به گزارش پایگاه تحلیلی خبری گلپانا [1] شهرستان گلپایگان؛ گروه “جیشالظلم” در ۱۸ بهمن ۱۳۹۲ در منطقه مرزی “جکیگور” استان سیستان و بلوچستان ۵ تن از مرزبان ایرانی را گروگان گرفت. که با گذشت دوماه سرانجام در تاریخ 17فروردین 1393 با تلاش جمهوری اسلامی 4تن از این سربازان به کشور بازگشتند.این گروه تروریستی یکی از سربازان به نام دانی فر را به شهادت رساندند.
[2]
نقش مولوی عبدالحمید یکی از اعلمای اهل سنت سیستان و بلوچستان در آزادی این 4 مرزبان، روشن است اما سوالاتی در ذهن مردم ایجاد می شود که چرا این شخص برای آزادی این افراد تلاش می کرد و چه هدفی را دنبال می کرد.
مولوی عبدالحمیداز اولین کسانی بود که برای آزادی مرزبانان اقدام کرد و با ارسال امان نامه برای تروریست ها خواستار آزادی آنها شد.با این اوصاف این طور به نظر می رسد که مولوی عبدالحمید با گروه تروریستی جیش الظم در ارتباط است ، برهمین اساس این سوال مطرح می شود که حال این شخص ار کجا و چگونه با آنها ارتباط دارد و هدفش از
تلاش برای آزادی چیست؟
از شخص مولوی عبدالحمید این انتظار می رود که اگر خیلی دلسوز است برای پاکسازی استان سیستان و بلوچستان را از وجود اشرار و تروریستها اقدام لازم را انجام دهد و برای آزادی دانایی فر یک از سربازان ربوده شده که هنوز به کشور برنگشته و از سرنوشت آن اطلاعی در دست نیست تلاش کند.
به گفته مولوی عبدالحمید، گروگانگیران خواستار آزادی برخی از زندانیان بودند و درخواستهای دیگری نیز مطرح کردند، اما در نهایت پذیرفتند که به احترام کتاب قرآن و حرمت علما و مردم، مرزبانان را آزاد کنند.
چرا گروهک تروریستی، از رایزنی مولوی عبدالحمید برای آزادی مرزبانان استقبال کرد؟
در این میان اصرار استاندار سیستان و بلوچستان برای مطرح کردن نام مولوی عبدالحمید به عنوان یک چهره تندرو برای رایزنی با استقبال گروهک جیش العدل نیز حتی مواجه شد. در این استقبال نکته مهمی که وجود دارد این است که گروهک جیش الظلم آزادی مرزبان را از طریق مولوی عبدالحمید بازی دو سر برد برای خود میبیند. پس از انتقادات به این گروه از طرف اقشار مختلف مردم شیعه و سنی در جنوب شرق این گروهک تروریستی میان نفرت بیشتر و آزادی مرزبانان گزینه دیگری پیش روی خود نداشت و با دخالت مولوی عبدالحمید بهترین فرصت برای بازی دو سر برد این گروه مهیا شد. به همین دلیل نیز در بیانیه رسمی خود به صورت پررنگ آزاد سازی مرزبانان را در به پاسخ به مطالبه علمای اهل سنت منطقه بیان می کند.
آنچنان در اظهارات سران جیشالظلم مشهود است، مخالفت اهل سنت ایران با رفتار این گروه تروریستی و عدم وجود پایگاه اجتماعی در میان قوم بلوچ و اهل سنت در جنوب شرق کشور است. نکتهای که تغذیه و خطدهی این گروه توسط سرویسهای خارجی را باز هم تایید میکند.
اختلاف در این گروه تروریستی برای تحویل گروگانها به ایران و یا به قتل رساندن آنها که به گروکشیهایی در این گروه منجر شده و حتی در مصاحبههای سران جیشالعدل نیز منعکس شده است، نشان میدهد که این گروه کوچکتر، ضعیفتر و غیرمنسجمتر از آن است که حتی به آن عنوان «جیش» و یا «سازمان» در حد فعالیتهای تروریستی هم اطلاق شود. چه رسد به اینکه خود را با کمک دستگاه تبلیغاتی عربستان و انگلیس به عنوان یک سازمان بزرگ اجتماعی و پایگاه و بدنه در میان اهل سنت و قوم بلوچ کشور معرفی کند.
آنچه اقدامات تروریستی را برای اعضای گروه تروریستی جیش العدل و گروههای مشابه همچون ریگی عادی کرده است، تفکری است که از آن به عنوان تفکر وهابیت و تفکر تکفیری یاد میشود. پاسخ به این سوال را که این تفکر چگونه در مناطق سنی نشین ایران ترویج شده است، بدون شک باید برخی حوزههای علمیهای یافت که اتفاقا با پشتیبانی برخی از چهرههای مطرح این روزهای منطقه شرق کشور، در مناطق مرزی مشغول فعالیت، یارگیری و ترویج این تفکر هستند، آسیبی که راهکار آن اجرای قانون نظارت بر حوزههای علمیه اهل سنت کشور است و البته این قانون به دلایلی که اعلام نشده در دولت یازدهم بصورت مودبانهای بایگانی شده است.
و نکته آخر آنکه اگر مولوی عبدالحمید به راحتی توانسته است پیغام خود مبنی بر آزادی گروگانهای ایرانی را به گروه تروریستی جیش العدل برساند، قطعا این توان را نیز داشته است که نیروهای امنیتی و نظامی ایران را نیز به سمت این گروه رهنمون کند، این که چرا این اتفاق نیافتاده است، سوالی است که پاسخ به آن واقعیتهای بزرگی را روشن خواهد کرد!
انتقاد روزنامه جمهوری اسلامی از مولوی عبدالحمید
در همین رابطه روزنامه جمهوری اسلامی هم در سرمقاله خود با عنوان «علمای اهل سنت زاهدان و انتظارات» نوشت:
از شخص مولوی عبدالحمید این انتظار وجود دارد که با تلاش مستمر خود، استان سیستان و بلوچستان را از وجود اشرار و تروریستها پاک کند تا این تهمت ناروا متوجه وی نباشد که در موارد بحرانی با استفاده از نفوذ خود بر اشرار، تلاش میکند توجه دولتمردان جمهوری اسلامی را برای گرفتن امتیازاتی به نفع خود جلب نماید. امام جمعه زاهدان، هنگامی حسن نیت کامل خود را میتواند به اثبات برساند که تمام توان خود را در جهت ریشهکن ساختن اشرار از استان سرفراز سیستان و بلوچستان بکار گیرد و کاری کند که این استان از لوث وجود آنان پاک شود.
این گروهک را چه به آزادیخواهی؟ آیا می دانید معنای مذاکره با یک گروهک تروریست چیست؟
همچنین یک سایت حامی دولت نیز دراین رابطه نوشت: جناب مولوی عبدالحمید ، تاکید می کنیم که همت و تلاش جنابعالی نقش تعیین کننده ای در خوشحالی ملت ایران در آغاز سال 93 داشت ، اما کاش پاسخ دهید که این گروهک را چه به آزادیخواهی؟ آیا می دانید معنای مذاکره با یک گروهک تروریست چیست؟ اگر فرضاً دولت چنین خبطی کند و با این اراذل تروریست، بنشیند لابد باید از فردا منتظر بود تا گروه های مختلف تروریستی، دست به اعمال جنایتباری زده و سپس از مذاکره دم بزنند؟
مولوی سلامی:کسی نمی تواند ادعای مذاکره با تروریست ها را بکند
مولوی نذیر احمد سلامی هم در گفت و گو با عصر هامون با اشاره به آزادی مرزبانان ربوده شده از دست گروهک جیش الظلم اظهار داشت: قطعا این پیروزی منتسب به کل نظام مقدس جمهوری اسلامی است و همه مردم و مسئولین در این پیروزی نقش داشتند و هیچ کس حق ندارد آزادی مرزبانان را به شخص یا گروهی خاص منسوب کند بلکه این اقدام ثمره وحدت ملی است که با همت مردم و مسئولین به ثمر نشست.
وی با اشاره به اقدامات شرورانه این گروهک تروریستی در مرزهای استان ادامه داد: علما و سران طوایف اهل سنت سیستان و بلوچستان همیشه این جریانات و حوادث را به شدت محکوم کرده اند و تلاش کرده اند که این جریانات را حل نمایند.
مولوی سلامی با اشاره به ادعای گروهک تروریستی در حمایت از حقوق مردم بلوچ و اهل سنت، بیان کرد: اهل سنت خواستار کشتن افراد بیگناه نبوده و نیست و مردم بلوچ نیازی به حمایت تروریستها از خود ندارند و وسالهاست مردم شیعه و سنی سیستان و بلوچستان برادرانه با هم در این استان زندگی می کنند.
نماینده مردم سیستان و بلوچستان در مجلس خبرگان رهبری با اشاره به ادعای گروهک جیش الظلم مبنی بر باجگیری از نظام و هرگونه مذاکره با آنها، بیان کرد: اسلام همیشه غالب و برتر است و مغلوب کفر و قدرت های شیطانی نشده و نمی شود و با توجه به مبانی اسلام و شفافیت قوانین اسلامی، نظام جمهوری اسلامی هیچ وقت با جریان کفر و ترور مذاکره نکرده و به کسی باج نداده و نمی دهد و کسی نمی تواند چنین ادعایی بکند.
مولوی سلامی ادامه داد: علمای تشیع و تسنن در حذف این جریانات که به دنبال تفرقه بین مذهب شیعه و سنی است نقش برجسته ای دارند لذا علما باید دست در دست هم دهند و سعی در حفظ وحدت نمایند و این وظیفه ای برای همه مردم است تا جلوی کسانی که سعی در خدشه دار کردن نظام و صفوف مسلمان دارند بایستند.
وی با اشاره به اینکه علما و روحانیون اهل سنت هیچ گاه بر خلاف مصلحت نظام گام بر نداشتند گفت: همه علما بویژه علمای برجسته می بایست همراه و همگام با نظام مقدس اسلام گام بردارند تا خدچه ای به وحدت ملی وارد نشود.
مولوی سلامی در پایان با اشاره به کشتار مردم مسلمانتوسط تکفیری ها در سایر کشور ها، گفت: ما باید تلاش نماییم که این بحران ها در کشور ما تسری پیدا نکنند چرا که جمهوری اسلامی الگوی وحدت مسلمانان جهان است و این را باید به دیگر کشور های اسلامی صادر و نقشه راهی برای تمام مسلمانان جهان باشیم.