logo

امروز سه شنبه ۱۸ دی ۱۴۰۳

Tuesday, 7 January , 2025

آدم‌هایی که میمون و خوک شدند

عده‌ای از بنی‌اسرائیل به دلایلی که در آیات 78 و 79 سوره مبارکه «مائده» ذکر شده است؛ توسط 2 نفر از پیامبران بزرگ الهی لعنت شدند که عده‌ای تبدیل به میمون و عده‌ای دیگر نیز تبدیل به خوک شدند.

تاریخ انتشار: ۱۶:۴۰ - شنبه ۱۳۹۳/۰۱/۹
مدت زمان مطالعه: 2 دقیقه
آدم‌هایی که میمون و خوک شدند

به گزارش پایگاه تحلیلی خبری گلپانا شهرستان گلپایگان؛

sismFT2d_250

کسى که نسبت به فساد، بى‌تفاوت باشد ملعون انبیاست

حضرت داود علیه‌السلام، بنی‌اسرائیل را به خاطر تخلّف از حکم تعطیلى روزهاى شنبه لعنت کرد و حضرت عیسى‏ علیه‌السلام نیز بدان جهت که بنی‌‏اسرائیل پس از خوردن مائده‏ آسمانى که با دعاى آن حضرت و براى اطمینان قلبى آنها نازل شده بود باز کفر ورزیدند، آنان را لعنت کرد.

امام باقرعلیه‌السلام فرمود: نفرین حضرت داود، آنان را خوک و نفرین حضرت عیسى، آنان را میمون کرد. (تفسیر نور)

این مطالب در تفسیر آیه 78 سوره مبارکه «مائده» آمده است، این آیه می‌فرماید: «لُعِنَ الَّذِینَ کَفَرُواْ مِن بَنِی إِسْرَائِیلَ عَلَى لِسَانِ دَاوُودَ وَ عِیسَى ابْنِ مَرْیَمَ ذَلِکَ بِمَا عَصَوا وَّ کَانُواْ یَعْتَدُونَ؛ از میان فرزندان اسرائیل آنان که کفر ورزیدند به زبان داوود و عیسى بن مریم مورد لعنت قرار گرفتند این [کیفر] به خاطر آن بود که عصیان ورزیده و [از فرمان خدا] تجاوز می‌کردند (78)»

عدم نهی از منکر، کاری زشت

آیه بعد از این آیه شریفه نیز یکی دیگر از ویژگی‌های ناپسند این عده از قوم بنی‌اسرائیل را بیان می‌کند و می فرماید: «کَانُواْ لاَ یَتَنَاهَوْنَ عَن مُّنکَرٍ فَعَلُوهُ لَبِئْسَ مَا کَانُواْ یَفْعَلُونَ؛ [و] از کار زشتى که آن را مرتکب می‌شدند یکدیگر را بازنمی‌‏داشتند راستى چه بد بود آنچه می‌کردند».

امام صادق علیه‌السلام می‌فرماید: این دسته از بنی‌‏اسرائیل که خداوند از آنها در این آیه مذمّت کرده است، کسانى بودند که در جلسات گناه وارد نمی‌شدند، لیکن در برخورد با گنهکاران با لبخند و انس برخورد می‌کردند.

همچنین در روایت دیگرى از حضرت چنین آمده است: چون بنی‌‏اسرائیل از ظالمان، منکر را می‌دیدند اما به جهت منافعى که از آنان می‌‏بردند، نهى از منکر نمی‌کردند، (تا منافعشان به خطر نیفتد و یا خطرى متوجّه آنان نشود) خداوند از آنان به بدى یاد کرده است. (تفسیر نور)

مراقب خودمان باشیم

قرآن کریم «هُدیً لِلنّاس» است؛ یعنی هدایتی برای همه مردم و در همه زمان‌ها پس یادمان باشد که از فرمان پیامبر اعظم(ص) نافرمانی نکنیم و اگر یکی از ما مرتکب این نافرمانی شد او را از این کار نهی کنیم.

منبع:فارس


برچسب‌های خبر
دیدگاهتان را بنویسید

- دیدگاه شما، پس از تایید سردبیر در دیار عالمان منتشر خواهد‌ شد
- دیدگاه‌هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد‌ شد
- دیدگاه‌هایی که به غیر از زبان‌فارسی یا غیرمرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد‌ شد