logo

امروز سه شنبه ۱۸ دی ۱۴۰۳

Tuesday, 7 January , 2025

هفته دولت را از شعارزدگی نجات دهید

فلسفه نام‌گذاری روزهای هفته اول شهریور به هفته دولت این بود که در چنین ایامی به دولتمردان نظام جمهوری اسلامی یادآوری شود شهیدان رجائی و باهنر را الگوی خویش قرار دهند و در تعامل با مردم منش این دو شهید عزیز را سرمشق خود بدانند.  به گزارش پایگاه تحلیلی خبری شهرستان گلپایگان ، از ۸ شهریور […]

تاریخ انتشار: ۱۱:۳۰ - چهارشنبه ۱۳۹۲/۰۶/۶
مدت زمان مطالعه: 4 دقیقه
هفته دولت را از شعارزدگی نجات دهید
01306فلسفه نام‌گذاری روزهای هفته اول شهریور به هفته دولت این بود که در چنین ایامی به دولتمردان نظام جمهوری اسلامی یادآوری شود شهیدان رجائی و باهنر را الگوی خویش قرار دهند و در تعامل با مردم منش این دو شهید عزیز را سرمشق خود بدانند.

 به گزارش پایگاه تحلیلی خبری شهرستان گلپایگان ، از ۸ شهریور سال ۱۳۶۰ که آقایان محمدعلی رجائی و محمدجواد باهنر، رئیس‌جمهور و نخست‌وزیر وقت، در آتش کینه منافقین سوختند و شربت شهادت نوشیدند، به هفته اول شهریور عنوان “هفته دولت” داده شد و تاکنون هر سال این یک هفته با همین عنوان، گرامی داشته می‌شود.فلسفه نام‌گذاری روزهای هفته اول شهریور به هفته دولت این بود که در چنین ایامی به دولتمردان نظام جمهوری اسلامی یادآوری شود شهیدان رجائی و باهنر را الگوی خویش قرار دهند و در تعامل با مردم رفتار و روش و منش این دو شهید عزیز را سرمشق خود بدانند. برای اینکه بدانیم آیا دولتمردان به این وظیفه عمل کرده‌اند یا نه، ابتدا باید مروری بر ویژگی‌های شهیدان رجائی و باهنر داشته باشیم.

اخلاص، مردم‌دار بودن، ارزشی فکر کردن، ساده‌زیستی، قانونمند بودن، پرهیز از افراط و تفریط، تواضع و تلاش بی‌وقفه برای خدمت به مردم، از مهم‌ترین ویژگی‌های شهیدان رجائی و باهنر بود. این دو شهید بزرگوار به راستی این کلام امام خمینی را باور داشتند که فرمود ما همه مرهون مردم هستیم که ما را از گوشه زندان‌ها و خانه‌هایمان به صحنه آوردند و به پست و مقام رساندند و لذا باید در برابر مردم متواضع باشیم و با تمام توان به آنها خدمت کنیم. خود امام خمینی تا آخرین لحظه عمر، مظهر ساده زیستی، مردم‌داری و خدمت کردن به مردم باقی ماندند و به مسئولین نیز همواره تواضع در برابر مردم و کمر همت برای خدمت به مردم بستن را مورد تأکید قرار می‌دادند. شهیدان رجائی و باهنر نیز در این روش پیرو امام بودند و امام نیز آنها را به خاطر برخورداری از همین صفات ستودند.

متأسفانه با گذشت چند سال از شهادت رجائی و باهنر، هفته دولت به فرصتی برای مانور تبلیغاتی تبدیل شد و دولت‌ها تلاش کردند در این هفته از تعداد طرح‌های آماده افتتاح بگویند و به دادن آمار و ارقام عملکردهای خود اکتفا کنند. این البته یک جنبه از فلسفه هفته دولت است، زیرا می‌تواند نشان دهنده همت دولتمردان برای خدمت‌رسانی به مردم باشد، اما روشن است که جنبه ظاهری است و می‌تواند فاقد محتوای لازم که اصل و اساس و فلسفه نام‌گذاری این هفته به “هفته دولت” است باشد. انجام امور عمرانی و رفاهی،‌ کاری است که افراد فاقد ویژگی‌های ارزشی و دینی هم می‌توانند انجام دهند همانگونه که در بسیاری از کشورهای فاقد نظام حکومتی دینی هم انجام می‌شود.

تفاوت نظام جمهوری اسلامی با سایر نظام‌های حکومتی اینست که خدمت رسانی آنها به مردم، جلوه‌ای از ایمان، اخلاص، تقوا، عشق به مردم و کار برای رضای خداست. این تفاوت موجب می‌شود این خدمت رسانی یک مانور تبلیغاتی نباشد بلکه جلوه‌ای از داشته‌های باطنی دولتمردان باشد، دولتمردانی که برای آنها اصل خدمت مهم است نه بودن یا نبودن در این یا آن پست و مقام.

خطر تشریفاتی شدن هفته دولت و خالی شدن آن از محتوا، در سال‌های اخیر، این میراث شهیدان رجائی و باهنر را تهدید می‌کرد. شعارهای خوبی داده می‌شد ولی کاملاً مشهود بود که این شعارها با عملکردها منطبق نیستند و متأسفانه با رنگ و لعابی از ریا و نیرنگ و ترفندهای تبلیغاتی همراهند.

دولت جدید، هنوز عملکردی ندارد که بتواند در هفته دولت امسال، آماری از آنها بدهد و به همان راهی برود که اسلاف او در سال‌های اخیر رفتند. به همین دلیل، امسال هفته دولت، بدون تبلیغات آنچنانی درحال سپری شدن است و البته برنامه دیگری که نشانی از ابتکار دولت جدید داشته باشد نیز به همراه نداشت. چنین وضعیتی با توجه به اینکه این دولت هنوز در آغاز راه است، امری طبیعی است لکن از هم اکنون باید دولتمردان جدید برای نجات هفته دولت از شعارزدگی روش‌های تشریفاتی و تبلیغاتی صرف برنامه داشته باشند.

دولتمردان جدید که دولتشان با نام “دولت تدبیر و امید” شناخته شده است، باید تدبیری برای محتوائی ساختن هفته دولت بیاندیشند. این دولت می‌تواند در کنار ارائه آمارهای واقعی از خدمت رسانی به مردم، برنامه‌های جذابی برای آموزش سیره عملی شهیدان رجائی و باهنر تدارک ببیند و با به اجرا در آوردن آن در تمام بخش‌های بدنه دولت، از فرصت بسیار مغتنم هفته دولت برای نهادینه ساختن ویژگی‌های اخلاقی این دو دولتمرد خدوم و مردمی در جان و دل کارمندان دولت بهره‌برداری نماید. فقط در اینصورت است که دولت تدبیر و امید می‌تواند هفته دولت را از شعارزدگی نجات دهد و آن را به جایگاه واقعی و معقولی که از ابتدا برایش در نظر گرفته شده بود برگرداند.

مؤثرترین اقدام برای تأثیرگذار شدن برنامه‌های دولت در زمینه اخلاق کارگزاران اینست که خود دولتمردان ارشد، از رئیس‌جمهور گرفته تا وزرا و معاونان و مشاوران آنها پای بندی عملی خود را به شعارها و وعده‌هائی که می‌دهند نشان دهند و در اخلاق مداری سرآمد باشند. این آرمان در صورتی محقق خواهد شد که دولتمردان دولت تدبیر و امید، وعده‌های غیرعملی به مردم ندهند، برای تحقق وعده‌هائی که شدنی هستند از هیچ تلاش و کوششی فروگذار نکنند و در مواجهه با مردم آینه صداقت و درستی باشند. همه می‌دانیم و نسل امروز و آیندگان نیز باید بدانند که شهیدان سرافراز، رجائی و باهنر، چنین بودند و راز و رمز محبوبیت آنها و جائی که در دل‌های مردم دارند نیز همین است.

شهیدان رجائی و باهنر از فرصت گرانبهائی که نظام جمهوری اسلامی در اختیار آنها قرار داد حداکثر استفاده را به نفع کشور و ملت به عمل آوردند و درحالی که در بالاترین مسئولیت‌های اجرائی نظام قرار داشتند متواضع‌ترین افراد جامعه بودند و با صداقت کامل به مردم خدمت کردند. در هفته دولت اگر دولتمردان بتوانند همین ویژگی‌های شهیدان رجائی و باهنر را به درستی بشناسانند، می‌توانند مطمئن باشند که حق هفته دولت را ادا کرده‌اند.

منبع: جمهوری اسلامی

 
 

دیدگاهتان را بنویسید

- دیدگاه شما، پس از تایید سردبیر در دیار عالمان منتشر خواهد‌ شد
- دیدگاه‌هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد‌ شد
- دیدگاه‌هایی که به غیر از زبان‌فارسی یا غیرمرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد‌ شد