فضاسازی رسانه های منطقه برای تحت تاثیر قرار دادن مذاکرات ایران با غرب

با نزدیک شدن به زمان برگزاری مذاکرات هسته ای ایران و آژانس، رسانه های غربی و صهیونیستی نیز شروع به فضاسازی و اتهام پراکنی ضد ایران کرده اند وبا بزرگنمایی تاثیرات تحریم ها سعی دارند ایران را تحت فشار قرار دهند. به گزارش پایگاه تحلیلی خبری شهرستان گلپایگان،با نزدیک شدن به زمان برگزاری مذاکرات هسته […]

7812 [1]با نزدیک شدن به زمان برگزاری مذاکرات هسته ای ایران و آژانس، رسانه های غربی و صهیونیستی نیز شروع به فضاسازی و اتهام پراکنی ضد ایران کرده اند وبا بزرگنمایی تاثیرات تحریم ها سعی دارند ایران را تحت فشار قرار دهند.

به گزارش پایگاه تحلیلی خبری شهرستان گلپایگان،با نزدیک شدن به زمان برگزاری مذاکرات هسته ای ایران و آژانس، رسانه های غربی و صهیونیستی نیز شروع به فضاسازی و اتهام پراکنی ضد ایران کرده اند.

 همچنین برخی رسانه ها، در آستانه این مذاکرات سعی در برجسته سازی و تاثیر زیاد تحریمهای بر روی اقتصاد ایران و انجام عملیات روانی بر روی مردم کشورمان را دارند تا بتوانند موضع ایران را در مذاکرات تضعیف کنند و مسئولان کشورمان در مسائل هسته ای وادار به دادن امتیاز به کشورهای غربی شوند. اخیرا برخی رسانه ها از جمله رسانه های منطقه ای محور عملیات روانی خود را بر روی مذاکرات ایران و آمریکا متمرکز کرده اند.

سلطان قابوس اولین مقام خارجی در این سطح است که بعد از ریاست جمهوری حسن روحانی برای دیدار دوجانبه به ایران سفر می کند البته مقام های رسمی کشورمان گفته اند این سفر در راستای تحکیم مناسبات دوجانبه و رایزنی های منطقه ای انجام خواهد شد زیرا روابط تهران و کشورهای خلیج فارس مبتنی بر دوستی ، برادری و اعتماد متقابل بوده و تقویت همکاری ها از سطوح زیست محیطی تا امنیتی مورد توجه ایران و کشورهای منطقه است.

با  این وجود برخی منابع خبری این سفر را گامی برای میانجیگری بین ایران و آمریکا دانسته و اعلام کرده اند که عمان در چند سال اخیر با استفاده از روابط نزدیک خود با ایران و غرب، تلاش کرده وارد صحنه میانجیگری میان دو طرف شود و در این زمینه هم به موفقیت‌هایی دست یافته است.

روزنامه الاخبار لبنان نیز در ادامه این فضاسازی‌ها در گزارشی به نقل از منابع آگاه عمانی نوشت: سلطان قابوس، پادشاه عمان در سفر به ایران تلاش می کند زمینه مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا را فراهم کند. سلطان قابوس برای طرح پیشنهادات خود در تهران موافقت های مقدماتی از آمریکا و ایران دریافت کرده است.

منابع آگاه در عمان گفته اند: گام هایی که زمینه چنین گفتگوی غیرمستقیمی را فراهم می کند بر حل مشکل سویفت (یکی از کانال های مبادلات پولی بانکی میان کشورها ) متمرکز خواهد کرد. هم اکنون سویفت تحت فشارهای آمریکا از ارائه خدمات بانکی پولی به ایران خودداری می کند.
تحریم ها علیه مبادلات بانکی ایران، مانع از دسترسی دولت ایران به حدود 80 میلیارد دلار از پول های خود در بانک های خارجی در شهرهای مختلف جهان شده است.
دومین مسئله ای که پادشاه عمان در دیدار با مقامات ارشد ایرانی درباره آن گفتگو خواهد کرد؛ موضوع غنی سازی اورانیوم تهران است.
سلطان قابوس پیشنهادی را مطرح خواهد کرد که براساس آن، ایران کاهش درصد غنی سازی اورانیوم و سرعت آن را می پذیرد و در مقابل، غرب، اصل غنی سازی اورانیوم را خواهد پذیرفت.
این دومین سفر پادشاه عمان به تهران بعد از پیروزی انقلاب اسلامی است. او نخستین رئیس این کشور خارجی است که بعد از آغاز به کار حسن روحانی رئیس جمهور جدید ایران به تهران می آید. در این سفر قرار است براساس توافقات دو طرفه، محمدجواد ظریف وزیر خارجه در همه دیدارها و ملاقات ها، پادشاه عمان را همراهی کند.
حسن روحانی نیز دو مرتبه با سلطان قابوس دیدار خواهد کرد. دیدار نخست در روز ورود پادشاه عمان و دیدار دوم بعد از ملاقات سلطان قابوس و رهبری ایران خواهد بود.
سفر قبلی پادشاه عمان به تهران در دوره حساسی صورت گرفت که تهران در معرض حملات بی رحمانه غربی قرار داشت. پادشاه عمان تلاش کرد با این سفر مانعی در برابر اقدامات ضدایرانی آمریکا باشد. آن سفر در مقطع بعد از انتخابات سال 88 صورت گرفت و تلاش کرد محاصره روانی غربی علیه ایران را بشکند.
سفر فعلی پادشاه عمان اما در شرایط متفاوتی انجام می شود. ایران از وضعیت داخلی مطلوبی برخوردار است اما شرایط منطقه ای بسیار پیچیده است. منطقه به سمت جنگ می رود اما جنگ های کوچک، پراکنده، گسترده، نامتمرکز و وکالتی.
به گزارش عصر ایران، منابع عمانی گفته اند که آمریکایی ها به این اقناع رسیده اند که باید اعتراف کنند ایران در خلیج فارس و دریای مدیترانه یک قدرت منطقه ای است که نمی توان آن را برای حل هر یک ار پرونده های منطقه ای نادیده گرفت.
روزنامه الاخبار در پایان گزارش خود می نویسد: عمان هم اکنون در حال ساخت بندر بزرگی به نام “الدقم” در ساحل اقیانوس هند است. هدف از ساخت این بندر اتصال شرق و جنوب شرق آسیا به آسیای مرکزی و قفقاز از راه ایران است.
زمینه های تحریم ایران
تحریم علیه ایران از جانب کشورهای غربی و در جهت توقف در پیشرفت برنامه اتمی ایران شکل گرفت. این تحریم‌ها بر روی برنامه اتمی ایران تاثیرگذار نبوده‌است، بلکه تاثیرات منفی محدودی بر روی اقتصاد ایران گذاشته‌است.
این تحریم‌ها در زمینه‌های اقتصادی، علمی، سیاسی و فروش سلاح و مهمات می‌باشد. از جمله شدیدترین این تحریم‌ها می‌توان به تحریم صادرات نفت ایران و بانک مرکزی ایران اشاره کرد که موجب آن اقتصاد تک‌ محصولی ایران(نفت) و نقش بانک مرکزی ایران در وصول درآمد سهل حاصل از فروش نفت ایران به کشورهای جهان است. تحریمهای ایران همچنین شامل دارو و مواد غذایی نیز می شود.
اعتراف رسانه های غربی به بی فایده بودن تحریمها و نتیجه معکوس برخی از آنها
خبرگزاری آسوشیتدپرس امروز در گزارشی با اشاره به بی فایده بودن و در برخی موارد نتیجه معکوس تحریمهای ایران نوشت: تحلیل‌گران عقیده دارند که اقتصاد ایران به قدری انعطاف‌پذیر است که می‌تواند زیان تحریم‌ها را به حداقل برساند. سقوط ارزش ریال برای کشور یک مزیت داشت: بهای فرآورده‌های داخلی پایین آمد و این به صادرات رونق داد. این موضوع تنوع کالاهای صادراتی را باعث شد و از وابستگی اقتصاد به نفت کاست.
به گزارش “انستیتوی مالی بین‌المللی”، ایران در سال ۲۰۱۲ موفق شد صادرات غیرنفتی خود را که مشمول تحریم‌ها نمی‌شود، به میزان ۲۰ درصد افزایش دهد. این اقلام عبارتند از: صنایع جنبی نفت مانند پتروشیمی و همچنین سیمان و آهن در کنار صادرات سنتی کشور مانند پسته و فرش.
بنابر این گزارش، نفت همچنان صادرات اصلی ایران است و به نظر کارشناسان اگر قیمت نفت به شدت سقوط نکند، ایران باز هم می‌تواند مدتی طولانی در برابر تحریم‌ها مقاومت کند.
گفته می‌شود تا وقتی که قیمت نفت بشکه‌ای صد دلار و بالاتر از آن است، جمهوری اسلامی می‌تواند چند سالی مقاومت کند، اما اگر نفت به زیر ۸۰ دلار سقوط کند، اقتصاد کشور در بن‌بست کامل قرار خواهد گرفت.
منبع:دانا