logo

امروز سه شنبه ۱۸ دی ۱۴۰۳

Tuesday, 7 January , 2025

دستور کار حقوق بشری اروپا درباره ایران

یک نماینده پارلمان اروپا که اخیرا به ایران سفر کرده بود از محکوم فتنه در ایران به عنوان قهرمان یاد کرد و همچنین گفت که امیدوار است نماینده ویژه اتحادیه اروپا به ایران سفر کند.

تاریخ انتشار: ۱۹:۱۰ - چهارشنبه ۱۳۹۳/۰۱/۶
مدت زمان مطالعه: 3 دقیقه
دستور کار حقوق بشری اروپا درباره ایران

به گزارش پایگاه تحلیلی خبری گلپانا شهرستان گلپایگان به نقل از المانیتور، در حالی که تمرکز جهان بر برنامه هسته‌ای ایران است، اتحادیه و پارلمان اروپا دستور کار خود را توسعه داده و سابقه حقوق بشر این کشور را در آن گنجانده‌اند بطوریکه باعث ایجاد بحث‌هایی در جمهوری اسلامی شده است.

98040

حقوق بشر برای اتحادیه اروپا اولویت است

«ماریت اسخاکه» عضو پارلمان اروپا که اخیر در قالب هیات پارلمانی به ایران سفر کرده بود این هفته طی نشستی در اندیشکده شورای آتلانتیک گفته است که این گروه (هیات پارلمانی اروپا) به مقامات ایرانی خاطرنشان کرد که «حقوق بشر برای اتحادیه اروپا یک اولویت است و باید در اولویت باقی بماند»، البته بدون اینکه مذاکرات جاری برای دستیابی توافق بلند مدت با ایران را مختل کند.

مردم ایران تحت سرکوب سیستماتیک زندگی می‌کنند

خانم اسخاکه همچنین می‌گوید: معادله حاصل جمع صفری بین تمرکز فقط بر موضوع هسته‌ای و فراموش کردن وضعیت مردم ایران که تحت سرکوب سیستماتیک زندگی می‌کنند، وجود ندارد.

نسرین ستوده در ایران یک قهرمان است

وی با اشاره به دیدار هیات ۵ نفره پارلمان اروپا با «نسرین ستوده»، محکوم فتنه در سفارت یونان گفته است: دیدار ستوده با اروپایی‌ها در سفارت یونان در رسانه‌های ایرانی بحث و جنجال به پا کرد. بسیاری از ایرانی‌ها ستوده را به عنوان «قهرمان عصر مدرن برای ادامه دفاع از نوجوانان در صف مرگ و دیگرانی که در شرایط بسیار سخت هستند» تلقی می‌کنند.

این گزارش در ادامه با اشاره به موضوع اعدام در ایران و گزارش احمد شهید، گزارشگر سازمان ملل به نقل از خانم اسخاکه نوشت: برخی از این اعدام‌ها احتمالا به دلایل جرایم سیاسی بوده است.

وی ادامه داد: محمد جواد لاریجانی به هیات پارلمانی اروپا گفته است که ایران لغو مجازات مرگ برای جرایم مرتبط با مواد مخدر را بررسی می‌کند. من معتقدم ما می‌توانیم در مطرح کردن این مباحث و کمک به افرادی در ایران برای یافتن مسیری برای پرداختن به این موضوعات نقش ایفا کنیم. کاترین اشتون هم وقتی در سفر خود به ایران با فعالان زن دیدار کرد، جنجال به پا کرد.

بحث درباره ۳ آمریکایی در دیدار شرمن با ایرانی‌ها

این گزارش در ادامه به دیدار دوجانبه «وندی شرمن»، مذاکره کننده ارشد آمریکایی اشاره کرده و می‌نویسد که شرمن در دیدارهای دوجانبه خود با ایرانی‌ها درباره وضعیت سه آمریکایی از آنها پرس‌وجو می‌کند.

گفت‌وگو درباره حقوق بشر، سوریه و حمایت از تروریسم همزمان با مذاکرات هسته‌ای

یک مقام ارشد دولت اوباما در این زمینه به المانیتور گفته است: هیات امریکایی همیشه موضوع شهروندان آمریکایی را زمانی که ما با آنها ملاقات می‌کنیم مطرح می‌کند. ما گفته‌ایم که همزمان با مذاکره درباره موضوع هسته‌ای با ایران، ما به تصریح نگرانی‌های جدی‌مان با ایران بر سر سابقه ضعیف حقوق بشری این کشور، نقش مخرب آن در سوریه و حمایتش از تروریسم ادامه خواهیم داد. مذاکرات هسته‌ای متمرکز بر موضوع هسته‌ای بوده و سایر موضوعات مورد نگرانی به طرق دیگر پرداخته می شوند، از جمله از طریق گزارش سالانه حقوق بشر وزارت خارج آمریکا.

اعزام نماینده ویژه حقوق بشر اتحادیه اروپا به ایران

اسخاکه با اشاره به وضعیت حقوق بشر ایران می‌گوید: پارلمان اروپا امیدوار است «استاوروس لامبرینیدیس» نماینده ویژه اتحادیه اروپا در امور حقوق بشر را با ایران اعزام کند و همچنین از گروهی از نمایندگان مجلس ایران دعوت کرده است ماه آینده به بروکسل بیایند.

چرا مقامات ایران توییتر دارند، اما مردم نه

وی با اشاره به سفرش به تهران گفت: هیات ما همچنین موضوع آزادی اینترنت را (در این سفر) مطرح کرد. این موضوع غیرقابل تحمل است که مقامات ایرانی حساب کاربری در توییتر دارند اما به مردم اجازه دسترسی به آن را نمی‌دهند.

اسخاکه همچنین گفت که زمانی که خواسته بود سایت خود را به مقامات ایرانی نشان دهد که در آن از تاثیر تحریم‌ها در زمینه داروها و سایر کالاهای انسانی اعتراض کرده، نشان دهد اما سایتش فیلتر بوده، احساس شرمندگی کرده است.

وی گفت: رویکرد اروپا به تعامل با ایران ممکن است از رویکرد آمریکا متفاوت باشد، اما به منظور دستیابی به بهترین نتیجه ما باید با هم به عنوان مکمل و مستقل همکاری کنیم. ما ساده لوح نیستیم. اینها چالش‌های سختی هستند اما بدون پرداختن به انها، نمی توان آنها را حل کرد.

منبع: فارس

برچسب‌های خبر
اخبار مرتبط
دیدگاهتان را بنویسید

- دیدگاه شما، پس از تایید سردبیر در دیار عالمان منتشر خواهد‌ شد
- دیدگاه‌هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد‌ شد
- دیدگاه‌هایی که به غیر از زبان‌فارسی یا غیرمرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد‌ شد