به گزارش گلپانا ؛ شروع و گسترش این بیماری مقارن شده با جام ملت های آفریقا که در تاریخ 17 ژانویه 2015 در کشور مراکش برگزار می شود؛مراجع و افرادی زیادی در رابطه با برگزاری یا عدم برگزاری این رقابتها و یا به تعویق انداختن آن اظهار نظر کردند که از جمله مهمترین آنها می توان به مصاحبه “اتو فیستر” مربی صاحب نام آلمانی و کارشناس فوتبال آفریقا با “دی ولت” اشاره کرد:اگر دست من بود، تورنمنت آتی که از تاریخ 17 ژانویه تا 7 فوریه در مراکش برگزار میشود را برای پیشگیری از خطرهای احتمالی لغو میکردم؛یا آن را یک سال به تعویق میانداختم.
از طرفی کشورهای مغرب و مراکش که میزبان جام ملتهای آفریقا هستند واکنشهای مختلفی نسبت به این موضوع داشته اندکشور مغرب خواستار به تعویق انداختن این بازیها و برگزاری آن در سال 2016 شده و کشور مراکش هم با کناره گیری از میزبانی مسابقات، به صورت رسمی خواستار لغو جام ملت ها شد؛همچنین کنفدراسیون فوتبال آفریقا،میزبانی بازیهای مقدماتی جام ملت ها را از کشورهای در محدوده خطر پس گرفته است.
اما موضوع دیگری که باعث نگرانی کشورهای آفریقایی شده است،بحث بازیکنان شاغل در اروپاست که حاضر نیستند با سفر به قاره آفریقا،هم سلامتی و هم آینده فوتبالی خود را به خطر بیندازند.
باشگاه های اروپایی هم با ابراز نگرانی از این مسئله برای حفظ منافع باشگاه موضع گیری هایی در این زمینه داشته اند،بازیکنانی مانندالکس سانگ،آندره آیو،دمبا با،ژروینیو،یحی توره و… که هرکدام در باشگاه خود مهره های کلیدی به حساب می آیند.
با همه این تفاسیر و به طور کلی بیماری ابولا علاوه بر تلفات جانی می تواند از لحاظ اقتصادی هم تآثیرات زیانبار خود را بر روی قاره سیاه بگذارد؛با فرض اینکه بازیهای جام ملتها به طور کلی لغو گردد می تواند در زمینه های درآمدزایی و یا توریستی،ضربه سنگیی بر پیکره ی اقتصاد قاره آفریقا وارد کند.
اما از طرفی شاید با برگزاری این رقابتها،سلامت بازیکنان شاغل در اروپا به خطر بیفتد و از آن مهمتر پای این بیماری به اروپا هم باز شود که در آن صورت تمام کشورها در معرض این بیماری خطرناک قرار می گیرند و در نهایت می تواند منجر به یک فاجعه جهانی شود.
منبع:دانا