به گزارش پایگاه تحلیلی خبری شهرستان گلپایگان؛ بهرام عین اللهی در مراسم افتتاحیه ششمین کنگره بینالمللی سلامت در حوادث و بلایا که به همت سازمان بسیج جامعه پزشکی برگزار شد، اظهار داشت: پزشکان بسیجی در دوران دفاع مقدس علیرغم اینکه هیچگونه آموزشی در ارتباط با مقابله با گازهای شیمیایی هیچ آموزشی فرا نگرفته بودند، داوطلبانه برای درمان و مقابله با آسیبهای بمبهای شیمیایی اقدام کردند؛ به نحوی که اکنون ایران مرجع درمان بیماران شیمیایی در جهان است.
دبیرکل ششمین کنگره بینالمللی سلامت در حوادث و بلایا ادامه داد: افتخارات پزشکی ایران بعد از انقلاب اسلامی را بسیار چشمگیر بوده است، در زمینه پزشکی قبل از انقلاب از آنچنان محرومیتی برخوردار بودیم، که به عنوان مثال در زلزله طبس فقط دانشجویان پزشکی کشور ما حضور یافته بودند.
رئیس شورای بسیج جامعه پزشکی کشور افزود: در ابتدای انقلاب ما یک رشته فوق تخصص داشتیم، ولی امروز 28 رشته داریم. همچنین در آن زمان فقط از یک رشتهٔ PHD برخودار بودیم، اما اکنون از 70 رشته PHD برخورداریم.
عیناللهی ضمن مقایسه وضعیت بهداشت و درمان کشور در سالهای قبل از انقلاب با وضعیت کنونی، گفت: در آن زمان بسیاری از مناطق کشور از پزشک بیبهره بودند و پزشکان ما عمدتاً از پزشکان خارجی تشکیل شده بودند.
دبیر ششمین کنگره بینالمللی سلامت در حوادث و بلایا ادامه داد: در ابتدای انقلاب با وجود آنکه جمعیت کشور یک سوم جمعیت امروزی بود، اما بسیاری از بیماران حتی برای درمان بیماریهای پیش پا افتاده به خارج از کشور اعزام میشدند. این در حالی است که امروز تمام خدمات پزشکی در کشور قابل انجام است و کشورهای منطقه و حتی کشورهای پیشرفته برای کارهای درمانیشان به ایران مراجعه میکنند.
عیناللهی افزود: بسیج جامعه پزشکی، زاییده انقلاب و تفکرات امام (ره) بود. در زمانی که کشور با تهاجم بیگانگان مواجه بود، بسیج جامعه پزشکی با خدمات شبانهروزی خود شکل گرفت. در دوران دفاع مقدس یاد گرفتیم که روی پای خود بایستیم و خودباوری را معنا کنیم.
دبیر ششمین کنگره بینالمللی سلامت در حوادث و بلایا به پیشرفتهای صورت گرفته در رشتههای پزشکی اشاره کرد و گفت: اما همچنان در مباحث بین رشتهای ضعفهایی وجود دارد. امروزه بسیج یک سازمان خدماتی صرف نیست؛ بلکه یک سازمان کاملا علمی است.
عیناللهی با اشاره به حضور مهمانی از کشورهای نروژ، سوئد، غنا، لبنان، آذربایجان، فرانسه و آمریکا در این کنگره یادآور شد: یکهزار و 200 مقاله به این کنگره ارسال و 40 مقاله به صورت سخنرانی و 400 مقاله به عنوان پوستر پذیرفته شد. در این کنگره 20 کارگاه، 31 پنل علمی و 47 سخنرانی جامع ارائه خواهد شد.
وی بیان داشت: توانمندی ایران در زمینه سلامت در حوادث تا آن اندازه است که به رغم موانع سیاسی، نماینده سازمان جهانی بهداشت در منطقه امرو(مدیترانه شرقی) از ایران خواسته است که فوکال پوینت(مرجع) منطقه باشد.
رئیس شورای بسیج جامعه پزشکی کشور توسعه پژوهشهای کاربردی بر اساس نیاز جامعه، ایجاد همکاری بین رشتهای در جهت نیاز مردم و ارائه پژوهشهای مربوط به نیازهای جامعه و ارتقای سلامت را از اهداف بسیج علمی عنوان کرد.