به گزارش گلپانا ؛ دکتر مهدی پیرصالحی گفت: از آنجا که شاید در بخش بیمارستانی توانایی لازم برای ارایه خدمت به همه بیماران سرطانی را نداریم، عدهای از بیماران به اجبار و با پرداخت هزینههایی بسیار بالاتر، جهت امور شیمی درمانی و تزریقات مربوط به آن وارد مطبها میشوند.
پیرصالحی گفت: به همین دلیل بحث راهاندازی مراکز ویژهای جهت شیمی درمانی مطرح است؛ به این معنی که سایتهایی با همکاری پزشکان آنکولوژی میتوانند تجهیز شوند و در صورت برخورداری از استانداردهای لازم از لحاظ کیفیت کار، این خدمات را ارایه دهند. به این ترتیب بخش خصوصی میتواند در آن مراکز خاص تزریق را انجام دهد. اما مسلم آن است که این کار باید از مطبها جمعآوری شود، چراکه مطبها استانداردهای لازم را ندارند.
وی به بسته حمایت از بیماران مبتلا به سرطان که قرار است در قالب اجرای طرح تحول نظام سلامت به زودی اجرایی شود، اشاره کرد و گفت: در این قالب، یکی از بستههای حمایتی ما افزایش ظرفیت تختهای بیمارستانهاست. به این منظور هزینههای لازم جهت افزایش ظرفیت و همچنین افزایش کیفیت در نظر گرفته شده است، چرا که در برخی از بیمارستانها کیفیت تختهای آنکولوژی مناسب نیست.
مدیر کل نظارت و ارزیابی دارو و مواد مخدر سازمان غذا و دارو ضمن اشاره به بسته حمایت از بیماران خاص، صعبالعلاج و نیازمند، افزود: در قالب این بسته حمایتی، چهار فهرست مختلف جهت حمایت مالی بیشتر از داروهای ضد سرطان بویژه برای بیماران مناطق محروم تهیه شده است؛ به عنوان مثال یک فهرست مربوط به داروهایی است که پزشکان باید با پروتکل خاص تجویز کنند و یک فهرست هم مربوط به داروهای گران قیمت است که باید پوکههای آن جمعآوری شود تا از قاچاق آنها جلوگیری شود.
وی گفت: این اقلام دارویی با حضور انجمنهای تخصصی آنکولوژی بررسی شده و در مراحل نهایی قرار دارد. در مجموع این چهار فهرست، تمام داروهای ضدسرطان را شامل میشوند.
پیرصالحی با تاکید بر اینکه اکنون هم ۹۰ درصد هزینههای مربوط به داروهای بیماران مبتلا به سرطان تحت پوشش بیمه قرار دارد، افزود: اما گاهی تامین این ۱۰ درصد هزینه نیز برای بیماران مشکل است. بر همین اساس در نظر داریم در مناطق محروم، این ۱۰ درصد هزینه را پوشش داده و داروی ضد سرطان برای این بیماران رایگان شود. اعتبار لازم به این منظور در نظر گرفته شده و این بسته حمایتی در آینده نزدیک عملیاتی میشود.
منبع:ایسنا