علیرضا حیدری در گفتگو با پایگاه تحلیلی خبری گلپانا شهرستان گلپایگان اظهارداشت: عرصههای منابع طبیعی شهرستان گلپایگان 146هزار و 135هکتار است که از این میزان 156هزار هکتار آن جزء اراضی ملی محسوب می شود.
وی تصریح کرد: بر اساس استاندارد و حرکت در جهت توسعه پایدار کشور، برای حفاظت وجلوگیری از تخریب و تصرفات اراضی و ورود دام غیر مجاز و به ویژه خارج از فصل، یک اکیپ حفاظتی به صورت روزانه در این شهرستان فعالیت دارد.
مهندس حیدری با بیان اینکه بیش از 70هزارهکتارمراتع شهرستان را مناطق قشلاقی تشکیل می دهد ،که شامل 23عرف است که از خرداد ماه تا آخرشهریور برای چرای دام در اختیار دامداران قرار دارد.
وی اظهارداشت:پوشش گیاهی غرب شهرستان به صورت تپه ماهور وکوهستانی است که این مناطق جزء مناطق ییلافی با پوشش گیاهانی نظیر گیاهان گون،جاز وگراس دراین مناطق رشد می کند.
حیدری ادامه داد: مراتع در شرق شهرستان به صورت دشت هموار ومسطح است و پوشش گیاهی ضعیف ومتوسطی دارد و گیاهانی مانند درمنه ،کاسنی ودشتی دراین مناطق رشد ونمودارند.
مهندس حیدری اظهارداشت: 300گونه گیاهان دارویی درشهرستان گلپایگان، مانند باریجه،آنغوزه ، کتیرا، شیرین بیان،کرفس و موسیر وجود دارد که 30گونه این گیاهان جزو اقلام اقتصادی ودر آمدزا است.
رییس اداره منابع طبیعی وآبخیزداری گلپایگان تعداد بهره برداران گلپایگان را 1300نفر اعلام ، وخاطرنشان کرد: طی سال درشهرستان گلپایگان 432هزار و 400کیلوگرم علوفه تولید می شود که در صورت تبدیل هر24کیلوگرم علوفه به یک کیلوگرم گوشت طی سال 180 هزار کیلوگرم گوشت تولید می شود.
علیرضا حیدری گفت: طی دو مرحله 90 تن جو بین مرتع داران شهرستان توسط شرکت تعاونی مرتع داران کویر گلپایگان توزیع شده است.
وی بیان کرد: امسال 78فقره تمدید پروانه دام با اخذ عوارضی به مبلغ 60 میلیون ریال درگلپایگان انجام شده است.
مهندس علیرضا حیدری خاطرنشان کرد: به منظور کنترل پروانه چرای دام و کنترل ورود و خروج دام در بخش مرتع داری 370 هکتار ازمراتع حاجیله و هرستانه پروژه مدیریت اجرا شده است.