یادداشت سردبیر ؛ امروز در شرایطی قرار داریم که نظام غرب و ایادی آن بیش از پیش خود را در ورطه اضمهلال و نابودی می بینند.
نظام های مادی گرا و بی بنیان غرب یکی پس از دیگری در حال فروپاشی هستند و مردمان ان ها که خود را در یک بن بست عمیق، ناشی از بی توجهی به بعد معنوی و روحانی و توجه افراطی به مادی گرایی در ابعاد فردی و اجتماعی می بینند، در حال سرازیر شدن به نظام و بنیان جدیدی هستند.
نظام و بنیانی که نه تنها بعد فردی،بلکه بعد اجتماعی،نه تنها بعد مادی، بلکه بعد معنوی آنها را شامل میشود و خواهند توانست در آن چارچوب به تمام نیاز های خود پاسخ دهند.
اسلام، همان نظام و بنیانی است که توانسته است به تمام نیازهای فطری و غیر فطری در ابعاد مادی و معنوی،فردی و اجتماعی پاسخ داده و در دنیای امروز مخاطبان بسیاری را به خود جذب نماید.
البته نه این که این جذابیت از دیرباز وجود نداشته است، اما نظام های مادی گرا و در راس آنها نظام های غربی، همواره تلاش کرده اند تا با ارائه نظام هایی با قابلیت موقتی، مردم و افکار عمومی را از واقعیت کار آمدی اسلام و نظام مبتنی بر اسلام دور نمایند.
دلیل این امر روحیه استعماری و استکباری سرکردگان دنیای غرب است، چرا که آنها همواره در پی این موضوع بوده اند و هستند که : ملت ها را از استقلال و آزادی بر حذر داشته و با استفاده از ابزار و ادوات خود بر ملت ها حکومت کنند و پیوسته برای آنها تصمیم گیری نمایند.
تا جایی که این تفکر که: “ما برتریم” در غرب نهادینه می شود و بر این مبنا غرب همواره تلاش کرده تا ملت های مختلف جهان را از پیشرفت و ترقی باز نگه داشته و در سطوح مختلف برای آنها تصمیم گیری نماید.
به طوریکه ملت های غربی حق برتر بودن برای خود قائلند و هیچ کس نمی تواند در امور انها اظهار نظر نماید.
اسلام درست در نقطه مقابل تفکر فوق، استقلال و آزادی در چارچوب رعایت حقوق خود و دیگران را یک اصل مهم می داند و بدون توجه به رنگ پوست و جفرافیای مرزی، عدالت اجتماعی و برابری حقوق انسان ها را یک اولویت می داند.
وقتی این تفکر اسلامی در جهان شیوع می یابد و مردمان جهان آهسته آهسته، هجرت خود از نظامی بی بنیان به سمت نظامی برنامه دار و منظم را آغاز می کنند.حالا سردمداران غربی که خود و حکومت ظلم و امیال نفسانی خود را در ورطه هلاکت می بینند،واکنش نشان میدهند.
وقتی این گرایش ها به اسلام به عنوان یک نظم برتر، در اقصی نقاط جهان روز به روز زیادتر می شود، وحدت عاملی خواهد بود تا طومار نظام های غربی در کمتر از آنی پیچیده شود و برای شیاطین همه چیز از اینجا آغاز می شود.
حالا شیاطین غربی که توان مقابله با قدرت بی بدیل اسلام را ندارند، ناچار سعی می کنند تا با استفاده از روش ها و ابزار مختلف از این محبوبیت بکاهند یا آن را دچار خدشه نمایند.
یکی از این ابزارها که در طول سالیان متمادی غرب به کرات از آن استفاده کرده است، ابزار ایجاد تفرقه در بین ملت های مسلمان بوده است.
مقوله وحدت در ذهن علما و اندیشمندان جهان اسلام نیز همواره به عنوان یک موضوع اساسی مطرح بوده است که مبادا اختلافات کوچک و سطحی به ابزاری تبدیل شود تا استکبار جهانی از آن بهره برداری نماید.
بر همین مبنا امام خمینی(ره) با هوشمندی تمام زمان بین ۱۲ ربیعالأول که سالگرد ولادت پیامبر اعظم(ص) بنا بر روایات اهل سنت است تا ۱۷ ربیع الأول که تاریخ ولادت حضرت محمد(ص) بنا بر روایات موجود در شیعه است، را بهعنوان هفته وحدت نامگذاری کردند.
وحدت اسلامی به معنی همکاری پیروان مذاهب اسلامی بر اساس اصول مشترک و اتخاذ تدابیر واحد برای تحقق اهداف عالی اسلام و موضع گیری مشترک در برابر دشمنان اسلام است.
با توجه به شرایط امروز جهان اسلام و شیطنت ها و توطئه های استکبار جهانی و ایادی آن در منطقه و جهان، مقوله وحدت به عنوان یک موضع کلیدی و مهم مطرح است.
لذا شایسته است تا آحاد مختلف جامعه با نصب العین قرار دادن فرامین رهبر معظم انقلاب و توجه به فرامین بنیانگذار انقلاب اسلامی و رهبر کبیر انقلاب حضرت امام خمینی(ره)، تلاش خود را در جهت تحکیم وحدت به کار بسته و از پرداختن به اموری که سبب تفرقه و شکاف در صفوف مسلمین می شود، پرهیز نمایند.
چرا که دامن زدن به مسائل فرعی سبب خواهد شد تا دشمنان اسلام از آن به بهترین وجه برای دستیابی به مقاصد و اهداف شوم و پلید خود سوء استفاده نمایند.
در پایان به سخنان بزرگان اهل تشیع و تسنن پیرامون مقوله وحدت اشاره خواهد شد :
آیتالله علامه محمد واعظ زاده خراسانی:
نخستین دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی درباره وحدت در اندیشه مقام معظم رهبری میگوید:
«ا ین اصل را باید پذیرفت که تمام افراد آرزومند بازگشت مسلمانان به عظمت گذشتهشان، طرفدار وحدت نیز بوده و هستند، زیرا مهمترین خطر و آفت برای مسلمانان، اختلاف بوده و هست. آیتالله خامنهای از مدتها پیش از پیروزی انقلاب اسلامی در اندیشه وحدت اسلامی، بیداری اسلامی و بازگشت مسلمانان به عظمت گذشته بودند. ایشان با طیف وسیعی از علما و روشنفکرانی که از طرفداران بیداری اسلامی بودند ارتباط و دوستی و همکاری داشتند؛ شخصیتهایی همچون مرحوم شهید دکتر بهشتی، مرحوم آیتالله مطهری، مرحوم آیتالله طالقانی، مرحوم آیتالله کاشانی و مانند ایشان.همچنین آیتالله خامنهای مدتی که در قم بودند، با آراء و افکار مرحوم آیتاللهالعظمی بروجردی و مرحوم آیتالله سید صدرالدین صدر نیز آشنا شدند. همانطور که میدانید، مرحوم آیتالله بروجردی بهشدت بر مسئله وحدت اسلامی تکیه میکرد و بهشدت از حامیان دارالتقریب قاهره بود. مرحوم آقا سید صدرالدین صدر نیز چنین دیدگاههایی داشتند.»
ماموستا ملا محمد محمدی :
امام جمعه اهل سنت کرمانشاه در گفتوگو با شبکه اطلاع رسانی مرصاد، ضمن تاکید بر حفظ وحدت میان مسلمانان، اظهار میدارد: «از برکات نظام جمهوری اسلامی وجود وحدت بین اهل تشیع و تسنن است.»
وی میافزاید: «امیدواریم این وحدت با تمام توان ادامه داشته باشد و مسلمانان در کنار هم و در امنیت کامل و آرامش زندگی کنند.»
ماموستا محمدی خاطر نشان میکند: «دشمنان همواره برای بر هم زدن وحدت کشورهای اسلامی تلاش کرده و برنامههای مختلفی را طرحریزی کردهاند تا به دنبال آن بتوانند نقشههای خود را در این کشورها پیاده کنند.»
امام جمعه اهل سنت کرمانشاه تاکید میکند: «وحدت امت مسلمان موجب اقتدار دنیای اسلام شده و موجب خواهد شد دشمن جرأت تعرض حتی به یک وجب از خاک کشورهای اسلامی را نداشته باشد.»
وی در ادامه عمل به دستورات قرآنی و تعالیم اسلامی را موجب تحقق وحدت میان مسلمانان عنوان میکند و میگوید: «ایجاد اختلاف میان مسلمانان موجب تسلط دنیای استکبار بر آنها خواهد شد.»
ماموستا محمدی همچنین به اقتدار روز افزون ایران اسلامی اشاره کرده و میگوید: «این پیشرفت و اقتدار روزافزون موجب نگرانی قدرتهای استکباری شده و آنها را بر آن داشته تا با توطئه و فتنهگری راه این پیشرفت را ببندند.»
وی وحدت را لازمه امتهای اسلامی دانسته و یادآور میشود: «امروز دشمنان کشور با برنامههای مختلف فرهنگی جوانان را مورد هدف خود قرار دادهاند، لذا همه ما وظیفه داریم در راستای آگاهسازی و هوشیاری این قشر تلاش کنیم.»
رهبر معظم انقلاب میفرمایند:
«دنیای استكبار در كنار سیاست اسلامهراسی، سیاست شیعههراسی را نیز به صورت ویژه دنبال میكند كه باید در مقابل این تلاشها كاملا هوشیار بود.»
سیدجمالالدین اسدآبادی :
یکی از پایهگذاران نهضت وحدت اسلامی ضمن اصرار بر این عقیده که وحدت مسلمین جزو دغدغههای اصلی ماست،خطاب به زمامداران دول مسلمان میگوید: «ای زمامداران بزرگ! چه شده شما را با بیگانگان. شما آنان را دوست دارید امّا آنان شما را دوست ندارند. نیت و غرض آنها را دریافتهاید و شکی در آن باقی نمانده است. اگر به شما و ملت شما بدی برسد غمگین نمیشوید و اگر برای شما خوبی نصیب گردد خرسند نمیگردند. به فرزندان وطن خود روی آورید و به برادران دینی خود توجه کنید. مقداری از آن توجهی که به بیگانه دارید به ملت خود متوجه شوید. در زمانه فعلی نیز با آنچه که آمریکا و ایادیاش در الجزایر، مصر، سومالی، یمن، پاکستان و… انجام میدهند روشن است که استکبار تمام تلاش خود را به کار گرفته تا بذرتفرقه بپاشد. از همینروست که مقام معظم رهبری وحدت مسلمین را به مثابه شجره طیبه و درخت پرثمری توصیف میکند که دولتهای اسلامی باید در تحکیم بیش از پیش آن حرکت و تلاش داشته باشند. ایشان با بیانات روشنگرایانه خود چهارچوب را روشن کردهاند و ما باید در این چهارچوب گام برداریم.»
سلام آقای اسدی
متن یادداتش زیبای شما قرائت شد
بسیار عالی
موفق باشید