به گزارش گلپانا ؛ وزیر خارجه عمان به تهران آمد تا دیدارهایی را با مسئولان عالی رتبه کشور انجام دهد. یوسف بن علوی می آید که این روز ها مورد توجه بسیاری از مردم جهان قرار گرفته است. عمان این روزها نقشی متفاوت در حیات خود دارد. آنها می خواهند در شطرنج سیاسی پرونده هسته ای ایران نقش میانجی را بازی کنند هر چند به گفته برخی کارشناسان این کشور از نزدیکی به آمریکا برخوردار است.
مذاکرات در پایتخت این کشور یعنی مسقط به پایان رسید و دو طرف مذاکره کننده به کشورهای خود برگشتند، آنچه خبر می رسد در این مذاکرات دو طرف پیشنهادات قطعی خود را ارائه کرده اند و منتظر پاسخ هستند.
ابراهیم کارخانهای که ریاست کمیته هستهای مجلس را بر عهده دارد از پیشنهاد ۸ صفحه ای آمریکایی ها به ایران خبر داده که همانند مفاد قرارداد ترکمنچای است.
وی تاکید کرده طرح آمریکاییها برای محدود کردن تعداد سانتریفیوژها در حد چرخش دکوری و حیات نباتی و توقف تحقیق و توسعه در حد سانتریفیوژهای نسل کهنه (نسل یک) و تعطیلی طولانی مدت آب سنگین اراک به بهانه بازطراحی و تغییر ماهیت به آب سبک و اعلام بازرسیهای نامحدود و سرزده از تمامی تاسیسات هستهای و در امتداد آن از تاسیسات نظامی است.
وی پیشنهادات آمریکایی ها را ظالمانه توصیف کرده که پس از یک سال مذاکره فشرده و توقف کامل پیشرفت فعالیتهای هستهای و نابود کردن بخش قابل توجهی از ذخایر هستهای داده شده است و به همین دلیل آمریکا مذاکرات را به نقطه صفر رسانده و در بازی جدید در اقدامی زورگویانه قصد تحمیل آن را دارد.
از سوی دیگر بیکر سخنگوی عربیزبان وزارت خارجه آمریکا امروز درباره ایران گفت که نگرانیهای برخی کشورهای منطقه بویژه درباره توافق احتمالی آمریکا با ایران [در موضوع هستهای] را درک میکند «اما تاکید میکنم که هیچ معاملهای با ایران وجود ندارد».
او ادعا کرده که ایران در حالی در منطقه است که تمامی دولتهای همسایه آن موافق تحریم اقتصادیاش هستند، تحریمی که اقتصاد ایران کاملا نابود کرد و تاثیری بسیار در بازگشتش به مذاکرات ۵+۱ داشت.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در خصوص نزدیک شدن این دو کشور به هم می گوید من میدانم که احساسی وجود دارد که ایران و آمریکا به هم نزدیک شدهاند اما این نادرست است. ما میدانیم که تهران عامل ناآرامیهای بسیاری در میان دولتهای منطقه شده است اما ما این کشور را از رسیدن به سلاح هستهای بازداشتیم. هیچ ارتباطی میان رفتارهای ایران در منطقه و توافق هستهاش وجود ندارد.
در این میان وزیر خارجه عمان به تهران می آید و شاید می خواهد در این صحنه پر تنش و تخاصم میان دو کشور ایران و آمریکا نقش آفرینی کند. نقش عمانی ها در این شطرنج فعلا نه به صورت سفید و نه سیاه است بلکه نقشی خاکستری دارند و بسیاری از کارشناسان معتقدند عمانی ها به مواضع آمریکایی ها نزدیک بوده و حامی سیاست های آنان در منطقه هستند.
از سوی دیگر وزیر خارجه عمان شاید هم از سوی آمریکایی ها حامل پیامی برای مسئولان بلند پایه کشور در مورد پرونده هسته ای چه از نظر پیشنهادات جدید و یا پاسخ به پیشنهادات مطرح شده ایران باشد.
باید منتظر ماند و دید در ملاقات های دو جانبه میان مسئولان و وزیر خارجه عمان چه مسائلی مطرح می شود هر چند به فرصت ضرب العجل چها ماهه تنها ۸ روز دیگر باقی است.