به گزارش گلپانا به نقل از دفتر نمایندگی سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد در ایران خوزه گرازیانو داسیلوا، مدیرکل فائو در مقدمه گزارش وضعیت غذا و کشاورزی جهان در سال ۲۰۱۴ بر نقش حیاتی کشاورزی خانوادگی تاکید داشته و آن را به عنوان راهکاری برای مقابله با بحران گرسنگی که هم اکنون افزون بر ۸۰۰ میلیون نفر در جهان را تحت شعاع خود قرار داده است، میپردازد.
این گزارش به راهکارهایی در خصوص کاهش فقر و تحقق پایداری زیست محیطی از طریق کشاورزی خانوادگی که هماکنون بالغ بر ۸۰ درصد غذای مورد نیاز جهان را تولید میکند، پرداخته است.
خانوادههای کشاورز هماکنون متولی تقریبا ۷۵ درصد از منابع کشاورزی جهان محسوب می شوند که از این منظر نقش بسیار مهمی را در ارتقاء پایداری منابع طبیعی و زیست محیطی ایفا می کنند.
گزارش فائو، اطلاعات غنی و جدیدی در خصوص مزارع خانوادگی که اکثر آنها کوچک هستند، ارائه کرده است.بر اساس این گزارش، بالغ بر ۸۴ درصد مزارع جهان کمتر از دو هکتار مساحت دارند. با این وجود وسعت مزارع از تنوع بالایی برخوردار بوده، به طوری که مزارع بزرگتر از ۵۰ هکتار که شامل مزارع خانوادگی نیز می شود، دو سوم مساحت اراضی کشاوزی جهان را به خود اختصاص داده اند.
بنا بر این گزارش در کشورهای با سطح درآمد بالا و یا متوسط رو به بالا، مزارع بزرگ مسئولیت تولید سهم قابل توجهی از محصولات شاروزی را بر عهده دارند، حال آنکه در کشورهای با سطح درآمد پایین و یا متوسط رو به پایین، مزارع با قطع کوچک یا متوسط بخش قابل توجهی از اراضی کشاورزی را اشغال کرده و تولید کننده بیشترین میزان محصولات غذایی به شمار می آیند.
متن کامل گزارش وضعیت غذا و کشاورزی جهان در سال ۲۰۱۴ در وب سایت رسمی فائو به آدرس ttp://www.fao.org/publications/sofa/۲۰۱۴/en قابل دسترسی است.