به گزارش پایگاه تحلیلی خبری گلپانا شهرستان گلپایگان؛نوذر شفیعی ،عضو کمیسیون امینت ملی وسیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در مورد مذارکات اخیر در ژنو گفت:ما درباره یک موضوعی صحبت می کنیم که اساسا یک موضوع مهم و حساس است و گاهی مذاکره درباره یک پدیده و طولانی و زودهنگام شدن آن بستگی به خود موضوع دارد و مسئله هسته ای موضوع بسیار حساس ومهم است و این گام اول است و سپس به گام نهایی می رسد که گام نهایی پنج پاراگراف دارد و این هر پنج پاراگراف مسئله دارد.
عضو کمیسیون امینت ملی وسیاست خارجی مجلس اظهار داشت:در پارگراف اول گفته شده است دریک مدت زمان طولانی و مشخص و این درمورداجرای توافق نامه است که باید مشخص شود این مدت زمان طولانی و مشخص چه زمانی باشد و سپس نوشته است قطعنامه های شورای امنیت باید مورد بررسی قرار گیرد و نتایج رضایت مندی ا ز آن بیرون بیاید و معلوم نیست این رضایتمندی برای طرف ایرانی باشد یا طرف غربی.
شفیعی ادامه داد:در پاراگراف بعد ذکر شده است نیازهای عملی و واقعی ایران مشخص شود و معلوم نیست سطح این نیازهای عملی و واقعی را چه کسی باید مشخص کند ،تفاوت بین دیدگاه ما با دیدگاه آمریکای ها ده برابر است .
وی اضافه کرد:در پارگراف بعد ذکر شده است که ایران با مشورت مجلس و ریس جمهور درباره پروتکل الحاقی بحث کند ووقتی می گویند بحث کند یعنی اینکه بپذیرد و به این سادگی نیست که بگوییم به مجلس واگذار می کنیم ببینیم مجلس تکلیف را چگونه مشخص کرده است زیرا درست است در توافق نامه صراحتا ذکر شده است که مجلس تصمیم بگیرد اما منظوراین است که مجلس آنرا تصویب کند کما اینکه در توافق نامه گام اول امده بود که ریس جمهورایالات متحده آمریکا از اختیارات قانونی اش برای جلوگیری از وضع تحریم های جدید استفاده کند و ما در آنجا منظورمان این بوده است که استفاده کنندو در اینجا منظور آنها این است که امضا کنند.
این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس تاکید کرد:تمامی این مسائل است که مذاکرات را پیچیده می کند و اختلافات در مطالبی که در بالا ذکر کردیم وجوددارد و اینکه می گویند راجع به کلیات توافق شده است باید بگوییم در رابطه با کلیات از ابتدا نیز توافق شده است .
وی بیان کرد:در سه مورد است که باید توافق جدی صورت گیرد نخست غنی سازی که متاسفانه هیچ خبری نیست سپس تعیین نیازهای عملی ایران که اصلا مشخص نیست و بعد تحریم هاست که وضعیت انها نیز مشخص نیست و اگر ما این موارد را از توافقنامه ژنو بیرون بکشیم چیز دیگری در این توافقنامه نیست .
شفیعی تصریح کرد:صددرصد اختلافات باقی است با این حال ما همین موارد را یک گام به جلو می دانیم و نباید انتظار داشته باشیم موضوع به این حساسی یک شبه حل شود،تعیین مدت زمان برای ما خوب است اما نه اینکه زمان عاملی باشد که بر مذاکره سوار شود.