به گزارش پایگاه تحلیلی خبری گلپانا [1] شهرستان گلپایگان؛ دانشمندان سازمان فضایی ناسا از احتمال وجود اقیانوسی در زیر سطح قمر سیاره پلوتون خبر دادند.پلوتون نهمین سیاره منظومه شمسی است که مدار گردش این سیاره را 29 برابر دورتر از فاصله زمین نسبت به خورشید محاسبه کردهاند.
بهعقیده کارشناسان قمر این سیاره بهنام شارون میتواند اقیانوسهای زیادی در زیر سطح خود داشته باشد و این موضوع وجود حیات فرا زمینی را در این قمر تأیید میکند.دانشمندان ناسا میگویند پس از تحقیق و تجزیه و تحلیل یخهای شکسته شده قمر این سیاره به چنین اطلاعاتی دست یافتهاند.قمر شارون قمر کوچکی است که در سمت راست این سیاره قرار دارد و پنجمین قمر این سیاره محسوب میشود و مداری دایرهای به شعاع 95 هزار کیلومتر دارد که به دور پلوتون میگردد.قمر شارون در سال 1978 میلادی کشف شده است. دمای سیاره پلوتون هم حدود 229 درجه سانتیگراد زیر صفر است که به دلیل سرمای بیش از حد در پلوتون، آب در آن به شکل مایع باقی نمیماند و فوراً یخ میزند.محققان ناسا قصد دارند در سال 2015 میلادی مأموریتهای بیشتری برای انجام تحقیقات در این قمر و سیاره داشته باشند.بهگفته دانشمندان مطالعه سطح ترک خورده وتجزیه و تحلیل شکستگیها نشان میدهد اگر داخل آن گرم باشد آب بهصورت مایع در زیر سطح جریان خواهد داشت.آلیسیا رودن از مرکز ناسا میگوید: مدلهای طراحی شده ما از سطح شارون و تجزیه و تحلیل از دادههای بهدست آمده تاکنون نشان داده قمر شارون دارای اقیانوسی در سطوح زیرین است. بهخاطر مدار چرخشی اقمار به دور پلوتون و شکل بیضوی مدار، میزان جزر و مد در این قمرها در طول روز بسیار زیاد است و این جزر و مدها باعث شکستگی در سطح قمر میشود. از آنجا که آب ماده لازم و حیاتی برای زندگی فرازمینیاست، بنابراین وجود اقیانوس میتواند وجود زندگی فرازمینی را تأیید کند. بااین حال زندگی نیاز به منبع انرژی قابل استفاده و وجود عناصر کلیدی چون کربن، نیتروژن و فسفر دارد. ولی ما هنوز نمیدانیم که در اقیانوس شارون این مواد آلی وجود دارد یا خیر و اگر وجود دارد اندازه آنها چقدر است، ما هنوز در حال انجام تحقیقات در این باره هستیم.
انتشار ویدیوی انفجار ستاره V 837
سازمان فضایی ناسا ویدیویی از انفجار ستاره 837 V را که بهوسیله هابل گرفته شده است منتشر کرد.این ستاره در صورت فلکی تکشاخ هنگام انفجار باعث انتشار گرد و غبار فراوانی در فضای کیهانی شده است که باگذشت زمان از انفجار نخست، ابرهای گازی شکل چهرهای زیبا به این ستاره منفجر شده بخشیدهاند.بهگفته کارشناسان صحنه انفجار نشان میدهد که ستاره مادر سیاراتش را بلعیده است.ستارهشناسان میگویند انفجار بسیار بزرگ بوده و آن چنان انرژی تولید کرده که باعث روشن شدن فضای کیهانی شده است.هابل تصاویر زیبایی از این انفجار گرفته است و کارشناسان میگویند تاکنون مشابه چنین انفجاری را ندیدهاند.محققان گفتهاند با هر انفجار ابرنواختر در فضای کیهانی، انتشار گرد و غبار گازی شکل میتواند لحظاتی دیدنی بهوجود بیاورد. نور حاصل از انفجار حلقههایی متوالی در اطراف ستاره پدید میآورد و شکلی گرداب گونه بهوجود میآید که دارای میدان مغناطیسی قوی است.در زمان انفجارهای کهکشانی، نورحاصل از آن یک میلیون برابر درخشندهتر از خورشید است که ستارهها و سیارکهای کوچک را احاطه میکند.دانشمندان هنوز نمیدانند چه چیزی باعث انفجار شده است. این ستاره که بانام علمی 837 V شناخته شده در صورت فلکی تکشاخ قرار گرفته که حدود 20 هزار سال نوری با زمین فاصله دارد.
کشف ذخایر آب در هسته زمین
دانشمندان از کشف دریایی از آب در عمق 700 کیلومتری زمین خبر دادند.ذخایر عظیم آب بهوسیله پژوهشگران در ایالت ایلینوی کشف شده است.
آنها میزان آب موجود را بسیار عظیم و قابل توجه توصیف کردهاند که در لایههای سنگی زمین به نام «رینگودیت» قرار دارد.با این کشف جدید دانشمندان میگویند فرضیه نفوذ آب بهوسیله منشأ خارجی یعنی شهاب سنگها به اعماق کره زمین قوت میگیرد. براساس برآورد دانشمندان میزان حجم آب یافت شده در 700 کیلومتری عمق زمین سه برابر حجم تمام اقیانوسهاست. در گذشته هم دانشمندان تصور میکردند که آب بهوسیله ستارگان دنبالهدار و شهابسنگها به زمین وارد شده است.«استیون جاکوبسن» از دانشگاه نورث وسترن میگوید: ما با اندازهگیری سرعت امواج در اعماق مختلف زمین و مقایسه انواع سنگها به این اطلاعات مهم دست یافتهایم چون طول امواج در سنگهای خیس و سنگخشک بسیارمتفاوت است.