logo

امروز سه شنبه ۱۸ دی ۱۴۰۳

Tuesday, 7 January , 2025

عراقچی در جلسه کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی:

پروتکل الحاقی و پذیرش آن منوط به تصویب مجلس خواهد بود/ مذاکرات مسقط خیلی بد بود

عضو ارشد تیم مذاکره‌کننده ایرانی در کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی با بیان اینکه صهیونیست‌ها و برخی کشورهای منطقه با کلیت هر نوع توافقی مخالف هستند، گفت: توافقی که در آن خطوط قرمز ما حفظ شود را قابل دسترس می‌دانیم و پروتکل الحاقی و پذیرش آن منوط به تصویب مجلس خواهد بود ولو این که کل توافق منوط به پروتکل باشد.

تاریخ انتشار: ۱۹:۰۴ - سه شنبه ۱۳۹۳/۰۹/۱۸
مدت زمان مطالعه: 2 دقیقه
پروتکل الحاقی و پذیرش آن منوط به تصویب مجلس خواهد بود/ مذاکرات مسقط خیلی بد بود

به گزارش گلپانا ؛ “سیدحسین نقوی حسینی” سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در گفتگو با خبرنگار پارلمانی باشگاه خبرنگاران، در تشریح جلسه امروز این کمیسیون که با حضور سیدعباس عراقچی معاون امور حقوقی و بین المللی وزارت امور خارجه تشکیل شده بود، گفت: عراقچی در ابتدای جلسه بیان کرد که توافق ژنو در واقع با هدف زمینه سازی برای ادامه مذاکرات و نهایتاً دسترسی به توافق جامع صورت گرفته است.

نماینده ورامین بیان داشت: این عضو تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای ایران در ادامه سخنانش گفت که فاصله بین دو طرف مذاکره‌کننده بسیار زیاد بود و طی مذاکرات بعد از توافق ژنو مسیر طولانی طی شد و نقاط مشترک زیاددی هم به دست آمد اما هنوز فاصله زیاد است و خطوط قرمز طرفین همچنان حفظ شده، اگرچه طرف مقابل تغییراتی در مطالبات و خطوط قرمز خود داده ولی فاصله هنوز زیاد است.

وی در توضیح سخنان عراقچی اظهار داشت: گفتگوی مسقط البته خیلی بد و طبیعی بود که در چنین شرایطی ما به خاتمه مذاکرات فکر می‌کردیم بر همین اساس مذاکرات برای هفت ماه دیگر تمدید شد و در این مسیر، سناریوهای مختلف و پیشنهادات متعددی نیز مطرح شد که هیچ کدام به ثمر نرسید و مورد توافق طرفین قرار نگرفت، البته توافق شد که طی چهار ماه آینده به یک توافق کلی دست یابیم و در سه ماه بعد از آن بر روی جزئیات بحث کنیم تا به توافق برسیم.
 
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی گفت: در ادامه جلسه عراقچی اعلام کرد که ما مجازیم نشست‌ها و مذاکرات دوجانبه و چندجانبه‌ای داشته باشیم و هر نشستی که لازم بود را برگزار کنیم، طبیعی است که ما هم معتقدیم هر چه زمان مذاکرات طولانی‌تر شود،  کار و شرایط سخت‌تر خواهد شد و فشارها و لابی‌گرایی‌ها بر روی غربی‌ها بیشتر خواهد شد. فکر می‌کردیم تمدید مذاکرات هم بر اساس یک تصمیم معقول صورت گرفته اگرچه ما معتقد بودیم که در زمان بسیار کمتر از هفت ماه هم می‌توان به نتیجه و توافق رسید ولی سرانجام هفت ماه مورد توافق قرار گرفت.
 
نقوی‌حسینی در ادامه سخنان عضو ارشد تیم مذاکره‌کننده را اینطور بیان کرد: ما در شرایط برتری قرار داریم و جمهوری اسلامی امروز در منطقه صاحب قدرت است و همین برتری و قدرت پشتوانه مذاکرات است، پشتیبانی ملت و مقاومت مردم است که به ما توان مذاکره و دفاع از خطوط قرمز نظام را می‌دهد.
 
نماینده ورامین افزود: در این جلسه عراقچی به سوالات نمایندگان پاسخ داده و بیان کرد که ما حسن نیت خود را به جامعه جهانی اثبات کرده‌ایم و توافق را قابل دسترس می‌دانیم البته توافقی که در آن خطوط قرمز ما حفظ شود و طبیعی است که پروتکل الحاقی و پذیرش آن منوط به تصویب مجلس شورای اسلامی خواهد بود ولو این که کل توافق منوط به پروتکل باشد.
 
وی تصریح کرد: در این جلسه عراقچی همچنین گفت که صهیونیست‌ها و برخی کشورهای منطقه با کلیت توافق و هر نوع توافقی مخالف هستند، آن‌ها نمی‌خواهند توافقی صورت پذیرد و حتی تلاش می‌کنند غرب را علیه ایران ولو در سطح نظامی تحریک کنند و ما معتقدیم که باید از طریق مذاکره حقوق هسته‌ای خود را حفظ کنیم و قطعاً هم موفق خواهیم شد.


برچسب‌های خبر
اخبار مرتبط
دیدگاهتان را بنویسید

- دیدگاه شما، پس از تایید سردبیر در دیار عالمان منتشر خواهد‌ شد
- دیدگاه‌هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد‌ شد
- دیدگاه‌هایی که به غیر از زبان‌فارسی یا غیرمرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد‌ شد