دبکا: اوباما در خصوص مساله هسته‌ای ایران کوتاه آمده / نتانیاهو از قافله عقب مانده است

یک پایگاه صهیونیستی اذعان کرده که اوباما در خصوص مساله هسته‌ای ایران از مواضع گذشته خود کوتاه آمده و نتانیاهو را از قافله دیپلماتیک عقب رانده است.

به گزارش گلپانا به نقل از پایگاه صهیونیستی دبکا [1]، نزدیک به منابع نظامی و اطلاعاتی رژیم صهیونیستی در گزارشی از نرم شدن مواضع باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا در خصوص مساله هسته‌ای ایران خبر داد و نوشت: لحن میانه‌روی رئیس جمهور جدید ایران حتی پیش از آغاز مذاکرات هسته‌ای به نتیجه مورد نظر رسیده است.

بنا بر ادعای دبکا، ایالات متحده تنها یک خواسته از ایران دارد: «ایران جدیت خود را با موافقت با نرفتن به سوی تسلیحات شیمیایی نشان دهد.» بنابراین، اوباما در تدوین تنها خواسته خود از همان مساله‌ای استفاده کرده که در سخنان رهبر عالی ایران به آن تصریح شده است: «ما مخالف سلاح هسته‌ای هستیم و وقتی می‌گوییم کسی نباید سلاح هسته‌ای نداشته باشد، خود نیز به دنبال آن نمی‌رویم.»

دبکا تاکید کرده است که تقارن بین سخنان در تهران و واشنگتن در مفاهیم و زمان‌بندی کامل است و این امر نمی‌تواند اتفاقی باشد.

دبکا ادعا کرده که بین مقامات ارشد ایرانی و اوباما از طریق سلطان قابوس، سلطان عمان نامه‌هایی رد و بدل شده و آخرین پیام را نیز وزیر دفاع عمان به رئیس‌جمهور ایران تسلیم کرده است. در این پیام آخر به رئیس‌جمهور ایران اعلام شده که مواضع آشتی‌جویانه وی در قبال ایالات متحده باید همراه با قول ایران مبنی بر نظامی نکردن برنامه هسته‌ایش باشد.

منابع اطلاعاتی دبکا بر این باورند که اوباما در خصوص تهران هم به دنبال همان مسیری است که از طریق ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه در خصوص دمشق طی کرد: «حرکت سریع از طریق مسیر پنهانی در حال تظاهر به اینکه مسائل هنوز در مراحل اولیه است.»

دبکا اذعان کرده که اوباما در حال پذیرش همان سخنان رهبر عالی ایران است که ایشان بارها تکرار کرده و بر صلح‌آمیز بودن برنامه هسته‌ای ایران تاکید کرده‌اند. چنین رویکردی از سوی اوباما، منجر به عقب ماندن بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل از قافله شده و سیاست‌های او در قبال ایران به جایی نخواهد رسید.

نتانیاهو خواستار توقف کامل غنی‌سازی اورانیوم در ایران و خارج شدن اقلام غنی‌شده از این کشور بود. وی همچنین تقاضای بسته شدن فردو و توقف ساخت رآکتور آب سنگین اراک است.