به گزارش پایگاه تحلیلی خبری [1] شهرستان گلپایگان ؛ آیت الله اسدالله ربانی از اساتید اخلاق و علمای جلیل القدر شهر تهران صبح روز میلاد حضرت روسول اکرم و امام جعفر صادق بعد از تحمل یک دوره بیماری و رنج در سن 84 سالگی به ملکوت اعلی پیوست.
آیت الله اسدالله ربانی از علمای برجسته اخلاق تهران متولد سال 1308 هجری شمسی در سنین نوجوانی در محضر زاهد متقی آیت الله شیخ محمد کوهستانی و در حوزه علمیه کوهستانی و سپس سالیانی در حوزه علمیه گرگان به کسب مقدمات علوم دینی پرداخت.
پس از ورود به حوزه علمیه قم سطوح عالی را نزد اساتید بزرگ وار به پایان رسانید و با شرکت در دورس خارج حوزه از آیات اعظام بروجردی، علامه طباطبایی،سید صدر الدین صدر،گلپایگانی، محقق داماد بهره برد و سپس برای ادامه تحصیل اعزام نجف اشرف گردید و در محضر آیات اعظام امام خمینی، ابولقاسم خویی، میرزا باقر زنجانی، سید حق بجنوردی بهره ها گرفت.
این عالم وارسته از سال 1357 هجری شمسی به دعوت مردم شهید پرور بندرگز از توابع استان گلستان از بدو پیروزی انثلاب اسلامی به مدت 19 سال امام جمعه و نماینده ولی فقیه در این شهرستان بود.
تلاش برای حفظ وحدت شیعه وسنی و بسیج مردم برای مقابله با ضد انقلاب در ماجرای ترکمن صحرا از تلاش های ویژه این عالم برجسته در ابتدای استقرار نظام جمهوری اسلامی محسوب می شود.
همچنین آیت الله اسدالله ربانی (ره) با تاسیس حوزه علمیه امام محمد باقر(ع) در شهرستان بندر گز به تربیت علوم دینی پرداخت و سپس از سال 1376 با ساکن شدن در تهران به مدت 16 سال امام جماعت مسجد حضرت ابولفضل منطقه بلوار مرزداران را برعهده داشت که ضمن برگزاری کرسی درس اخلاق در منطقه غرب با یاری مردم منطقه برای ترویج معارف اهل بیت تلاش کرد.
این عالم ربانی که در راه تحقیق و پژوهش معارف اهل بیت عمر خود را سپری کرد از شاگردان رجالی مرحوم علامه حاج آقا بزرگ تهرانی به شمار می آید قبل از انقلاب به تصحیح کتاب نفیسی از قطب راوندی همت گماشت.
کتاب فیض عرش زندگینامه مرحوم آیت الله کوهستانی و آیت الله حسن زاده آملی، کتاب عرفانی دو جلدی «برکات در فواید مراقبات»، کتاب حدیثی «گوهرهای درخشان»، زندگینامه حجت ابن الحسن (اروحنا فدا) از جمله تالیفات منتشر شده این عالم برجسته می باشد.از ایشان تالیفاتی درباره علمای جرجان و طبرستان به یادگا مانده است که هنوز به چاپ نرسیده است.
نقش روشنگر ایشان به عنوان یکی از عالمای با بصیرت در 8 ماه فتنه سال 88 و تشویق مردم برای حضور در راهپیمایی 9 دی و 22 بهمن از آخرین چلوه های 8 دهه زندگی پر برکت این عالم ربانی است.
تشییع جنازه آیت الله ربانی فردا سه شنبه اول بهمن ماه ساعت 9 صبح از مقابل مسجد حضرت ابوالفضل (ع) بلوار مرزداران آغاز و برای اقامه نماز در حرم حضرت معصومه و خاکسپاری در قبرستان شیخان به شهرستان قم انتقال خواهد یاقت.
قرار است جنازه مطهر ایشان در قبرستان مبارکه شیخان در کنار فرزندش، هنرمند شهید محمد باقر ربانی از اعضای حزب جمهوری اسلامی به خاک سپرده شود.
مراسم یاد بود آیت الله ربانی روز سه شنبه از ساعت 14:30 در مسجد امام رضا واقع در گذر خان خیابان انقلاب اسلامی شهر مقدس قم برگزار می شود.
همچنین مراسم یادبود دیگری روز پنجشنبه از ساعت 15 الی 17 درمسجد امیر المومنین(ع) بلوار مرزداران برگزار می شود.
منبع: رجا