به گزارش پایگاه تحلیلی خبری گلپانا شهرستان گلپایگان؛ سید علی اکبر حسینی دراین آیین که باحضور فرماندار،مدیریت جهادکشاورزی ومسئولان شهرستان در سالن اجتماعات جهاد کشاورزی گلپایگان برگزار شد، تأکید کرد: تشخیص بیماریها ی دامی و نظارت بر کیفیت فرآورده های خام دامی بدون آزمایشگاه امکان پذیر نیست .
وی افزود: تشخیص برخی ازبیماری های دامی در آزمایشگاه های دولتی و بخشی در آزمایشگاههای خصوصی صورت می گیرد.
مدیر کل دامپزشکی اصفهان تأکید کرد: تأمین بهداشت و سلامت جمعیت دام ، طیور و آبزیان و فرآوردههای خام دامی و نظارت و کنترل بر بیماری های مشترک انسان و دام وظیفه دامپزشکی می باشد.
مدیرکل دامپزشکی اصفهان افزود: نه تنها خدمات ارائه شده در دامپزشکی به همه مردم اختصاص داشته بلکه همه مصرفکنندگان فرآوردههای دامی نیز باید از خدمات دامپزشکی بهرهمند شوند.
وی با بیان اینکه حدود 4میلیون رأسی دام در استان اصفهان است، تصریح کرد: سالانه بیش از 13.5 نوبت واکسیناسیون انجام میشود که بخشی از این واکسنها به بیماریهای دامی مانند تب برفکی و بخشی به بیماریهای مشترک بین انسان و دام مربوط میشود.
مدیرکل دامپزشکی اصفهان افزود: حدود 200 هزار رأس دام در استان اصفهان سالانه از نظر بیماری سل مورد آزمایش قرار میگیرند.
سید علی اکبرحسینی اظهارداشت: حدود 150 هزار رأس دام از لحاظ بیماری تب مالت (بروسلوز) سالانه مورد خونگیری و آزمایش قرار گرفته و درصورتی که دامها مبتلا به این بیماری باشند معدوم و غرامت به صاحبان پرداخت میشود.
مدیر کل دامپزشکی اصفهان با بیان اینکه همه مراکز عرصه مرغ فروشی ، قصابی ازنظر بهداشت مواد پروتئینی مورد بازرسی قرار می گیرد، گفت: سالانه حدود 800تن گوشت دام و طیور توسط کشنارگاه ها ازچرخه مصرف انسان خارج می شوند.
سیدعلی اکبر حسینی از کشتار 50 میلیون قطعه طیور در 18 کشتارگاه صنعتی استان اصفهان طی سال خبرداد، وافزود:پس از بررسی های بهداشتی وپزشکی بالغ بر یک میلیون و600 هزار رأس دام در 32 کشتارگاه دامی استان اصفهان کشتار می شود.
وی اذعان کرد: سالانه حدود 40هزار تن پا و پنجه مرغ ازاستان اصفهان به کشورهای جنوب شرق آسیا مانند چین، هنگکنگ و ویتنام صادر میشود.
مدیرکل دامپزشکی اصفهان اظهارکرد:سالانه 150 تن عسل و نزدیک به 300 تن ماهی پرورشی (قزلآلا) از استان اصفهان به کشورهای حاشیه خلیج فارس صادرمی شود.