logo

امروز چهارشنبه ۱۹ دی ۱۴۰۳

Wednesday, 8 January , 2025

حشرات، ناجی گرسنگی

حشرات می توانند راهی برای حل بحران جهانی خواربار شوند. کارشناسان سازمان خواربار و کشاورزی سازمان ملل (فائو)، بر این موضوع اصرار دارند. به نظر آنان حشرات و کرمینه ی آنها، موجوداتی مغزی و ارزان قیمت بوده و گنجاندن آنها در رژیم غذایی، کاملا قابل توجیه است. اما هنوز این ابتکار فائو، حتی در آن مناطقی که حشرات به عنوان غذای سنتی آنها محسوب می شوند، با برخوردهای متفاوتی روبرو است .

تاریخ انتشار: ۱۷:۳۰ - شنبه ۱۳۹۲/۱۱/۱۹
مدت زمان مطالعه: 3 دقیقه
حشرات، ناجی گرسنگی

به گزارش پایگاه تحلیلی خبری شهرستان گلپایگان؛ حشرات می توانند راهی برای حل بحران جهانی خواربار شوند. کارشناسان سازمان خواربار و کشاورزی سازمان ملل (فائو)، بر این موضوع اصرار دارند. به نظر آنان حشرات و کرمینه ی آنها، موجوداتی مغزی و ارزان قیمت بوده و گنجاندن آنها در رژیم غذایی، کاملا قابل توجیه است. اما هنوز این ابتکار فائو، حتی در آن مناطقی که حشرات به عنوان غذای سنتی آنها محسوب می شوند، با برخوردهای متفاوتی روبرو است .

images

کارشناسان سازمان خواربار و کشاورزی سازمان ملل دائما به همه پیشنهاد می کنند تا هم خود و هم حیوانات خانگی، از محصولات غذایی شامل حشرات، تغذیه کنند. حشرات حاوی پروتئین کامل بوده و پرورش آنها بسیار ساده است. در همین رابطه فائو از همه ی کشورها دعوت می کند تا چرخه ی تولید و پرورش حشرات و پردازش آنها تا محصولات نیمه آماده غذایی را فرا گیرند .

با این حال این ابتکار با بازخورد مثبت عموم روبرو نشده است. خانم یولیا چخونینا، پزشک متخصص تغذیه اعتقاد دارد که انسان امروزی ترجیح می دهد تا مواد لازم را بشکل قرص دریافت کنند تا حشره و پروانه :

“این ایده در کشورهایی که این نوع غذاها مرسوم نیستند، حمایت نمی شود. بخاطر اینکه می توان دیگر محصولات معمول را جایگزین آنها کرد. علم تغذیه در حال ترقی است. هم اکنون محصولات غذایی جدیدی که حاوی ترکیبات غنی اسید آمینه و ویتامین هستند، بطور فعالانه سنتز می شوند. به احتمال زیاد شکل ظاهری و طعم آنها در مقایسه با محصولات پیشنهادی از حشرات، از تقاضای بالاتری برخوردار خواهند بود. بدون شک پیشنهاد فائو در برخی از کشورها که خوردن حشرات جزو سنت آنها محسوب می شود، ممکن است مورد استقبال قرار گیرد اما در دیگر مناطق، امری غیر ممکن است . “

این، نظر افراد شک گرا و بدبین است. اما نقطه نظرات دیگری نیز وجود دارد. کارشناسان یادآور می شوند که انسان ها از قدیم الایام، حشرات را مورد مصرف قرار می دادند. در یکی از کتاب های باستانی تمدن مایا که توسط دانشمندان روسی بازخوانی شده است، در رابطه با طعم کرم های بهاری، مطالب مفصلی عنوان شده است. در این رابطه آندری کوشپیتس، کارشناس امور غذایی می گوید که بعدها ساکنان بومی آمریکا، طرز تهیه ی این نوع غذاها را به فراموشی سپرده، اما اکنون تلاش دارند تا منوی غذایی دوره ی قبل از کشف آمریکا را احیا کنند :

“در مکزیک از مگس های آبی، کتلت درست می کنند. آنها را ابتدا صید کرده، پس از خشک کردن، آسیاب و با تخم مرغ و فلفل مخلوط می کنند. برای روس ها این بسیار عجیب است. اما مثلا در قرن ۱۹ غذای زندانی ها در روسیه خرچنگ و شاه میگو بوده است. ماهی ها با ارزش اما موجودات دریایی خرچنگ وار ، به عنوان غذای نا پاک تلقی می شدند” .

کارشناسان معتقدند که درک روانی، نقش موثری دارد. ممکن است برای فردی طعم پنیر کپکی، خوراکی لذیذ، اما برای دیگری غیر قابل تحمل باشد. برای حشرات نیز همین گونه صدق می کند، بعضی ها حتی تفکر امکان خوردن آنها، تهوع آور باشد در صورتی که برخی دیگر تفاوت فاحشی بین میگو و ملخ را تشخیص نمی دهند.

شرکت های تولیدی از مدت ها قبل فرا گرفته اند تا روان شناسی مصرف کنندگان را تغییر دهند. هم اکنون در اروپا غذاهایی از جیرجیرک به فروش می رسد. بنابراین اگر روزی شرکت های تولیدی سود خود را در آن ببینند، این احتمال وجود دارد که خوردن حشرات نیز همچون موجودات دریایی، مد شده و امری عادی شود .

منبع:دانا


برچسب‌های خبر
دیدگاهتان را بنویسید

- دیدگاه شما، پس از تایید سردبیر در دیار عالمان منتشر خواهد‌ شد
- دیدگاه‌هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد‌ شد
- دیدگاه‌هایی که به غیر از زبان‌فارسی یا غیرمرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد‌ شد