به گزارش پایگاه تحلیلی خبری گلپانا شهرستان گلپایگان؛ مرضیه افخم سخنگوی وزارت امور خارجه در مقدمه جلسه هفتگی خود همچنین درخصوص انتخابات ریاست جمهوری در افغانستان اظهار داشت : برگزاری سومین دوره انتخابات ریاست جمهوری و شوراهای ولایتی افغانستان را که برای نخستین بار توسط مردم افغانستان بدون حضور نیروهای خارجی و بـا مشارکت خوب و حضور درصد بـالای واجدین شرایـط رأی دهی برگزار شد ، به مردم و دولت افغانستان تبریک می گوئیم . این انتخابات نشانه اراده مردم افغانستان در تعیین سرنوشت خود بوده و گام ارزشمندی برای کشور افغانستان است ، جمهوری اسلامی ایران این تحول مثبت در کشور همسایه را موجب افتخار ملت مسلمان افغانستان می داند و امیدوار است بر این اساس انسجام و وحدت ملی افغانستان هر چه بیشتر تقویت گردد.
افخم در پاسخ به این سوال که سناتورهای آمریکا به دنبال طرحی هستند که به رییس جمهوری آمریکا اختیار داده شود به سفیران معرفی شده از سوی کشورها که تهدیدی برای امنیت ملی آمریکا یا مظنون به فعالیت های تروریستی باشند، ویزا صادر نشود و آیا احتمال دارد که شخص دیگری معرفی شود یا خیر، این مطلب را بیان کرد.
وی، افزود: ما سفیرمان را انتخاب کرده ایم، مقر سازمان ملل متحد در آمریکاست و از همین نظر برای صدور روادید از طریق مجاری و مسیر مرتبط با دولت آمریکا مکاتبه انجام شده است.
سخنگوی وزارت امور خارجه تصریح کرد: به نظر ما سفیر معرفی شده شایستگی حضور در این جایگاه را دارد و دارای پست های مهم دیپلماتیک در کشورهای اروپایی و استرالیا بوده است و فعالیت خوب، موثر و مثبتی را در پیشبرد روابط در دوره ماموریت هایشان داشته اند.
افخم خاطر نشان کرد: پیگیری این موضوع از کانال های دیپلماتیک ادامه دارد و هرگونه پاسخ ازسوی مجامع رسمی و دیپلماتیک ملاک تصمیم گیری خواهد بود.
امیدواریم در سال 93 شاهد شکل گیری روابط منسجم تری با جهان باشیم
سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: امیدواریم در سال 1393 شاهد شکل گیری روابط منسجم تر و مشخص تر با جهان باشیم که در این راستا حوزه های مختلف اقتصادی، فرهنگی و رسانه ای مورد توجه وزارت امور خارجه است.
افخم با بیان این که به دنبال توافق ژنو کارگروهی برای اجرای مفاد ذیربط تشکیل شده است، اظهار داشت: یکی از مسایلی که در مورد آن توافق شده، بحث دارایی هایی است که در اختیار جمهوری اسلامی ایران قرار می گیرد.
افخم اضافه کرد: تاکنون سه مرحله در این ارتباط انجام شده است و پیگیری ها برای رفع موانع با حوزه های ذیربط به خصوص بانک مرکزی، با مشورت های حقوقی انجام شده است و کار دنبال می شود.
سخنگوی وزارت امور خارجه افزود: اگرچه برخی موانع در روند کار پیش می آید اما در مجموع این کار در مسیر اجرا است؛ اینکه دست اندازهایی پیش بیاید، طبیعی است هرچند توقع داشتیم این کار سریعتر پیش برود.
وی اظهار امیدواری کرد که در طول دوره 6 ماهه طرف های مذاکره کننده به تعهدات خود عمل کنند و بتوانیم نتایج را در پایان دوره به طور روشن اعلام کنیم.
امیدواریم شاهد دستاوردهای مثبت در جهت احقاق حقوق هسته ای کشور باشیم
افخم در پاسخ به سوالی دیگر در مورد عملکرد دستگاه سیاست خارجه در سال گذشته گفت: دستگاه سیاست خارجی کماکان بحث تامین منافع و پیشبرد اهداف کشور را دنبال می کند؛ بحث مذاکرات جامع که از سال گذشته آغاز شده است در اولویت این برنامه ها قرار دارد.
وی اظهار امیدواری کرد: با پیگیری ها برای انجام مذاکرات جامع، بتوانیم شاهد دستاوردهای مثبت در جهت احقاق حقوق هسته ای کشور باشیم.
افخم تصریح کرد: در عین حال در سیاست خارجی به پیشبرد مناسبات خوب با کشورهای مختلف جهان توجه داریم؛ مسیر خوبی شروع شده است که باید در این چارچوب، روند را بر اساس احترام متقابل و مواضع برابر دنبال کنیم که این دو اصل کلیدی در تنظیم و پیشبرد مناسبات ما با کشورهای مختلف جهان است.
وی اظهار امیدواری کرد: در سال 1393 شاهد شکل گیری روابط منسجم تر و مشخص تر با جهان باشیم که در این راستا حوزه های مختلف اقتصادی، فرهنگی و رسانه ای مورد توجه ما است.
سخنگوی وزارت امور خارجه از رسانه ها درخواست کرد که در این مسیر به سهم خودشان در پیشبرد این اهداف ایفای نقش کنند.
به دنبال دسترسی کنسولی با علی رحمت اسدی هستیم
سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سوالی درباره اقدامات انجام شده برای دفاع از «علی رحمت اسدی» تبعه ایرانی بازداشت شده در تایلند که مظنون به ربایش «عباس یزدانی» تاجر ایرانی در امارات است، اظهار داشت: ما هم اخبار منتشر شده در رسانه ها را شنیدیم و متعاقب آن مسوولان کنسولی ما در ابوظبی و دبی تماس دیپلماتیک برقرار کرده اند.
افخم با بیان این که فعلا به دنبال اطلاعات رسمی تر و موثق تر هستیم، اظهار داشت: در عین حال دسترسسی کنسولی با آقای اسدی را هم دنبال می کنیم تا ابعاد موضوع و اقدام مورد نیاز را اتخاذ کنیم.
وی افزود: این موضوع در عین حال در حوزه امور کنسولی و ایرانیان وزارت امور خارجه در حال پیگیری است تا بتوانیم در واکنش به اقدام امارات مبنی بر دستگیری تبعه ایرانی، اقدامات حقوقی روشن و مشخصی را اتخاذ کنیم.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی اظهار داشت: در این مرحله به دنبال دسترسی کنسولی و اطلاعات رسمی هستیم و متعاقب آن نسبت به اقدام بعدی تصمیم گیری و از طریق رسانه ها اطلاع رسانی خواهیم کرد.
با پیشرفت مذاکرات هسته ای به مشورت های حقوقی بیشتر نیاز است
سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به سوال خبرنگاران مبنی بر تشکیل تیم مشورتی و حقوقی در جریان مذاکرات هسته ای توضیح داد: ترکیب تیم مذاکره کننده مشخص است در عین حال با روند پیشرفت مذاکرات در مراحل بعدی کار لازم است تا مشورت های حقوقی بیشتر با کارشناسان صورت گیرد و از ظرفیت های متخصصان در حوزه های مختلف بیش از پیش استفاده شود.
وی مذاکرات را امری حساس و کاری ملی توصیف کرد و گفت: باید از تمام توان و ظرفیت موجود در کشور برای رسیدن به نتیجه معقول استفاده کرد بنابراین همانطور که اشاره شد افرادی به تیم مذاکره کننده مشورت خواهند داد.
وی همچنین در پاسخ به سوال خبرنگار دیگری مبنی بر حضور دکتر «جمشید ممتاز» و دکتر «زمانی نیا» گفت: تاکید می کنم که این افراد به گروه مشورتی اضافه شده است.
روابط تهران و اسلام آباد در حوزه های مختلف همکاری ادامه دارد
سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سوالی درباره وضعیت پنجمین مرزبان ایرانی ربوده شده توسط گروهک تروریستی موسوم به جیش العدل گفت: از نظر ما وضعیت ایشان همچنان نامشخص است و برای تعیین وضعیت وی پیگیری های لازم در تماس ها و ارتباطات دیپلماتیک سیاسی ادامه دارد.
وی از تماس با مسوولان پاکستانی خبر داد و گفت: طی روزهای آینده سفر معاون وزیر خارجه پاکستان به تهران را خواهیم داشت که البته زمان آن هنوز مشخص نشده اما گفت و گو پیرامون مرزبانان ربوده شده و همچنین وضعیت جمشید دانایی فر همچنان در دستور کار ما قرار دارد.
وی همچنین گفت: موضع بعدی وزارت خارجه با به دست آوردن اطلاعات تکمیلی تر اعلام خواهد شد.
وی در پاسخ به سوال یکی دیگر از دیگر خبرنگاران مبنی بر تاثیر موضوع گروگانگیری بر روابط تهران – اسلام آباد گفت: تهران – اسلام آباد روابط خوبی مبتنی بر ارتباط دو کشور مسلمان دارند، این دو کشور مشترکات بسیاری و همچنین همکاری های مختلفی در حوزه های متعدد کاری دارند و ارتباطات دو کشور در سطوح بالای دیپلماتیک ادامه دارد همچنان که اخیرا مذاکرات بین رییس جمهوری کشورمان و نواز شریف همتای پاکستانی اش انجام شد.
وی از روند رو به جلو و پیشرفت روابط ایران و پاکستان خبر داد و گفت: در عین حال امیدواریم موضوعاتی از این دست از طریق همکاری ها حل و فصل شود و در عین حال روند همکاری ها نسبت به گذشته بهتر شود.
وزارت خارجه با مجلس برای اجرای طرح نمایندگان مبنی بر انگشت نگاری از اتباع اروپایی همکاری می کند
سخنگوی وزارت امورخارجه در پاسخ به سوالی مبنی بر طرح های بیان شده از سوی نمایندگان مجلس مبنی بر انگشت نگاری از اتباع خارجی در واکنش به قطعنامه پارلمان اروپا گفت: نباید فراموش کنیم که موضوع انگشت نگاری از برخی اتباع خارجی مصوبه مربوط به گذشته است و دولت سه سال پیش آن را ابلاغ کرده است و وزارت خارجه نیز همان زمان برای اجرای آن اعلام آمادگی کرد.
وی افزود: امروز هم آمادگی و عزم لازم برای همکاری و اجرای اقداماتی از این دست را داریم اما نیازمند برخی تسهیلات برای اجرای آن هستیم.
افخم با اشاره به اینکه وزیر خارجه اعلام کرده تا بودجه لازم برای تجهیزات مورد نیاز این کار تامین شود اظهار امیدواری کرد که امکان انجام انگشت نگاری در سفارتخانه ها و مبادی ورودی درباره کشورهایی که این اقدام را برای اتباع ایرانی انجام می دهند صورت گیرد.
وی در عین حال خاطرنشان کرد: البته این طرح و طرح های دیگر لازم است در صحن مجلس یا کمیسیون های مربوطه بررسی بیشتر شود و ما نیز متناسب با پیشرفت کار و در صورت تصویب آن، همکاری های لازم را انجام خواهیم داد.
به گفته افخم معاون کنسولی وزارت خارجه در مجلس نیز حضور فعال دارد تا آنچه که به نفع منافع و مصالح کشور است انجام شود.
وی تاکید کرد: بدنه دولت و وزارتخارجه خود را ملزم به اجرای مصوبات مجلس می داند و امیدوار است که پیش فرض های این طرح ها حفظ امنیت و منافع کشور باشد.
وی تاکید کرد: البته جلسات بعدی مجلس طی امروز و فردا مسایل را آشکار خواهد کرد و ما آمادگی مشارکت بیشتر را داریم.
پیگیری ها درباره وضعیت دیپلمات ایرانی در یمن ادامه دارد
سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به سوالی مبنی بر آخرین وضعیت دیپلمات ایرانی ربوده شده در یمن گفت: پیگیری های ما در این زمینه ادامه دارد، گروه های کاری در حال دریافت اطلاعات از آخرین وضعیت دیپلمات ایرانی در یمن هستند و طرف ایرانی به طور مستمر با مقامات یمن در تماس است.
وی افزود: ما منتظر هستیم تا اطلاعات موثق از مجاری و منابع مطمئن به دست ما برسد و در عین حال امیدواریم براساس این اخبار و اطلاعات بتوانیم به پیشرفت های بیشتری دسترسی پیدا کنیم.
مرزبان های ربوده شده ما در پاکستان بودند
افخم در واکنش به اظهارات مقامات پاکستانی مبنی بر نبودن مرزبانان ایرانی ربوده شده در خاک این کشور در ایام گروگانگیری گفت: شواهد و ادله چیز دیگری به ما می گوید. اطلاعات ما نشان می دهد که مرزبان ها بعد از ربوده شدن در پاکستان نگهداری می شدند و ما پیگیری های خود را از طریق دولت پاکستان ادامه می دهیم.
وی افزود: ما در اولین اقدام با سفیر این کشور صحبت کردیم و خواهان پیگیری موضوع شدیم. علاوه بر این کمیسیون مرزی مشترکی دوره کاری خود را در همان زمان ربوده شدن این سربازان آغاز کرد و طی آن بر تامین امنیت مرزی و خواست ایران مبنی بر پیگیری وضعیت مرزبان ها تاکید شد.
سخنگوی وزارت خارجه افزود: از نظر ما مرزبان ها داخل پاکستان بودند به همین دلیل ما خواهان اقدامات جدی این کشور برای شناسایی و تحویل تروریست ها بودیم.
وی همچنین تاکید کرد: موضوع مرزبان پنجم «جمشید دانایی فر» نیز در دست پیگیری است و امیدواریم مسوولان و مقامات پاکستانی اطلاعات خوبی در این زمینه به ما بدهند.
ظریف برای حضور در کنوانسیون رژیم حقوقی دریای خزر به مسکو سفر می کند
افخم در بخش دیگری از سخنان خود به سفر وزیرخارجه به مسکو اشاره کرد و توضیح داد: ظریف هفته اول اردیبهشت ماه در چارچوب گروه کاری مربوط به رژیم حقوقی دریای خزر به روسیه خواهد رفت.
وی عنوان کرد: روزهای 12 و 13 فروردین ماه در عشق آباد ترکمنستان جلسه ای با حضور معاونان وزرای خارجه کشورهای ساحلی دریای خزر برگزار شد که هدف از آن بررسی مباحث حقوقی دریای خزر و تهیه پیش نویس بود.
اقدام اخیر پارلمان اروپا نشان داد که نسبت به واقعیت های ایران بیگانه هستند
افخم در واکنش به اقدام پارلمان اروپا برای تصویب قطعنامه علیه جمهوری اسلامی ایران گفت: اقدام پارلمان اروپا در تصویب قطعنامه علیه ایران آن هم با چنین متن و ادبیاتی غیرقابل قبول است و از نظر ما اقدامی هدفمند و متاثر از اطلاعات و فشارهای دشمنان ایران و گروه های صهیونیستی است.
منبع: تسنیم