به گزارش گلپانا ؛ «جبران باسیل» وزیر امور خارجه لبنان طی سخنانی در کنفرانس بازسازی غزه که امروز در قاهره برگزار شد، تاکید کرد: وجود رژیم نژاد پرستی مانند اسرائیل نباید مسئولیت فلسطینیها در ایجاد یک محیط مناسب برای توسعه پایدار و سازندگی را سلب نمیکند.
به گزارش تلویزیون الجدید، باسیل با بیان اینکه چنین وضعیتی مسئولیت ما عربها در انجام وظایفمان در قبال ملتها و قضایای برحقمان را نفی نمیکند، افزود: اسرائیل و داعش در تروریسم، نژاد پرستی و رویکرد نابود کنندهشان با یکدیگر مشترکند به گونهای که داعش به ابزار مناسب اسرائیل برای تجریه منطقه و تغییر مرزهای آن در آمده است.
بر اساس این گزارش، سر انجام پس از گذشت بیش از ۲ ماه از پایان جنگ ۵۰ روز رژیم صهیونیستی علیه نوار غزه امروز (یکشنبه) بیستم مهرماه، کنفرانس بازسازی غزه در قاهره برگزار شد. جنگ ۵۰ روزه غزه بیش از ۲۱۵۰ شهید و نزدیک به ۱۱ هزار نفر زخمی داشت و بر اساس گزارش آژانس امدادرسان سازمان ملل در فلسطین (آنروا) حدود ۸۰ هزار منزل به صورت جزئی و کلی در نوار غزه تخریب شده است.
در کنفرانس امروز شخصیتهای سیاسی مختلف از دبیر کل سازمان ملل گرفته تا وزیر خارجه آمریکا سخنرانی کردند. کنفرانس با سخنرانی «عبدالفتاح السیسی» رئیس جمهور مصر آغاز شد. وی هر چند بر پایان اشغالگری رژیم صهیونیستی تاکید کرد اما جنگ اخیر را محکوم نکرد. او بر بازسازی غزه بر دو محور اساسی آتشبس و انجام وظایف تشکیلات خودگردان در نوار غزه متمرکز شد.
پس از السیسی، «محمود عباس» رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین سخنرانی کرد. وی گفت: وضعیت کنونی غزه به امکانات بسیاری برای بازسازی نیاز دارد و عملیات بازسازی نیازمند ۴ میلیارد دلار است.
بان کی مون سپس دو طرف فلسطینی و اسرائیلی را به صلح [سازش] و آشتی بر اساس طرح «دو دولت» تشویق کرد. وی به خانوادههای غزه که عزیزان خود را در جنگ از دست دادهاند تسلیت گفت و ضمن اشاره به تعداد شهدا و مجروحان افزود که تعدادی از نهادهای مربوط به سازمان ملل نیز در این جنگ تخریب شده است و ۱۱ تن از کارمندان سازمان ملل نیز جان خود را از دست دادهاند. بان کی مون در نهایت بر همکاری تمام جامعه بینالملل برای حل مسئله فلسطین تلاش کنند.
همه اعضای شرکتکننده در این کنفرانس از ارائه موضعی تند در قبال رژیم صهیونیستی به عنوان عامل شهادت صدها فلسطینی در غزه و نیز تخریب هزاران خانه خودداری کردند و بالاترین اظهاراتی که در این مورد داشتند لحنهایی خواهشگونه برای برقراری صلح در فلسطین آنهم بر اساس به رسمیتشناختن این رژیم بود. هیچ سخنرانی جنگ رژیم صهیونیستی علیه غزه را محکوم نکرد.