logo

امروز سه شنبه ۱۸ دی ۱۴۰۳

Tuesday, 7 January , 2025

اگر در عرصه هسته‌ای مقاومت نکنیم غرب و آمریکا سراغ سایر فناوری‌های‌مان می‌آیند

جانشین فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گفت: اگر در عرصه فناوری صلح‌آمیز هسته‌ای نایستیم و مقاومت نکنیم مطمئن باشید بعد از آن سراغ ما در علوم فضا، زیست فناوری و بیوتکنولوژی می‌روند.

تاریخ انتشار: ۱۵:۱۰ - دوشنبه ۱۳۹۳/۰۲/۸
مدت زمان مطالعه: 4 دقیقه
اگر در عرصه هسته‌ای مقاومت نکنیم غرب و آمریکا سراغ سایر فناوری‌های‌مان می‌آیند

به گزارش پایگاه تحلیلی خبری گلپانا شهرستان گلپایگان؛ سردار حسین سلامی جانشین فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در پنجمین جشنواره علمی تحقیقاتی علوم پزشکی سپاه که صبح امروز در دانشگاه بقیةالله(عج) برگزار می‌شد، طی سخنانی اظهار داشت: قدرت‌های بزرگ برای کشورهایی که ظرفیت ساخت تمدن در جهان را دارند، نسخه متفاوتی از راهبردهای مواجهه طراحی می‌کنند.

8065

وی ادامه داد: کشورهایی که دارای استعداد ایجاد یک تمدن در جهان را دارند، دارای یک نظام فکری، فرهنگی، سیاسی مستقل و با قابلیت نفوذ در ورای مرزهای جغرافیایی خودشان هستند و آنها قادرند نظم موجود را به چالش بکشند و پیام‌آور نظم جدید و الگوی جدیدی باشند و می‌توانند طراز قدرت خود را در دستگاه‌های بین المللی تغییر دهند و میدان تنفسی قدرت‌های بزرگ را مسدود کنند و به همین دلیل  معمولاً وقتی تجلی و آثاری از ظهور چنین پدیده‌هایی آشکار می‌شود قدرت‌های موجود برای دفاع از حریم توسعه نفوذ خود و حفاظت از نظم موجود خودساخته‌شان، یک نبرد جدی و چندبعدی را آغاز می‌کنند.

جانشین فرمانده کل سپاه تصریح کرد: مثلاً ایران دارای چنین ظرفیت و استعدادی است و در جهان، ایران را به‌عنوان یک منظومه تمدنی می‌شناسند؛ کشوری که در گذشته صاحب یک تمدن جهانی بوده، امروز هم می‌تواند مولد یک تمدن جدید باشد. ایران می‌تواند در آینده نیز مانند گذشته صاحب جایگاه تمدنی باشد.

سردار سلامی انقلاب اسلامی را نقطه ظهور تمدن بزرگ و دست یافتنی دانست و گفت: هنر بزرگ انقلاب ما این بود که قدرت تفکر استراتژیک را به تولید نقشه جامع توسعه کشور بازگرداند.

وی خاطرنشان کرد: پیش از پیروزی انقلاب، نظام سلطه به‌رهبری آمریکا تعیین کننده طراز و ارتفاع نقش‌آفرینی سیاسی ما در جهان بودند که کاملاً در چارچوب آرمان ژئوپولیتیک جهانی تفسیر می‌شد. آنها دارای یک نقش و قدرت تأثیر در سطح راهبردی بودند و به ما یک نقش عملیاتی می‌دادند.

جانشین فرمانده کل سپاه افزود: اگر آمریکایی‌ها از دکترین ستون‌های دوگانه نیکسون سخن می‌گفتند، ما زمان شاه کنار عربستان یکی از این ستون‌ها بودیم که به ما نقش عملیاتی داده بودند و طراز رشد علمی ما را مدیریت و مهار می‌کردند تا دامنه رشد علمی و فنی ما به نقطه خاصی نرسد و هیچ اثری از افکار و گرایش پژوهشی در هیچ‌کدام از دانشگاه‌های ما نبود و هیچ تصور عینی از هیچ واقعیت علمی در ذهن ما وجود نداشت.

سردار سلامی خاطرنشان کرد: الآن  ملاحظه می‌کنید وقتی ما در موضوع ذرات بنیادی و دستیابی به انرژی هسته‌ای به سطحی از علم و فناوری می‌رسیم، قدرت‌های بزرگ در این زمینه با ما می‌جنگند یعنی نبرد فیزیکی را در عرصه مهار علمی ما در این حوزه به‌عنوان یک استراتژی انتخاب و دانشمندان هسته‌ای ما را ترور می‌کنند که آشکارترین وجه تقابل خشن و سرکوب‌گرایانه نظام سلطه برای جلوگیری از دستیابی ما به حوزه‌های علمی جدید و مدرن است.

وی اضافه کرد: اگر در این عرصه نایستیم و مقاومت نکنیم مطمئن باشید بعد از آن سراغ ما در علوم فضا، زیست فناوری و بیوتکنولوژی می‌روند.

جانشین فرمانده کل سپاه اظهار داشت: نظام سلطه در زمینه اقتصادی نیز می‌خواهند ارتفاع رشد اقتصادی ما را مهار کنند لذا ما را تحریم می‌کنند تا رشد نکنیم، و نمی‌خواهند ما صاحب فناوری و رشد در این عرصه شویم. چون سرشت ما یک سرشت تمدنی است و اگر ما مانند ترکیه، کره جنوبی و سوئیس بودیم شاید کاری به ما نداشتند؛ البته به این کشورها نیز اجازه ورود به برخی حوزه‌ها را نمی‌دهند. اما ما یک کشور بزرگ با تمدن عظیم و مکتبی سعادت‌بخش و کهنگی‌ناپذیر هستیم. بنابراین در طبیعت زندگی علمی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی ما عشق به پیشرفت و عظمت یافتگی یک کاراکتر قوی است.

سردار سلامی تأکید کرد: ما از تجربه آموختیم در هر موضوعی که متمرکز می‌شویم و از چالش‌های آن نمی‌ترسیم و ثبات قدم داریم و براساس عزم ملی حرکت و از الگوهای مدیریت جهادی استفاده می‌کنیم، هیچ بن‌بستی در مسیر رشد نمی‌بینیم و در آن زمان موفق می‌شویم.

وی خاطرنشان کرد: ما یک آرمان بزرگ داریم و نیرویی پیشران ما را به‌سمتی هدایت می‌کند که خیلی عمیق است و از قرآن الهام می‌گیرد که با فلسفه هدایتی غرب بسیار متفاوت است. کنار این نیروی پیشرو نیز نقش فشار رو به جلو را دارد، نیروهایی ما را به همان سمت می‌کشد. یعنی از یک طرف فشار  و از طرف دیگر کشاندن وجود دارد که هر دوی اینها در یک جهت هستند و آن هم آرمان بزرگ ماست که احیای انسان است. یک انسان آن‌قدر ارزش دارد که احیای یک انسان همانند احیای بشریت است.

جانشین فرمانده کل سپاه با بیان اینکه کسانی که مذهبی هستند به نظم در عالم خلقت اعتقاد دارند، گفت: مسیحیت نیز مانند اسلام انسان‌ها را به‌سمت علم هدایت می‌کند و افرادی مانند لویی پاستور افراد مذهبی بودند. دین به ما می‌آموزد همه‌چیز بر مبنای نظم است و هیچ‌چیز تصادفی وجود ندارد اما در حال حاضر انسان هرچیزی را نمی‌شناسد می‌گوید تصادفی است.

سردار سلامی در ادامه اظهار داشت: مکتب اسلام به یک اندیشمند اسلامی این جرأت را می‌دهد که از قوه عقل و خیال استفاده کند و چیزهایی را که وجود ندارد ایجاد کند؛ ما نیازمند این هستیم که به مبانی دینی تکیه کنیم و بدانیم که به همه‌چیز می‌توانیم دست پیدا کنیم. چرا که خداوند آسمان‌ها و زمین را در تسخیر انسان قرارداده است.

وی تأکید کرد: راه اصلی قدرتمند شدن ما مصون شدن از فشارهای دشمن و دستیابی به اقتدار علمی است. ما هرگاه در اندیشه و تولید علم از دشمنان مستقل شدیم به استقلال حقیقی رسیدیم و این سطح، مهمترین رکن از استقلال علمی است.

جانشین فرمانده کل سپاه اضافه کرد: ما باید علم را از انحصار دشمن خارج کنیم و شأن ما چنین چیزی است. هر واقعیتی در بیرون بازتاب یک حقیقت در درون است، هر ملتی آن‌گونه عمل می‌کند که آن‌گونه می‌اندیشد و هر ملتی آن‌قدر بزرگ است که در ذهنش بزرگ باشد.

منبع: تسنیم

برچسب‌های خبر
اخبار مرتبط
دیدگاهتان را بنویسید

- دیدگاه شما، پس از تایید سردبیر در دیار عالمان منتشر خواهد‌ شد
- دیدگاه‌هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد‌ شد
- دیدگاه‌هایی که به غیر از زبان‌فارسی یا غیرمرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد‌ شد