به گزارش پایگاه تحلیلی خبری گلپانا شهرستان گلپایگان؛شبکهها و محیطهای اجتماعی موبایل که این روزها از رونق بسیاری در بین کاربران برخوردارند، ملاک بسیاری برای خرید گوشیهای هوشمند شده است تا جاییکه مصطفی امیری کارشناس بازاریابی یکی از برندهای موبایل میگوید تب خرید موبایلهای هوشمند بیشتر ناشی از استفاده سرویسهای اطلاعرسانی شده است.
وی معتقد است فردی که نیازی به اینترنت در طول روز ندارد و ماهیت کارش مبتنی بر ارتباطات حضوری یا فروش در محل است، نیازی به داشتن موبایلهای هوشمند ندارد زیرا به راحتی با یک تماس و پیامک میتواند کارش را پیش ببرد.
جالب است که استفاده از این نرمافزارها و سرویسها به اندازهای رایج شده که به قول هوشنگ مردانی روانشناس حاضر در پایتخت، بسیاری از جوانان عمر خود را پای این بسترها گذاشتهاند و از کار و زندگی ماندهاند.
وی با تأکید بر اینکه اگر وایبر و تانگو را از عدهای بگیریم منزوی میشوند، گفت: روزی پسر جوانی حدودا ۲۵ ساله برای مشاوره وقت قبلی گرفت و زمانیکه به مطب آمد از بیماریاش در اعتیاد به این نرمافزارها گفت. علیرغم یدی بودن شغل این جوان که در جوشکاری کار میکرد، سرویسهای ارتباطی اجازه فکر و کار کردن به او نمیداد و خودش به انزوایش اعتراف کرد.
این روانشناس تصریح کرد: اکثر امورات رایج امروز به محیط این شبکه و سرویسها کشیده شده و از این جهت اعضای خانوادهها روز به روز از یکدیگر دور میشوند. زمانیکه گفتوگو در خانوادهای به پایینترین حد خود رسید و سر اعضا به پایین و روی موبایل خم شد، باید فکر چاره بود.
با توجه به اینکه اکثر سرویسهای محبوب کنونی موبایل در خارج از کشور میزبانی میشود و عنان آنها در دست کسانی است که به نوعی بارها عناد خود را با جمهوری اسلامی ایران نشان دادهاند، زمینهای برای ورود موزیانه آنها به فرهنگ و اعتقادات مردم از طریق این ابزارها که هر کدام میتواند حکم سلاحی در مبارزات جنگ نرمی باشد، شده است.
زمانیکه مسئولان برای جلوگیری از پیشروی این اقدامات هدفمند و مشخص آستین بالا میزنند، برخی کارشان را مصداق محدودیت و جلوگیری از توسعه تکنولوژی عنوان میکنند اما بعید است که از خود پرسیده باشند آیا پیشرفت فناوری با تخریب فرهنگ و اعتقادات مذهبی، باز هم ارزشمند است یا خیر؟!
مصداق چنین برخوردی را در فیلترینگ یکی از سرویسهای اجتماعی شاهد بودیم که به دنبال آن وزیر کشور هم به میدان آمد و جلوی چنین رویهای ایستاد.
وی عنوان کرد که با فیلترینگ چنین سرویسهایی مخالفیم و نمایندهمان در کمیته تعیین مصادیق محتوای مجرمانه هم مخالفت خود را ابراز کرده است زیرا کاربران قابل توجهی در کشور به این سرویسها دل بستهاند.
البته هنوز هم جای سوال است که دل بستن عدهای از مردم به سرویسهایی که بعضا توسط کشورهایی چون رژیم صهیونیستی و با هدف تخریب نرم دین و فرهنگ مسلمانان توسعه یافته، ملاکی برای بها دادن به آنها میشود؟! آیا آنقدر توانمندی فنی کشورمان پایین است که متولیان امر خود را ناتوان از ورود به رقابت در این عرصه میبینند و حاضرند به دامان دیگر کشورها چنگ بزنند؟! توسعه بستر اطلاعرسانی اجتماعی نیازمند چه سرمایهگذاری عظیم و حمایتی است که مسئولان اجرایی حوزه فناوری اطلاعات دایهدار حقوق بسترهای خارجی در کشور میشوند؟!
قوه قضاییه و کمیته تعیین مصادیق محتوای مجرمانه که رفتاری هوشمندانهتر نسبت به این موضوع دارند و با توجه به رسالتشان که پیشگیری از وقوع جرم است، اخیرا طی نامهای از سوی معاون اول قوه قضاییه به وزیر ارتباطات نگرانیهای شان در ارتباط با سرویسهایی نظیر وایبر، واتسآپ و تانگو را اعلام کردهاند.
در نامه حجتالاسلام و المسلمین محسنی اژهای آمده است ” نظر به انتشار گسترده محتوای مجرمانه و ارتکاب انواع جرائم علیه عفت، اخلاق اسلامی، امنیت عمومی و … بالاخص انتشار وسیع مطالب موهن علیه بنیانگذار انقلاب اسلامی حضرت امام خمینی (ره) در هفتههای اخیر از طریق برخی شبکههای اجتماعی نظیر واتسآپ، وایبر و تانگو که بعضا توسط دولتهای معاند نظام جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور مدیریت فنی و محتوایی میشود و با عنایت به اینکه علیرغم استمهال سه ماهه جنابعالی و همکاران محترم مبنی بر اعلام آمادگی در خصوص فراهم آوری امکان مسدودسازی و پالایش هوشمند محتوای مجرمانه در شبکههای موصوف و ارائه شبکههای اجتماعی داخلی هم سطح با شبکههای مذکور، معالاسف تاکنون اقدام موثری به عمل نیامده است لذا در اجرای دستور ریاست محترم قوه قضائیه حضرت آیت الله آملی ظرف مدت حداکثر یک ماه نسبت به فراهم آوری زمینه و بستر فنی مورد نیاز مسدودسازی و کنترل اطلاعاتی موثر شبکههای یاد شده اقدام عاجل صورت پذیرد، در غیر این صورت قوه قضائیه در راستای وظایف ذاتی خود نسبت به مسدودسازی شبکههای اجتماعی دارای محتوای مجرمانه اقدام مقتضی به عمل آورده و با متخلفین از دستورات قضایی، در هر رده ای طبق قانون برخورد خواهد نمود.”
کوتاهی ها در فراهمسازی پالایش هوشمند مبتنی بر محتوا، کار را به جایی رسانیده که قوه قضائیه صبر بیش از این را جائز نمیداند و اقدام به صدور دستور برای فیلترسازی سرویسهای اجتماعی ظرف مدت یک ماه کرده است.
منبع:تسنیم