آمارهای ضد و نقیض در مورد مشارکت آمریکایی‌ها در انتخابات سنا/چرا میزان مشارکت اعلام نمی‌شود؟

انتخابات سنا در واقع “نه ” مردم آمریکا به سیاستمداران در جواب تندروی ها و دخالت های سیاستمداران در امور سایر کشور ها بوده است.

به گزارش گلپانا ؛ حزب جمهوری‌خواه آمریکا با پیروزی در انتخابات میان‌دوره‌ای این کشور توانست کنترل مجلس سنای این کشور را در دست بگیرد.

این برای اولین بار از سال ۲۰۰۶ به این سو است که جمهوریخواهان کنترل مجلس سنا و مجلس نمایندگان آمریکا را در دست گرفته‌اند.

میچ مک‌کانل، سناتور جمهوریخواه به جای هری رید دموکرات، از این پس رهبری سنا را به عهده خواهد داشت. آقای مک‌کانل توانست رقیب دموکرات خود را شکست دهد و پس از اعلام پیروزی‌اش گفت “مردم دیگر به این دولت، اعتماد ندارند.”

محبوبیت باراک اوباما رئیس جمهور دموکرات آمریکا نیز با رسیدن به حدود ۴۰ درصد، به پایین‌ترین سطح خود از ابتدای ریاست جمهوری‌ او رسیده و این امر در شکست دموکرات‌ها بی‌تاثیر نبوده است.

جمهوریخواهان در این دوره از انتخابات از این مساله نهایت استفاده را کردند و در تبلیغات انتخاباتی به نارضایتی از آقای اوباما و سیاست‌هایش اشاره کردند و گفتند که این انتخابات، همه‌پرسی برای مقبولیت آقای اوباماست.

بر اساس این گزارش و مطابق برخی نظرسنجی‌ها در انتخابات 4 نوامبر میزان مشارکت حتی از 37 درصد پیشین در انتخابات سال 2010 نیز کم‌تر خواهد بود.

نظرسنجی موسسه پیو نیز نشان می‌دهد بیکاری، عدم بهبود وضعیت اقتصادی، افشای برنامه جاسوسی سازمان امنیت ملی امریکا و احتمال مداخله نظامی جدی‌تر امریکا در جنگ‌های خاورمیانه، میلیون‌ها امریکایی به ویژه جوانان را که سال‌های 2008 و 2012 به اوباما رای داده بودند، نسبت به وی بدبین کرده است.

در حال حاضر و با گذشت ساعت‌ها از اعلام رسمی نتایج انتخابات ، هنوز میزان مشارکت در انتخابات سنا اعلام نشده است ولی بر اساس نظرسنجی ها این مشارکت حتی شاید به 20درصد رسیده است.

کشوری که در طول تاریخ ادعای دموکراسی کرده است و همواره انتخابات دیگر کشورها را زیر سوال می‌برد،‌ این روزها خود گرفتار یک بحران شده است که می‌توان نام آن را بحران مشارکت مردم در انتخابات نام گذاشت.

این میزان مشارکت نشان می دهد برخلاف آنچه که آمریکا ادعا می کند، مردم این کشور اعتقادی به دولت خود نداشته و نسبت به عملکرد سیاستمداران آمریکا بی اعتماد هستند.

سیاست‌های اخیر در آمریکا که باعث جنگ افروزی در دنیا شده است و از طرف دیگر مردم را با مشکلات اقتصادی زیادی روبه رو کرده است یکی از مهمترین دلایلی است که مردم آمریکا نسبت به سیاست‌های کشور خود بی اعتنا شده اند.

روی کار آمدن جمهوری خواهان نیز نتوانسته است مشکلات مردم را حل کند و بی اعتمادی مردم به جمهوری خواهان به اندازی دموکرات‌هاست؛ چرا که میزان مشارکت مردم در این انتخابات به پایین ترین حد خود در سال‌های اخیر رسیده است.

تبعیض نژادی در آمریکا که سالانه صدها نفر قربانی در این کشور داشته است یک دیگر از دلایل بی اعتمادی مردم و مشارکت اندک آنها در انتخابات بوده است.

تلاش‌های سیاستمداران امریکایی برای جلب رضایت مردم بی ثمر بوده است و تا کنون نتوانسته اند میزان مشارکت مردم در انتخابات را افزایش دهند.

اگرچه در ظاهر جمهوری خواهان تندرو تر از دموکرات‌ها هستند اما نتایج این انتخابات و مشارکت اندک مردم در انتخابات سنا نشان می دهد سیاستمداران آمریکایی مسیر تندروی را در پیش گرفته اند و فرقی نمی کند که دموکرات باشند یا جمهوری خواه.

این در حالی است که امریکا طی سال های گذشته بیشتر از هر زمان دیگر در امور داخلی سایر کشورها دخالت کرده و رفتارهای دیگر کشور ها که مخالف سیاستهای آمریکا در دنیا باشد را تندروی می دانند.

نتایج این انتخابات تا کنون نشان می‌دهد که نتایج دموکراسی غربی چیزی جز بی اعتمادی مردم نسبت به سیاست‌های این کشور را در پی نداشته است و اگر این دموکراسی نمود عملی داشت نتیج مثبت آن را در این انتخابات نشان می داد و مردم حداقل به اندازه دوره‌های قبل در این انتخابات مشارکت می‌کردند.

انتخابات سنا در واقع “نه ” مردم آمریکا به سیاستمداران در جواب تندروی ها و دخالت های سیاستمداران در امور سایر کشور ها بوده است.

در واقع مسئولان آمریکایی با عدم انتشار میزان مشارکت مردم در انتخابات مجلس سنا، به دنبال مدیریت جریان خبری مشارکت کم مردم در انتخابات سنا هستند.

مشارکت اندک مردم در انتخابات سنا برگ دیگری در کارنامه سیاسی آمریکا است که افتضاحی دیگر را برای آنها رقم زده است و دست سیاستمداران دیگر برای مردم آمریکا رو شده است.

اگر مسئولان آمریکایی ادعای دموکراسی داشته و صادقانه با مردم خود صحبت‌می کنند چرا میزان مشارکت مردم در این انتخابات را بیان نمی کنند و با مدیریت خبر بیشتر بر روی کاهش محبوبیت اوباما میان مردم مانور می دهند.

منبع:دانا