کرارا من به این آقای ابوالحسن گفتم از این گروه های فاسد، از این منافقین تبری کن. در ملاء عام اینها را از خود بران، اینها تو را به تباهی می کشانند…
به گزارش پایگاه تحلیلی خبری شهرستان گلپایگان،۳۳ سال پیش در تاریخ ۱۰ شهریور ۱۳۵۹، ابوالحسن بنی صدر، رئیس جمهور در خصوص اجرای قانون سخنانی گفت که بعدا عملا همه آنها را نقض کرد.
کار رئیس جمهور اجرای قانون است
– کار رئیس جمهوراجرای قانون است و اگر دولتی آمد و گفت که نمی خواهم قانون را اجرا کنم خوب خط او با خط رئیس جمهور که اجرای قانون است فرق می کند من باید به مردم بگویم این رئیس جمهوری که شما انتخاب کرده بودید تا قانون اساسی را اجرا بکند دولتی آمده است که این قانون اساسی را قبول ندارد .
قوانین مصوب مجلس حتی اگر با آن موافق نباشم باید اجرا شوند
– رئیس جمهور باید قانون را به اجرا در آورد ممکن است خیلی چیزها در مجلس تصویب بشود و من موافق نباشم اما من که نمی توانم اجرای آنها را متوقف کنم خط من باید خط قانون باشد قانونی که تصویب شد باید اجرا کنم . (۱)
تاکید بنی صدر بر اجرای قانون را باید در محک تاریخ به بررسی نشست . یکی از تجربیات گرانبهای انقلاب اسلامی به سال ۱۳۶۰ و مباحث منجر به برکناری بنی صدر مربوط می شود . آن جایی که حضرت امام آن سال را سال قانون نام گذاری کردند و در خلال بحث های آن زمان از رئیس جمهور وقت خواستند که مرزبندی شفافی با منافقین و گروه های معاند نظام داشته باشد تا بتواند همچنان در خدمت اسلام و نظام اسلامی بماند، حضرت امام(ره) بعدها در این باره فرمودند:«کرارا من به این آقای ابوالحسن گفتم از این گروه های فاسد، از این منافقین تبری کن. در ملاء عام اینها را از خود بران، اینها تو را به تباهی می کشانند و این جوان جاهل و نادان که نتوانست بفهمد اسلام یعنی چه خود را به تباهی کشاند.»
در واقع حضرت امام(ره) در تاکیدات خود به بنی صدر اختلاط و عدم مرزبندی شفاف با منافقین و دشمنان نظام را عامل تباهی معرفی می کنند، هر چند که آن فرد، کسی چون بنی صدر باشد که در فرانسه در کنار امام بود و پس از آن هم یک پای مناظره با مخالفان جمهوری اسلامی بود.
نکته کلیدی دیگر مورد نظر امام که همواره به همه جریان های سیاسی کشور از جمله رئیس جمهور و شخص بنی صدر گوشزد می کردند لزوم تبعیت از قانون بود . در همان روزگار امام(ره) خطاب به بنی صدر می فرمایند: «نمی شود از شما پذیرفت که قانون را قبول نداریم، غلط می کنی قانون را قبول نداری، قانون تو را قبول ندارد. اگر می خواهید از صحنه بیرونتان نکنند، پیرو قانون باشید.»
در این فراز از کلام نورانی امام(ره)، به صراحت بیان می شود که شاخص و ملاک عمل سیاسی قانون است و نه اشخاص.
به بیان بهتر مگر می توان دیگران را به عدم رعایت قانون متهم نمود، اما خود نص صریح قانون اساسی را نقض کرد؟
منبع:
۱- اطلاعات ، ۱۰ شهریور ۱۳۵۹ ، صفحه ۳