به گزارش پایگاه تحلیلی خبری گلپانا [1] شهرستان گلپایگان؛ فاطیما حجیج رئیس کمیسیون سیاست خارجی مجلس آفریقای جنوبی ظهر امروز دوشنبه (25/1/93) با علاءالدین بروجردی رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی دیدار و گفتوگو کرد.
بروجردی در ابتدای این دیدار با اشاره به مناسبات خوب دو کشور و دستاوردهای مثبت سفر اخیر ریاست مجلس شورای اسلامی به آفریقای جنوبی، گفت: افزایش رفت و آمد میان پارلمانهای دو کشور گام ارزشمندی در جهت تقویت همکاریهای پارلمانی و دو جانبه میان ایران و آفریقای جنوبی است.
وی با اشاره به توانمندیها و ظرفیتهای وسیع دو کشور در زمینههای گوناگون، افزود: گسترش همکاریهای پارلمانی میتواند نقش مؤثری در تقویت روابط دوستانه فی ما بین در عرصههای گوناگون ایفا کند.
رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در ادامه این دیدار با اشاره به تحریمهای ظالمانه غرب بر ضد ملت ایران، تصریح کرد: با گذشت سه دهه از تحریمهای امریکا و غرب، جمهوری اسلامی ایران با تکیه بر توانمندیهای ملی و متخصصان داخلی به پیشرفتهای وسیعی در زمینههای مختلف دانش و فنآوری دست یافته است.
وی همچنینن با اشاره به اوضاع منطقه و شکستهای متعدد امریکا در عراق، افغانستان و سوریه افزود: گسترش تروریسم و وقوع بحرانهای منطقه در نتیجه دخالتهای آمریکا و متحدانش است.
بروجردی در پایان این دیدار گفت: جمهوری اسلامی ایران همواره خواستار گسترش مناسبات دوستانه با دیگر کشورها در چارچوب احترام به یکدیگر، حفظ منافع متقابل و عدم دخالت در امور داخلی کشورها است.
فاطیما حجیج رئیس کمیسیون سیاست خارجی مجلس آفریقای جنوبی نیز در همین دیدار بر علاقمندی مجلس و دولت آفریقای جنوبی برای گسترش مناسبات فی ما بین، تأکید کرد و افزود: ایران کشور مهمی در منطقه خاورمیانه و جهان اسلام است و گسترش ارتباطات دو کشور اهمیت فراوانی دارد.
رئیس کمیسیون سیاست خارجی مجلس آفریقای جنوبی با انتقاد از تحریمهای یک جانبه غرب و امریکا علیه ملت ایران به بهانه موضوع هستهای گفت: بهرهبرداری صلحآمیز از انرژی هستهای حق هر ملتی است.
حجیج با اشاره به وقایع اخیر خاورمیانه به ویژه بحران سوریه نیز اظهار کرد: برخی از کشورهای مدعی دموکراسی و حقوق بشر در جهان مسبب اصلی بیثباتی و گسترش تروریسم در خاورمیانه و شمال آفریقا هستند.
رئیس کمیسیون سیاست خارجی مجلس آفریقای جنوبی در پایان این دیدار خواستار گسترش ارتباطات فرهنگی و اقتصادی و افزایش رایزنی مسؤلان دو کشور درباره مسائل منطقهای و جانی شد.