مسئول روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی واحد گلپایگان در گفتگو با گلپانا اظهار داشت:دکتر حمیدرضا خدایی سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی واحد گلپایگان به عنوان یکی از داوران و اعضای پانلکنفرانس بین المللی کشاورزی و علوم غذایی (ICAFS ,20014 ) که در کشور ایتالیا (شهر رم) و در روزهای 19- 18 سپتامبر برگزار می گردد، منصوب شده است.
وی افزود: سه مقاله از اساتید گروه کشاوزی این واحد دانشگاهی در این کنفرانس به صورت سخنرانی پذیرفته شده است.
مجتبی عظمتی گفت: مقاله اول با عنوان « بررسی اثر MTBE بر برخی هورمون های تولید مثلی موش» می باشد که دکتر حمیدرضا خدایی آن را ارائه کرده است.
وی افزود: MTBE نوعی ماده شیمیایی است که ایزوبوتان تولید می شود و ممکن است خطر ابتلا به سرطان را افزایش دهد. در ایران با اینکه مدتهاست این ماده شیمیایی در سوخت اتومبیل ها استفاده می شود اما تا کنون مطالعات اندکی پیرامون آثار آن برسلامت جانوران و انسان انجام شده است و هدف از انجام این پژوهش بررسی اثر MTBE بر برخی هورمون های تولید مثلی در موش ماده بود.
عظمتی گفت:دومین مقاله به صورت مشترک از دکتر حمیدرضا خدایی و مهندس بهناز مهدوی از اساتید حق التدریس گروه گشاورزی با عنوان «بررسی اثر اسید لینولئیک مزدوج بر متابولیسم چربی و افزایش ماندگاری چربی دور ماهیچه ای از طریق کاهش فرآیند اکسیداسیون» ارائه شده است.
وی افزود: اسید لینولئیک مزدوج، گروهی از اسیدهای چرب غیر اشباع با ذخیره بلند است که بیش از 90% CLA موجود در غذای دریافتی را تشکیل می دهد. هدف از انجام این پژوهش از انجام این پژوهش بررسی اثر CLA بر متابولیسم چربی و افزایش ماندگاری چربی دور ماهیچه ای از طریق کاهش فرآیند اکسیداسیون بود.
عظمتی اظهار داشت: سومین مقاله از مهندس بهناز مهدوی با عنوان « بررسی اثرات اسید لینولئیک مزدوج بر محور تولید مثل و هورمون های تیروئید بر تولید مثل قوچ در فصل غیر تولید» می باشد.
مسئول روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی واحد گلپایگان افزود: اسید لینولئیک مزدوج (CLA ) گروهی از اسیدهای چرب غیر اشباع با ذخیره بلند بیش از یک پیوند دوگانه است. در چند سال گذشته به اثرات مفید آن (اثرات ضدچاقی، ضدسرطانی، ضد تصلب شرایین، ضدپوکی استخوان، ضد دیابت، کاهش فشار خون و…) بر وضعیت سلامت بدن توجه زیادی شده است. اما تا کنون مطالعات اندکی به اثرات اسید لینولئیک مزدوج بر تولید مثل در نشخوار کنندگان(قوچ) پرداخته شده است. و در این پژوهش سعی در رفع این مشکل شده است.