به گزارش پایگاه تحلیلی خبری [1] شهرستان گلپایگان؛ یاد مرگ و سخن گفتن از آن شاید به ظاهر تلخ باشد و در نهایت بگوییم چرا از “مرگ” حرف میزنیم اما همه ما به خوبی میدانیم که این، شتری است که پشت در هر خانهای میخوابد، بنابراین در احادیث و روایات بزرگان ما سفارش شده که از مرگ فراوان یاد کنید که آثار بسیار زیادی در زندگی ما انسانها دارد.
با مراجعه به گنجینه عظیم سخنان گهربار ائمه(ع) و رسول خدا(ص) پی میبریم که آن بزرگواران چقدر در این باره سفارش فرمودهاند. پیامبر (ص) میفرمایند: ” مرگ را فراوان یاد کنید؛ زیرا هیچ بندهای آن را بسیار یاد نکرد، مگر این که خداوند دلش را زنده گردانید و مردن را بر او آسان ساخت1″.
امام صادق(ع) نیز فرمودند: “یاد مرگ، خواهشهای نفس را میمیراند و رویشگاههای غفلت را ریشهکن میکند و دل را با وعدههای خدا نیرو میبخشد و طبع را نازک میسازد و پرچمهای هوس را درهم میشکند و آتش حرص را خاموش میسازد و دنیا را در نظر کوچک میکند2”.
با بیان این دو حدیث به اهمیت ذکر یاد و نام مرگ پی میبریم اما سوالی که مطرح میشود این است که آیا این مرگ برای همه یکسان است؟ آیا مومن و کافر مثل هم میمیرند؟
امام سجّاد(ع) در پاسخ به پرسش شخصی درباره این که مرگ کافر و مومن چگونه است؟ فرمودند: “(مرگ) برای مؤمن چون کندن جامههایی چرکینِ شپشی از تن است و از هم گسستن کُند و زنجیرهای گرانبار و جایگزین کردن فاخرترین و خوشبوترین جامهها و راهوارترین مرکبها و امنترین منزلها و برای کافر به منزله کندن جامههایی فاخر از تن و منتقل شدن از منزلهایی امن و جایگزین کردن آنها به کثیفترین و خشنترین جامهها و وحشتناکترین منزلها و بزرگترین عذاب است3”.
پیامبر خدا(ص) نیز در حدیثی دیگر میفرمایند: “مرگ دسته گل خوشبوی مؤمن است4”.
باشد که با عمل به این توصیههای سعادت بخش و ذکر یاد مرگ برای خودمان زندگی مورد رضایت خدای متعال داشته باشیم.