان خاطر نشان کرد: ماسعی بر این داریم که با دعوت از اساتید و محققین طب سنتی و ایرانی در سطح شهرستان و معرفی کتاب هایی در این مقوله بستر تغییر فرهنگ و رواج طب سنتی را در شهرستان فراهم کنیم و انشاالله بستر ایجاد یک بیمارستان طب سنتی در شهرستان را آماده کنیم.