علی کریمی در گفتگو با گلپانا اظهارداشت: اینکه جراحی اصلی ترین ابزار درمانی در اکثریت سرطان ها است یک واقعیت است که به منظور کنترل بیماری سرطان انجام می شود و اکثراً مانع از انتشار بیماری در بدن می شود مگر اینکه بیمار برای جراحی دیر مراجعه کرده باشد و بیماری از قبل در بدن منتشر باشد.
وی افزود: تنهاچیزی که برای بهبود سرطان لازم دارید، نگرش مثبت است نه درمان و معالجه پزشکی واقیت این است نگرش مثبت بیمار و انگیزه قوی بیمار برای بهبود، سرعت بهبود بیماری را افزایش می دهد اما بهبود بیماری در گرو انجام صحیح و به موقع پارامترهای درمانی از جمله جراحی، شیمی درمانی یا پرتو درمانی است.
مسئول واحد بیماریهای شبکه بهداشت ودرمان گلپایگان با بیان اینکه هرتودهای که دربدن شناسایی شود سرطان نمی باشد،تأکید داشت: اکثر توده هایی که در بدن لمس می شوند توده های خوش خیم هستند ولی چون تشخیص خوش خیم بودن و بدخیم بودن نیاز به نظر متخصص دارد بهتر است در مورد این توده ها نظر متخصص را جویا شد.
علی کریمی تأکید کرد: گرچه مطالعات گسترده ای در خصوص مضرات تلفن همراه انجام شده و استفاده وسیع و نامحدود آن توصیه نمی شود ولی هیچ مطالعه ای تاکنون سرطان زا بودن آن را به اثبات نرسانده است.
وی خاطرنشان کرد:سرطان شامل طیفی از بیماری های مختلف در ارگان های مختلف بدن است که بعضی از آن ها مانند سرطان های سینه، روده بزرگ، تیروئید و برخی از سرطان های پوست قابل درمان هستند ودر دسته بندی بیماری های مزمن تقسیم بندی می شود گرچه هنوز برخی از سرطان ها صعب العلاج و یا لاعلاج هستند.
مسئول واحد مبارزه با بیماریهای شبکه بهداشت ودرمان گلپایگان تأکید کرد:در مورد سرطانهای زیادی مانند سرطانهای سینه، روده بزرگ، پوست، تیروئید و … امکان علاج بیماری به شرط تشخیص بموقع وجود دارد. از این رو ست که غربالگری این سرطانها قویاً در جامعه توصیه می شود.
علی کریمی اظهارداشت : با اصلاح شیوه زندگی درصدی از ابتلاء به سرطان سینه کاهش می یابد اما در خصوص این سرطان آنچه موجب کنترل بیماری و کاهش مرگ و میر می شود تشخیص به موقع است زیرا امکان بروز بیماری در کلیه ی زنان وجود دارد.
وی تصریح کرد: پزشکان فاکتورهای مستعد کننده سرطان را می شناسند اما سرطان سینه علت واضح و مشخصی( مانند آنچه بین مصرف دخانیات و سرطان وجود دارد ) دارا نمی باشد.
کریمی تأکید کرد: معمولاً اکثر توده هایی که در سینه لمس می شوند خوش خیم هستند اما هر چه سن بالاتر برود احتمال بدخیمی این توده ها بیشتر شده و در نهایت پزشک متخصص مسئول تعیین خوش خیمی یا بدخیمی این توده ها است لذا در صورت لمس توده حتما باید مراجعه انجام شود.
وی یاد آوری کرد: با پیشرفتهای علمی اخیر در صورت بروز سرطان سینه در 60 الی 70 درصد موارد امکان جراحی های محدودتر و حفظ سینه وجود دارد . ولی در30 الی 40 درصد موارد برداشتن کامل سینه برای بیمار توصیه می شود. .
مسئول واحد بیماریهای شبکه بهداشت ودرمان گلپایگان افزود: گرچه سرطان سینه بیماری سنین میانسالی و سالمندان است اما در کشور ما حدود 25درصد مبتلایان سن زیر 40 سال دارند لذا توجه به هر علامت هشدار دهنده در سنین جوانی نیز مهم است.
وی گفت: توده بدون درد در سینه شایعترین علامت سرطان سینه است اما سایز علائم مانند ترشح خونی، تورفتگی سینه، بزرگی غدد لنفاوی و پوسته ریزی غیر عادی نوک سینه نیز می توانند حتی در غیاب لمس توده دلیل بر ابتلا به این بیماری باشد.
کریمی خاطرنشان کرد: نمونه برداری تنها ابزار برای تشخیص خوش خیم یا بدخیم بودن توده هاست ، فرو رفتن سوزن ابزار یا نمونه داری در یک توده خوش خیم ماهیت ان را عوض نکرده و در صورت بدخیمی منجر به پیشرفت ضایعه نمی شود.
وی گفت: شیوه زندگی صحیح وسلامت کلی بدن ریسک ابتلا به سرطان را کم می کند اما این بیماری می تواند در هر فردی ایجاد شود.
علی کریمی اظهارداشت :ضربه ها و تصادف گاه باعث توجه شخص به توده شده و بر این اساس سرطانی که از قبل وجو داشته تشخیص داده می شود ولی ضربه ها نمی توانند علت ایجاد سرطان باشند.
وی تأکید کرد:اطلاع از بیماری و شدت ان حق بیمار است و اکثر بیماران در صورت اطلاع از بیماری خود همکاری بهتری جهت درمان می کنند.
مسئول واحدبیماریهای شبکه بهداشت درمان گلپایگان گفت: داروهای شیمی درمانی و اشعه درمانی تأثیری بر افراد خانواده بیمار ندارد داروهای شیمی درمانی که بخارات مضر دارند اکثراً در بیمارستان تزریق می شوند و پس از تزریق نمی توانند اثر سوئی بر همراهان بیمار داشته باشند.
وی افزود:هیچگاه نباید در صورت ابتلا به بیماری بدخیم و صعب العلاج امید خود را از مهربانی خدا از دست داد، اکثر بیماری ها ناشی از عدم رعایت موازین سلامتی و تغییر در ژن ها است.
علی کریمی اضافه کرد:درمان اصلی سرطان شامل جراحی، شیمی درمانی و پرتودرمانی است، داروهای گیاهی، روش های طب سوزنی و سنتی و یوگا و سایر روش های کمکی به بهبود وضع بیمار کمک می کند اما هیچگاه جایگزین درمان اصلی نبوده و نمی توان درمان اصلی را قطع کرد.
مسئول واحد بیماریهای شبکه بهداشت ودرمان گلپایگان افزود: شیمی درمانی روش مؤثری در کنترل بیماری است و کراراً حتی در مراحل بسیار اولیه بیماری جهت افزایش بقاء بیمار مورد استفاده قرار می گیرد.
وی اظهارداشت:مقامات بهداشتی منطقه ای و استانی جهت سیاستگذاری درمان و مهیا ساختن امکانات درمانی در مناطق مختلف استان به آمار بروز سرطان نیاز دارد و عدم همکاری با مسئولین منجر به محروم شدن مناطق در خدمات درمانی مناسب می شود.