وی اضافه کرد: امروزه از اخلاق برای بیرون کردن رقبای احزاب سیاسی سوء استفاده میشود و برخی افراد از عدم رعایت اخلاق توسط احزاب سیاسی سخن به میان میآورند.
خطیب موقت نماز جمعه تهران بر استفاده از نگاه قرآنی برای ترویج سبک زندگی دینی تاکید کرد و گفت: برای ترویج سبک زندگی اسلامی باید به ارتباط با خدا، مردم، و محیط اجتماعی جامعه بسیار توجه کرد.
وی ادامه داد: شناخت و آشنایی با تعریف قرآن از انسان بسیار حائز اهمیت است و کتاب «انسان در تراز قرآن» این خلاء را در جامعه اسلامی پر کرده است.
آیتالله خاتمی با اشاره به نقش حوزه در عرصه گسترش معارف اسلامی تصریح کرد: حوزه علمیه باید ارتباط خود را با رسانه و قلم بیشتر کند تا بتواند به صورت گستردهتر و مطلوبتری آموزههای اسلام را به مردم دنیا ارائه دهد.
وی از فعالیت تنها ۱۸ نفر نویسنده در دوران قبل از انقلاب اسلامی یاد کرد و متذکر شد: به برکت نظام اسلامی امروزه نویسندگان بسیاری در عرصههای مختلف از جمله فقه، فلسفه و هنر فعالیت دارند.
آیتالله خاتمی انتشار مجلات مختلف علمی به همت حوزههای علمیه را اقدام مطلوبی دانست و اظهار کرد: حوزههای علمیه باید از ظرفیتهای خود برای گسترش هنر به ویژه هنر قلمی استفاده کند.
این استاد حوزه علمیه خاطرنشان کرد: کتابهای انسان در تراز قرآن، روابط اجتماعی از دیدگاه قرآن و قرآن کتاب اخلاق با محتوای قرآنی و قلمی شیوا نوشته شدهاند.
وی بر تربیت خطبای توانا تاکید کرد و گفت: در عرصه بیان، روحانیت به خوبی تاثیرگذار هستند اما باید در عرصه قلم اقدامات بیشتری انجام شود.
آیتالله خاتمی عنوان کرد: پژوهشهای حوزههای علمیه در زمینه آموزههای قرآنی، بسیاری از تهمتهایی که دشمنان به شیعیان نسبت دادند را بی نتیجه گذاشته است.
وی با اشاره به اینکه قرآن و حدیث مکمل یکدیگر هستند خاطرنشان کرد: تاسیس دارالحدیث توسط آیتالله ریشهری اقدام قابل تقدیری است زیرا با تاسیس این دانشگاه خلأ موجود در عرصه حدیث و محدث پر شد.
آیتالله خاتمی در پایان تاکید کرد: روحانیت باید قلم شیوا خود را با بهرهگیری از آموزههای قرآن و اهل بیت(ع) فعال کنند و برای برطرف سازی مشکلات جامعه اسلامی تلاش کنند.