logo

امروز چهارشنبه ۱۹ دی ۱۴۰۳

Wednesday, 8 January , 2025

تنبيه هاي هوشمندانه اي براي تربيت فرزندان به كار بريد!

مريم سادات كاظمي: تنبيه را بايد روشي براي تربيت بچه ها دانست تا متوجه رفتارهاي نادرست خود بشوند. گرچه بعضي از اين روش ها بسيار نابجاست و مي تواند تاثيرات معكوس و بدتري بر شخصيت بچه ها و اعمال آنها بگذارند اما بعضي ديگر كاملا مؤثر خواهند بود.

تاریخ انتشار: ۱۴:۳۹ - سه شنبه ۱۳۹۳/۱۲/۲۶
مدت زمان مطالعه: 2 دقیقه
تنبيه هاي هوشمندانه اي براي تربيت فرزندان به كار بريد!

به گزارش خبری گلپانا به نقل ازسرويس بهداشت و سلامت قدس آنلاين:روش هايي كه به آنها تنبيه هاي هوشمندانه اطلاق مي شود بايد فقط گاه گاهي توسط والدين اعمال شود تا كودك به خوبي دليل رفتار نامناسب خويش را بشناسد. مجازات بايد متناسب با نوع رفتار نادرست باشد تا شناخت واقعي در مورد اين مسئله حاصل شود. در واقع اين روش هاي تبيهي بخشي از شيوه تربيتي است كه از طريق آنها قوانين به كودك يادآوري مي شود تا او بفهمد اجازه انجام چه رفتارهايي را دارد.
معذرت خواستن
بسيار مهم است كه كودك بياموزد بايد از فردي كه او را ناراحت كرده يا آسيب رسانده عذرخواهي كند. توجه داشته باشيد كه بايد زمان بگذاريد و دليل اين عذرخواهي را توضيح دهيد تا احترام به ديگران را درك كند. براي اينكه كودك متوجه رفتار اشتباهش شود و آن را تكرار نكند نبايد تحت تنبيه هاي شديد قرار گيرد.
خدمت كردن
اجازه دادن به كودك براي اينكه با انجام كاري بتواند محترمانه جريمه كار اشتباهش را پرداخت كند، به نظر روش هوشمندانه اي مي رسد. به عنوان مثال، وظيفه اي مانند ظرف شستن،‌ تميز كردن ميز، جاروبرقي كشيدن و… كه تلاش بدني را نياز دارد به او واگذار كنيد.
اين مسئله خصوصا به تسكين احساس گناه وي نيز كمك مي كند تا به اين ترتيب اشتباه خود را جبران كند. به علاوه، وظايف منزل را بهتر درك خواهد كرد و بيشتر به افرادي كه اين كارها را انجام مي دهند احترام مي گذارد.
محروم كردن از يك فعاليت
محروم كردن كودك از يك فعاليت مورد علاقه روش تنبيهي مؤثري است كه كودك را ناراحت مي كند و متوجه مي شود كه نبايد كار اشتباه را تكرار كند. البته اين محروم كردن نبايد فعاليت هايي كه براي رشد جسمي و روحي او لازم است به خصوص غذا خوردن، ورزش كردن و… را شامل مي شود. محروم كردن از بازي هاي رايانه اي، تلويزيون و كامپيوتر بهترين موارد هستند. براي بچه هاي كوچكتر مصادره توپ يا اسباب بازي مي تواند به كودك نشان دهد كه محدوديت هايي براي او اعمال شده است.
تعمير وسيله خراب شده
در بعضي موارد لازم است كودك وادار شود محلي را كه كثيف كرده تميز كند، وسايل ريخته را جمع كند و… حين جبران و تعمير كارهاي نابجا او مي آموزد كه ديگر آنها را تكرار نكند.
نوشتن راجع به رفتار نامناسب
يكي ديگر از روش هاي تنبيه مؤثر به خصوص براي بچه هاي بزرگتر اين است كه از آنها خواسته شود در مورد علت رفتار نادرست خود مطلبي بنويسند. اين مجازات به او كمك مي كند تا خيلي سريع تر اشتباه خود را درك كند، متوجه احساس طرف مقابل شود و رفتار بهتري در آينده داشته باشد. همچنين مي توان از بچه هاي كوچكتر خواست تا از شرايط كار خود نقاشي بكشند.
مطمئنا ديگر روش هاي تنبيهي براي كودكاني كه رابطه چندان خوبي با نوشتن ندارند مؤثرتر خواهد بود.
تنها ماندن در اتاق
چند دقيقه تنها ماندن در اتاق و نديدن والدين براي بچه هاي كوچك كافي است تا به آنها بفهماند كه كار بسيار بدي انجام داده اند. البته حتما توجه داشته باشيد كه نبايد اين روش نسنجيده اعمال شود و بايد به كودك توضيح داد كه چرا او را تنها گذاشته ايد.


دیدگاهتان را بنویسید

- دیدگاه شما، پس از تایید سردبیر در دیار عالمان منتشر خواهد‌ شد
- دیدگاه‌هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد‌ شد
- دیدگاه‌هایی که به غیر از زبان‌فارسی یا غیرمرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد‌ شد