به گزارش پایگاه تحلیلی خبری گلپانا شهرستان گلپایگان؛ جمشيد پژويان كارشناس مسائل اقتصادي در گفتوگو با جوانآنلاين با اشاره به جايگاه اقتصاد مقاومتي در اقتصاد كنوني اظهار داشت: آنچه از معناي اقتصاد مقاومتي برميآيد اين است كه يك اقتصاد كارآمد با كارايي در حد بالا وجود داشته باشد و در عين حال انعطاف هم در اين تعريف اقتصادي لحاظ شود.
به گفته وي، جزئيات اينكه چگونه بخواهيم چنين اقتصادي را طراحي كنيم در حقيقت برميگردد به يك طرح و نقشه راه و به نظر ميرسد كه متاسفانه در اين زمينه كاري صورت نگرفته است.
اين كارشناس مسائل اقتصادي افزود: در حال حاضر هيچ نشانه اي حاكي از افزايش كارايي اقتصادي در كشور ديده نمي شود و هنوز نتوانسته ايم ما اقتصاد را مقاوم كنيم.
پژويان در تعريف اقتصاد مقاومتي تصريح كرد: بي شك اين نوع اقتصاد، اقتصادي كارآمد است كه به خوبي از منابع استفاده ميكند، بهره وري را به حد بالايي ميرساند و از عامل كار و سرمايه و انرژي بهره مي گيرد؛ بنابراين چنين اقتصادي اقتصاد كارآمد و مقاومي است كه از حداكثر كارآيي بتواند بهره بگيرد يعني بهترين نتيجه را از منابعي كه دارد ميتواند به دست آورد.
وي با بيان اينكه اقتصاد مقاومتی، نمایش دهنده اقتصادی است که ضربه پذیر نباشد، گفت: بدون شك ایجاد اقتصاد مقاومتی نیازمند اصلاح ساختار و بالا بردن کارایی اقتصاد کشور است.
اين كارشناس مسائل اقتصادي ادامه داد: در این زمینه واردات کالاهایی که به آن وابسته شدهایم باید کاسته شود و یا اگر در شرایط تحریم یا شرایط مشابه ورود کالایی به کشور ممنوع شد بتوانیم به سرعت برای آن جایگزین ایجاد کنیم.
وي اضافه كرد: اصلاح شرایط اقتصادی كشور چه در شرایط تحریم و چه غیر تحریم یک اقتصاد قوی براي كشور به وجود میآورد که به هر حال نیازمند آن هستيم.
استاد دانشگاه علامه طباطبایی با توجه به شرايط اقتصادي كشور اظهاركرد: برخي افزايش قيمتها مانند افزايش قيمت بنزين كه صورت گرفته در حقيقت افزايش نبوده و بلكه از نگاه اقتصادي كاهش بوده است و خوشبختانه تورمي هم در كشور ايجاد نشده است.
پژويان ادامه داد: اگر بنزين ميخواست مانند گوشت، مرغ، شير، پنير و امثالهم كه با اين نرخ تورم قيمتهايشان افزايش پيدا كرده است، قيمتش بالا مي رفت، قطعا از هفتصد تومان به هزار تومان بلكه بيش از هزار تومان ميرسيد پس به خاطر داشته باشيم كه نميتوانيم بگوييم كه افزايش قيمت داشته ايم.
وي با بيان اينكه دولت بايد اصلاحاتی در سیستم مالیاتی شرکتها ایجاد کند و از این طریق به بخش تولید یارانه بدهد، گفت: همچنین سیستم بانکی را به دادن اعتبارات به بخش تولیدي و خصوصی هدایت کند و بدون شك اگر کشور ما اقتصاد کارآمد با زیرساختهای مستحکم نداشته باشد به مشكل بر مي خورد.
منبع:جوان آنلاین